Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΙΝΤΕΡΝΕΤ Στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη στον τζόγος στο διαδίκτυο με χρήματα οι μαθητές.

Στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη στον τζόγος στο διαδίκτυο με χρήματα οι μαθητές.

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Όλη τη βδομάδα στο διαδίκτυο την περνάνε οι μαθητές μας στην Κύπρο ηλικιών 15 και πάνω αφού ο μέσος όρος χρήσης του διαδικτύου στη χώρα μας (6,2 μέρες την εβδομάδα) ξεπερνά το μέσο όρο σε όλην την Ε.Ε.(5,8).

Τα κορίτσια φαίνεται να περνάνε περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο αφού σε σύνολο 7 ημερών σερφάρουν 6,4 μέρες ενώ τα αγόρια 5,9 μέρες.

Συνολικά, το 77% των μαθητών είχε χρησιμοποιήσει τακτικά το διαδίκτυο για δραστηριότητες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Η χρήση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ήταν η κυρίαρχη δραστηριότητα στο διαδίκτυο ενώ υπήρξαν διαφορές φύλου στη χρήση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, με υψηλότερα ποσοστά συνολικά για τα κορίτσια (86%) από τα αγόρια (66

Παράλληλα, 36% αναζήτησε στο διαδίκτυο πληροφορίες (34% αγόρια- 39% κορίτσια) ενώ ψηλά είναι τα ποσοστά και των μαθητών μας (67%) που «κατεβάζουν» βίντεο και μουσική εκ των οποίων 59% αγόρια και 75% κορίτσια.

ΥΠΟΛ 1

online gaming

Ένας στους τέσσερις  μαθητές (25%) χρησιμοποίησαν τακτικά το Διαδίκτυο για online gaming (τουλάχιστον τέσσερις φορές τις τελευταίες 7 ημέρες)  στην Κύπρο ενώ 7% χρησιμοποιούσε το διαδίκτυο για το τζόγο και 13% για αγορές.

Το online gaming, ο τζόγος και οι αγορές φαίνεται να είναι πιο κοντά στα αγόρια αφού τα ποσοστά τους είναι αρκετά ψηλότερα από αυτά των κοριτσιών.

ΥΠΟΛ 2

Μάλιστα, το online τυχερό παιχνίδι χρημάτων ήταν το λιγότερο συνηθισμένο των δραστηριοτήτων στο διαδίκτυο (μέσος όρος ESPAD: 3%), στην Ε.Ε. με τα υψηλότερα ποσοστά στη Βουλγαρία (8%), την Αλβανία, την Κύπρο και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (7% το καθένα).

Κατά μέσο όρο, το 23% των μαθητών ανέφεραν τα τυχερά παιχνίδια για χρήματα τουλάχιστον μία φορά και το 9% είχε παίξει πιο συχνά (2-4 φορές το μήνα ή πιο συχνά) τους τελευταίους 12 μήνες. Περίπου ένας στους πέντε φοιτητές στην Κύπρο, τη Φινλανδία, το Μαυροβούνιο και τη Σλοβενία ​​ανέφεραν τυχερά παιχνίδια τους τελευταίους 12 μήνες.

Περίπου το ένα τρίτο ή περισσότερα από τα αγόρια στην Κροατία, την Κύπρο, τη Φινλανδία, την Ελλάδα, το Μαυροβούνιο και τη Σλοβενία ​​ανέφεραν τυχερά παιχνίδια με χρήματα τους τελευταίους 12 μήνες. Τουλάχιστον το 20% των παιδιών δήλωσε ότι έχει παίξει συχνά στην Κύπρο, την Ελλάδα, το Μαυροβούνιο και τη Σλοβενία.

Στην Κύπρο, το 8% των κοριτσιών ανέφεραν την εμπειρία παιχνιδιού έστω μία φορά και το 3% παίζει πιο συχνά.

ΥΠΟΛ 3jpg

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο  : ” Τζογάρουν στο διαδίκτυο οι μαθητές μας – Από τα πιο ψηλά ποσοστά στην Ευρώπη ”  στην πηγή :  https://www.newsbomb.com.cy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ