Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ ΤΑΙΠΕΔ: “Ούτε μία ώρα παράταση για τα Λαχεία”

ΤΑΙΠΕΔ: “Ούτε μία ώρα παράταση για τα Λαχεία”

από
Μόνο 2 λεπτά

Απορρίπτει η Emma Delta τους ισχυρισμούς του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων ότι ήταν ενήμερη για το σύνολο των όρων συγκρότησης του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., καθώς και των όρων προμήθειας υπηρεσιών από τους προμηθευτές – μετόχους (Intralot και SGI).

To επενδυτικό σχήμα απαντώντας στην επιστολή του Ταμείου που ακολούθησε της αποστολής εξωδίκου προς τη διοίκησή του, αντικρούει τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν και υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι δεν αναρτήθηκε το σύνολο των απαραίτητων πληροφοριών στον ιδεατό χώρο δεδομένων (virtual data room) που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ.

Αναφέρει ότι προσκομίστηκε απόσπασμα μόνον της συμφωνίας μετόχων μεταξύ των μελών της κοινοπραξίας της «Ελληνικά Λαχεία», η οποία, όπως τονίζεται από το fund, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έγινε με ανταγωνιστικούς όρους της αγοράς (on an arms length commercial basis).

Παράλληλα, επιμένει στην τοποθέτηση ότι παραβιάστηκε ο θεμελιώδης όρος του διαγωνισμού για τα λαχεία που προβλέπει ότι ο ΟΠΑΠ θα έχει τον έλεγχο της Ελληνικά Λαχεία και θα διορίζει και θα παύει την κύρια ομάδα διαχείρισής της, ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται την αντικατάσταση όλων των μελών του Δ.Σ. που αντιτίθενται σε κάτι τέτοιο. Επίσης, απαντά στην πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ να υπογραφεί η σύμβαση πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ μόλις αυτή εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή της για τον ΟΠΑΠ, πλην αναμένει πως όλες οι πλευρές θα αναγνωρίσουν και θα σεβαστούν τις βασικές αρχές της νομιμότητας και προστασίας της αξίας του ΟΠΑΠ.

Η νέα επιστολή της Emma Delta βρίσκεται ήδη στα χέρια των νομικών συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ Γ. Στεφανάκη και Σ. Δερμετάκη οι οποίοι και προετοιμάζουν την απάντηση του Ταμείου. Να σημειωθεί ότι το εξώδικο που απέστειλε στις 5 Ιουλίου η Emma Delta στο ΤΑΙΠΕΔ και κοινοποιήθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τέθηκε στο αρχείο με απόφαση της αναπληρώτριας εισαγγελέως Ε Κουτζαμάνη, με το σκεπτικό ότι με το περιεχόμενό του δεν καταγγέλλονται αξιόποινες πράξεις.

Όχι σε νέα παράταση

Την ίδια στιγμή, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες με στόχο να υπογραφεί τελικώς, εάν τα μέλη της κοινοπραξίας επιλύσουν τις μεταξύ τους εκκρεμότητες, η σύμβαση παραχώρησης της 12ετούς άδειας για τα Κρατικά Λαχεία.

Όπως ανέφεραμε, οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας θα κληθούν από το ΤΑΙΠΕΔ να προσκομίσουν τα απαιτούμενα έγγραφα και στη συνέχεια να υπογράψουν τη σύμβαση παραχώρησης με ορόσημο την 29η Ιουλίου. Δύο ημέρες αργότερα, στις 31 του μήνα εκπνέει η εγγυητική των 20 εκατ. ευρώ που έχει καταθέσει η κοινοπραξία.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων απέκλεισε κατηγορηματικά μιλώντας στο Capital.gr το ενδεχόμενο να δοθεί νέα, άτυπη, παράταση, όπως έντονα ακούστηκε το τελευταίο 24ωρο. Επανέλαβε, δε, την πρόθεση και αποφασιστικότητα του ΤΑΙΠΕΔ να ζητήσει την κατάπτωση της εγγυητικής, σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η νέα προθεσμία, με ότι αυτό συνεπάγεται για εταιρείες του μεγέθους των ΟΠΑΠ-Intralot-Scientific Games.

Διαβάστε το άρθρο “ΤΑΙΠΕΔ: “Ούτε μία ώρα παράταση για τα Λαχεία” ” στην πηγή www.capital.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ