Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ «ΣΤΟΙΧΗΜΑ» για την αγορά το τίμημα για τον ΟΠΑΠ

«ΣΤΟΙΧΗΜΑ» για την αγορά το τίμημα για τον ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Σε φάση παλινδρόμησης πέριξ των 920 μονάδων η ελληνική αγορά, αναζητώντας τους επόμενους καταλύτες για την ενίσχυση του ανοδικού σήματος, με το βλέμμα να παραμένει στραμμένο στις εξελίξεις από το μέτωπο των ανακεφαλαιοποιήσεων και στα αποτελέσματα της διεκδίκησης του 33% του ΟΠΑΠ.

Η προηγούμενη εβδομάδα σε επίπεδο τεχνικής εικόνας δεν κατάφερε να προσφέρει κάποια ουσιαστική διαφοροποίηση, ωστόσο έκανε εμφανείς τις διαθέσεις του συστήματος για άμυνα πέριξ των 920 μονάδων διατηρώντας το βραχυπρόθεσμο ανοδικό momentum, με την αφύπνιση μετοχών από την β’ ταχύτητα του 25άρη να δημιουργούν ένα καλό ανάχωμα στα τραπεζικά “σκαμπανεβάσματα’ .Ασφαλώς και το ενδιαφέρον αναμένεται να παραμένει εστιασμένο στις τραπεζικές εξελίξεις, σε κάθε περίπτωση όμως το σίγουρο είναι πως τα νεότερα από το μέτωπο του ΟΠΑΠ δεν μπορούν να αφήσουν ασυγκίνητη την αγορά, στον βαθμό μάλιστα που οικονομικές προσφορές για την απόκτηση του 33% αποδειχθούν εντός τους εύρους που υπολογίζει η αγορά.

Όπως τονίζει και ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανάλυσης της Beta ΑΧΕΠΕΥ, Μ. Χατζηδάκης, ένα τίμημα που θα θεωρηθεί επαρκές για την κατακύρωση του διαγωνισμού θα είναι θετικό για την μεσοπρόθεσμη πορεία της αγοράς. Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε σχετικά χαμηλό εύρος διακύμανσης απορροφώντας με επιτυχία τις αναταράξεις τις κατοχύρωσης κερδών της προηγούμενης εβδομάδας (+12%). Τα σήματα αγορών από τους μεσοπρόθεσμους κινητούς μέσους διατηρήθηκαν όπως και του MACD ενώ οι ταλαντωτές κινούνται στο μέσον της ζώνης ουδετερότητας.

Η διαγραμματική εικόνα, σύμφωνα με την Beta, παραμένει αισιόδοξη καθώς η στάση μετά από ένα δυνατό ράλι χωρίς ιδιαίτερες απώλειες είναι ένδειξη ότι η αγορά έχει δυνάμεις. Η κυριότερη αντίσταση τιμών παραμένει στην ζώνη των 980 – 990 μονάδων, ενώ χαμηλότερα η απορρόφηση των πωλήσεων ελαφρώς υψηλότερα από τις 900 μονάδες επιβεβαίωσε τον χαρακτήρα της στήριξης της εν λόγω περιοχής. Τέλος, αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει η ατζέντα της τρέχουσας εβδομάδας καθώς υπάρχουν αρκετά γεγονότα που αφορούν ελληνικές εισηγμένες.

Διαβάστε το άρθρο: «ΣΤΟΙΧΗΜΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ το τίμημα για τον ΟΠΑΠ, στην πηγή: ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ