Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Παράταση στους 7 «μνηστήρες» του ΟΠΑΠ και διαβουλεύσεις

Παράταση στους 7 «μνηστήρες» του ΟΠΑΠ και διαβουλεύσεις

από
Μόνο 2 λεπτά

Παράταση μίας εβδομάδας έως την Τετάρτη 17 Απριλίου έλαβαν οι επτά «μνηστήρες» του ΟΠΑΠ, προκειμένου να διαμορφώσουν τις τελικές κοινοπραξίες τους. Την ίδια ημέρα, όπως έχει προγραμματιστεί, θα υποβάλουν ταυτόχρονα τις δεσμευτικές οικονομικές προσφορές τους για το 33% του Οργανισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επτά σχήματα που μετέχουν στη β΄ φάση του διαγωνισμού για τον ΟΠΑΠ είναι: η βρετανική BC Partners, η Emma Delta των Γιώργου Μελισσανίδη – Jiri Smejc, η Primrose Treasure Limited (θυγατρική της κινεζικής Fosun International), το αμερικανικό fund Third Point, η κοινοπραξία της γερμανικής Gauselmann με την ισραηλινή Playtech και τον Ομιλο Κοπελούζου, η Intralot και το Texas Pacific Group Capital, το οποίο, ωστόσο, φέρεται να έχει αποσύρει το ενδιαφέρον του.

Διαβουλεύσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Fosun έχει εντείνει τις τελευταίες ημέρες τις διαβουλεύσεις για πιθανές συνεργασίες και φέρεται να έχει επαφές με την BC Partners, αλλά και με την Intralot και τον Ομιλο Κοπελούζου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν αποκλείεται η διαμόρφωση κοινού σχήματος Μελισσανίδη – Κοπελούζου.

Η κινεζική εταιρεία ήταν ένας από τους βασικούς διεκδικητές του αιτήματος για παράταση της διαδικασίας διαμόρφωσης των τελικών επενδυτικών σχημάτων.

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αποφάσισε χθες να συγχωνεύσει τη διαδικασία γνωστοποίησης των τελικών επενδυτικών σχημάτων με τη διαδικασία κατάθεσης δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.

Αρχικά, η οριστικοποίηση των κοινοπραξιών προβλεπόταν να ολοκληρωθεί έως τις 28 Μαρτίου.

Χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΠ άναψε το «πράσινο φως» για την τελική φάση του διαγωνισμού και υλοποίησης της συμφωνίας με την Ιντραλοτ, που αφορά την τεχνολογική αναβάθμιση του Οργανισμού.

Διαβάστε το άρθρο: Παράταση στους 7 «μνηστήρες» του ΟΠΑΠ, στην πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ