Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΙΝΤΕΡΝΕΤ Το αφεντικό της Bet365 πλήρωσε στον εαυτό της 265εκ. £!

Το αφεντικό της Bet365 πλήρωσε στον εαυτό της 265εκ. £!

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Σάλος έχει προκληθεί στη Μεγάλη Βρετανία από την απόφαση της DeniseCoatesνα αποδώσει στον εαυτό της περισσότερο από το 1/3 των ετήσιων κερδών της εταιρίας της. Η Coates είναι η πολυεκατομμυριούχος ιδρύτρια και CEOτης Bet365 και απέδωσε στον εαυτό της 265 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, το τεράστιο αυτό ποσό αντιστοιχεί σε σχεδόν 726.000 λίρες την ημέρα! 220 από αυτά ήταν ο μισθός της και άλλα 45 από μερίσματα, αφού κατέχει πάνω από το 50% της εταιρίας. Έτσι έθεσε ένα νέο ρεκόρ υψηλότερου μισθού, ξεπερνώντας το προηγούμενο επίσης δικό της των 217 εκ. λιρών. Η ίδια ξεκίνησε δουλεύοντας σαν ταμίας στα καταστήματα στοιχηματισμού του πατέρα της, πριν δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες στοιχηματικές εταιρίες και μία από αυτές που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα, τις οποίες μπορείτε να δείτε στο Legalbet.gr.

Η πληρωμή της είναι περισσότερες από 9.500 φορές μεγαλύτερη από τον μέσο μισθό στο Ηνωμένο Βασίλειο, 1.700 φορές ο μισθός της Πρωθυπουργού και περισσότερες από δύο φορές τα χρήματα που παίρνει ολόκληρη η StokeCity, ομάδα που ανήκει στην στοιχηματική εταιρία η οποία υποβιβάστηκε πέρυσι από την PremierLeague στην Championship. Επίσης εντυπωσιακό είναι ότι ο TimCook, CEOτης Apple και πολυτιμότερης εταιρίας του κόσμου έχει εισοδήματα 27 φορές μικρότερα από αυτά της Coates.

Ακόμα πιο προκλητικό είναι το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρήματα προέρχονται από μία εταιρία που σχετίζεται με τον τζόγο. Διάφοροι αξιωματούχοι αλλά και τα μέσα αντέδρασαν έντονα στο υπερβολικό αυτό ποσό. Κάτι τέτοιο είναι φυσικό, εφόσον τον τελευταίο καιρό έχει προκύψει και προβάλλεται το μεγάλο θέμα του εθισμού στον τζόγο εκατομμυρίων ανθρώπων. Το κυρίως ζήτημα σχετικά με αυτό,που συζητείται στη Βρετανία τελευταία,είναι η συμμετοχή και ανηλίκων σε τυχερά παιχνίδια και ο εθισμός τους σε αυτά. Βάσει επίσημων στοιχείων,οι ανήλικοι ηλικίας 11-16 ετών που έχουν πρόβλημα εθισμού έχουν τετραπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια, φτάνοντας τις 55.000 άτομα. Οιίδιεςπηγέςαναφέρουνότι 450.000 παιδιά, δηλαδή 1 στα 7, ποντάρουντακτικά σε κουλοχέρηδες και στοίχημα, στο διαδίκτυο ή σε φυσικά καταστήματα.

Η Coatesαρχικά επέκτεινε τον αριθμό των καταστημάτων του πατέρα της στα 50. Αργότερα, στα τέλη του 20ου αιώνα αγόρασε το domainBet365.com από το eBay για 19.000 λίρες, θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία του κολοσσού που είναι σήμερα η εταιρία. Η ίδια δεν θέλησε να σχολιάσει τα υπέρογκα προσωπικά της κέρδη. Απευθυνόμενη στους μετόχους ωστόσο, είπε ότι η αυξημένες αμοιβές υπήρξαν καθοριστικές για την ανάπτυξη της εταιρικής στρατηγικής, κάτι που οδήγησε στην επιτυχία της εταιρίας. Ενώ για τη πορεία του ομίλου ανέφερε ότι συνέχισε να σημειώνει σημαντική οικονομική ανάπτυξη, με τα συνολικά έσοδα να αυξάνονται κατά 25% σε 2.9 δις λίρες και τα κέρδη κατά 31% σε 660 εκ. λίρες.

ΟMikeDixon, διευθύνων σύμβουλος της φιλανθρωπικής για τον εθισμό Addaction, δήλωσε: «Είναι εκπληκτικό ότι ηCEOμιας εταιρίας τυχερών παιχνιδιών πληρώνεται 26 φορές περισσότερο από τη συνεισφορά ολόκληρης της βιομηχανίας στην θεραπεία της εξάρτησης από τον τζόγο. Γνωρίζουμεότιτοπρόβλημαεπηρεάζει περισσότερα από 2 εκατομμύρια άτομα. Χρειαζόμαστε μία ικανή συνεισφορά από τα κέρδη της βιομηχανίας τυχερών παιγνίων, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να λάβουν βοήθεια και υποστήριξη.»

Η Bet365 δώρισε 75 εκατομμύρια λίρες στο Ίδρυμα DeniseCoates, το οποίο χρηματοδοτεί με τη σειρά του κυρίως ιατρικά και εκπαιδευτικά φιλανθρωπικά ιδρύματα. Απόαυτά τα χρήματα, τίποτα δεν έχει δοθεί σε φιλανθρωπίες που αφορούν τον τζόγο ή τον εθισμό.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : ” Το αφεντικό της Bet365 πλήρωσε στον εαυτό της 265εκ. £! : στην πηγή : http://www.thebest.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ