Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Σε απεργία διαρκείας οι πράκτορες από 7 Ιανουαρίου!

Σε απεργία διαρκείας οι πράκτορες από 7 Ιανουαρίου!

από
Μόνο 2 λεπτά

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ διαρκείας αποφάσισαν αποφάσισαν να προχωρήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα οι πράκτορες όλης της χώρας.

Η απόφαση πάρθηκε χθες το πρωί, σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Πρακτόρων, με μοναδικό αίτημα – διεκδίκηση την άμεση απόσυρση του νόμου για τη φορολόγηση των κερδών στα παιχνίδια της ΟΠΑΠ από το πρώτο ευρώ. Η απόφαση για την απεργία ήταν ομόφωνη, όπως ομόφωνη ήταν και η απόφαση για την ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων, ώστε να δοθεί χρόνος στους αρμόδιους του υπουργείου Οικονομικών να δώσουν λύση.

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ αντίθετοι με τη φορολόγηση. Εκείνο που ζητάμε είναι η φορολόγηση να γίνει σωστά», τονίζει στη «Live» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας 0μοσπονδίας Πρακτόρων Κυριάκος Τοπτσίδης. Και διευκρινίζει: «Σε καμία χώρα του κόσμου δεν υπάρχει φορολόγηση από το πρώτο ευρώ. Το χαμηλότερο όριο που έχουμε εντοπίσει είναι η φορολόγηση από τα 300 ευρώ και πάνω.

Στην Κύπρο πρόσφατα αποφασίστηκε η φορολόγηση με 20% από τα 5.000 ευρώ και πάνω. Εδώ γιατί θα πρέπει να καταστρέψουμε την ανακύκλωση και τον τζίρο; Δεν καταλαβαίνουν πως η πτώση του τζίρου είναι καταστροφική και για τον 0ΠΑΠ και για τα πρακτορεία μας:».

ΣΤΟΧΟΣ της ΠΟΕΠΠΠ είναι να μην ανοίξει ούτε ένα πρακτορείο από τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, γι’ αυτό και ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ κάνει έκκληση σε όλους τους πράκτορες να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις. Οι προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου σημείωσαν εντυπωσιακά ποσοστά συμμετοχής, που έφθασαν και ξεπέρασαν το 95%. Οι πράκτορες πιστεύουν με βάση και σχετικές μελέτες που έχουν γίνει και οι οποίες έχουν κοινοποιήσει και στο υπουργείο- ότι η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ θα έχει δραματικές επιπτώσεις στον τζίρο τους και στον τζίρο των παιχνιδιών του Οργανισμού, με συνέπεια πολλά πρακτορεία εκείνα με τον μικρότερο τζίρο- να οδηγηθούν στον αφανισμό και στο λουκέτο.

ΣΥΜΦΩΝΑ με πληροφορίες, στην απεργία των πρακτόρων ενδέχεται να συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΠΑΠ, το σωματείο των οποίων θα αποφασίσει σχετικά μέσα στην εβδομάδα. Οι κινητοποιήσει είναι βέβαιο πως προκαλούν πρόσθετους «πονοκεφάλους» στην κυβέρνηση ενόψει και της αποκρατικοποίησης του Οργανισμού, που μπαίνει στην τελική φάση από τον πρώτο μήνα του χρόνου κιόλας, θυμίζουμε ότι από την πώληση των ΟΠΑΠ.

ΔΕΣΦΑ και ΔΕΠΑ υπάρχουν προσδοκίες εσόδων 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Κι αν ο στόχος δεν επιτευχθεί, θα απαιτηθούν ισοδύναμα μέτρα περικοπών ως δαπάνες.

Διαβάστε το άρθρο «Σε απεργία διαρκείας οι πράκτορες από 7 Ιανουαρίου!» στην πηγή: LIVE SPORT

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ