Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Στα €190 εκατ. ο πήχης σε διάστημα 12ετίας

Στα €190 εκατ. ο πήχης σε διάστημα 12ετίας

από
Μόνο 2 λεπτά

Τίμημα που, σύμφωνα με πληροφορίες, προσέγγισε τα επίπεδα των 190 εκατ. ευρώ προσέφερε, έπειτα από διαρκείς

διαπραγματεύσεις, η κοινοπραξία με επικεφαλής την OPAP International, θυγατρική της ΟΠΑΠ Α.Ε., για την απόκτηση αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων για 12 έτη.

Όπως είχε αναφέρει το Capital.gr, το προκαταβαλλόμενο τίμημα εξ αρχής δεν αναμένονταν να ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ, ωστόσο πηγές αναφέρουν πως υπήρξε σαφής βελτίωση από το αρχικό που είχε προσφέρει ο μοναδικός υποψήφιος για την άδεια και το οποίο κινούνταν κάτω των 130 εκατ. ευρώ.

 

Σημειώνεται πως…

  το Δημόσιο θα επιβάλει ετήσια φορολόγηση στα καθαρά έσοδα ύψους 30%, με το τελικό ποσό που θα εισπράττει να μην μπορεί να είναι μικρότερο των 50 εκατ. ευρώ. Κατά συνέπεια, ο νέο ιδιοκτήτης των Κρατικών Λαχείων δεσμεύεται για την πληρωμή φόρων συνολικά 600 εκατ. ευρώ σε διάστημα 12ετίας.

Το αποκλειστικό δικαίωμα που αποκτά θα αφορά όλα τα υφιστάμενα και μελλοντικά λαχεία, τα οποία διεξάγονται με κλήρωση ή χωρίς (στιγμιαία, δηλαδή το γνωστό Ξυστό), εκτός διαδικτύου, με τη χρήση λαχνών. Αυτά αφορούν σήμερα το Εθνικό, Λαϊκό, Ευρωπαϊκό, το Ξυστό, το Στεγαστικό Κρατικό Λαχείο και το Ειδικό Λαχείο Κοινωνικής Αντίληψης (Πρωτοχρονιάτικο). 

Η άδεια δεν θα περιλαμβάνει τα ηλεκτρονικά λαχεία, διαδικτυακά ή μέσω κινητών τηλεφώνων. Αναμένεται η επίσημη η ανακοίνωση από το ΤΑΙΠΕΔ.

Τέλος, επιβεβαιώνεται από τον ΟΠΑΠ ότι μετά την αποχώρηση της Lottomatica από την κοινοπραξία (ο όμιλος επιθυμεί να επικεντρωθεί στο διαγωνισμό για την πώληση του ΟΠΑΠ), το ποσοστό του οργανισμού στο κοινό σχήμα ανεβαίνει στο 67%.


Διαβάστε το άρθρο «Στα €190 εκατ. ο πήχης για τα Λαχεία» στην Πηγή:www.capital.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ