Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Τα λαχεία αύξησαν τζίρο και κέρδη για την ΟΠΑΠ

Τα λαχεία αύξησαν τζίρο και κέρδη για την ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Στην ενίσχυση πωλήσεων, στον περιορισμό του κόστους και στην αύξηση του δείκτη ικανοποίησης των πελατών της εστιάζει η στρατηγική της ΟΠΑΠ Α.Ε., όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας στο πλαίσιο των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων της. Παράλληλα, ο οργανισμός ανακοίνωσε τη διανομή ενδιάμεσου μερίσματος, ύψους 0,17 ευρώ, με ημερομηνία αποκοπής την 11η Σεπτεμβρίου, ενώ η καταβολή θα ξεκινήσει στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα στα 2,16 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 13% σε ετήσια βάση, ανήλθαν τα έσοδα του ΟΠΑΠ το α’ εξάμηνο. Οι πωλήσεις του β’ τριμήνου αυξήθηκαν κατά 10% και διαμορφώθηκαν στα 1,042 δισ. ευρώ, αυξημένες για 8ο συνεχόμενο τρίμηνο, ως απόρροια της ενίσχυσης των αριθμολαχείων και της πλήρους ενοποίησης της Ελληνικά Λαχεία. Τα καθαρά έσοδα προ φόρων αυξήθηκαν κατά 13,1% στα 697,1 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα προ φόρων β’ τριμήνου ανήλθαν στα 340,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 15,1%. Τα EBHDA του οργανισμού διαμορφώθηκαν στα 186,4 εκατ. ευρώ, έναντι 144,9 εκατ. κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το β’ τρίμηνο τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 93,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 35,9%. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 109,9 εκατ. ευρώ, από 65,3 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2014. Τα καθαρά κέρδη το β’ τρίμηνο ανήλθαν σε 51,9 εκατ. ευρώ και η αύξηση των καθαρών κερδών ανήλθε σε 17,4%. Ο οργανισμός ανακοίνωσε ταμειακή θέση στα 217,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, «η απόδοση μας το β’ τρίμηνο του 2015 καταδεικνύει εμφατικά ότι οι προσπάθειες μας απέδωσαν σε όλα τα μέτωπα, με αύξηση των εσόδων στο παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο παιχνιδιών, συνέχιση του περιορισμού στα κόστη και αύξηση στα επίπεδα ικανοποίησης των πελατών. Οι ενέργειες μας επέτρεψαν στον ΟΠΑΠ να αντισταθμίσει και με το παραπάνω την περυσινή θετική επίπτωση από το Μουντιάλ και να ανακοινώσει περαιτέρω ανάπτυξη στις βασικές δραστηριότητες και ταυτόχρονη αύξηση της απτής και επαναλαμβανόμενης συμβολής στα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου».

 

Αναφορικά με το θέμα της λειτουργίας των VLT’s, η ΟΠΑΠ Α.Ε. διαβεβαιώνει τους επενδυτές, συνεργάτες και υπαλλήλους της ότι παραμένει απολύτως προσηλωμένη στην επένδυσή της και θα εξακολουθήσει να προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία ενός ορθολογικού και ισορροπημένου ρυθμιστικού πλαισίου, που θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και τα δημόσια έσοδα και παράλληλα θα επιτρέπει την οικονομική βιωσιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας των VLTs νια την ΟΠΑΠ Α.Ε. και τους διαχειριστές των καταστημάτων της.

Όσον αφορά νέες επενδυτικές κινήσεις, η εταιρεία πρόσφατα εξαγόρασε το υπόλοιπο ποσοστό 10% της Payzone Hellas Α.Ε. έναντι συνολικού τιμήματος 866.880 ευρώ, κατέχοντας πλέον το 100% της εταιρείας.

Στους στόχους της εταιρείας για το 2015 είναι η διατήρηση της θέσης στην ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών μέσω της συνεχούς βελτίωσης και εξέλιξης των παιχνιδιών, της ανάπτυξης των ευκαιριών αξιοποιώντας τις ληφθείσες άδειες και παραχωρήσεις, της συνεχούς βελτίωσης του δικτύου πωλήσεων, του κόστους και των λειτουργιών, της ενίσχυσης της εταιρικής εικόνας δίνοντας έμφαση στην έννοια του υπευθύνου παιχνιδιού, της διατήρησης της θέσης στην ευρωπαϊκή αγορά τυχερών παιχνιδιών, της συνεχόμενης δέσμευσης νια συνετή χρηματοοικονομική πολιτική, δίνοντας έμφαση στην αύξηση κεφαλαίου και τον περιορισμό μόχλευσης.

Διαβάστε το άρθρο “Τα λαχεία αύξησαν τζίρο και κέρδη για την ΟΠΑΠ” στην πηγή “1-2-Χ”
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ