Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Παράταση στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για ΟΔΙΕ

Παράταση στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για ΟΔΙΕ

από
Μόνο < 1 λεπτό

Στις 26 Απριλίου λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το αποκλειστικό δικαίωμα διοργάνωσης του ιπποδρομιακού στοιχήματος μετά την παράταση που έδωσε σήμερα το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). 

Σύμφωνα με την προκήρυξη, η προθεσμία έληγε αρχικώς αύριο. Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν το αποκλειστικό δικαίωμα διοργάνωσης ιπποδρομιών και διεξαγωγής του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος για 20 χρόνια.

Θεωρείται εξασφαλισμένο το ενδιαφέρον του γαλλικού ομίλου PMU (διαχειρίζεται το ιπποδρομιακό στοίχημα στη Γαλλία), ενώ στο «παιχνίδι» μπορεί να μπουν και ελληνικοί όμιλοι (Intralot, κλπ). Ο νικητής του διαγωνισμού θα αποκτήσει την άδεια την οποία έχει σήμερα ο ΟΔΙΕ ο οποίος θα εκκαθαριστεί.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να ακολουθήσει το γαλλικό μοντέλο το οποίο προβλέπει την παραχώρηση μιας αποκλειστικής άδειας διεξαγωγής στοιχήματος σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά με δυνατότητα κατασκευής / λειτουργίας πρόσθετων ιπποδρόμων. Γι’ αυτό και κυκλοφόρησαν φήμες σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι από τους ενδιαφερόμενους, όπως η PMU, είχαν ζητήσει να προβλέπεται η δυνατότητα κατασκευής ιπποδρόμου και στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός από την PMU, η Phumelela από τη Νότιο Αφρική φέρονταν, επίσης, ως ένας από τους ενδιαφερόμενους όταν πέρυσι το ΤΑΙΠΕΔ είχε ξεκινήσει τη διαδικασία για την πώληση του ΟΔΙΕ, που διαχειρίζεται σήμερα τον Ιππόδρομο Μαρκοπούλου. Τότε είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και οι ελληνικές Intralot και Avenir

Διαβάστε το άρθρο «Παράταση στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για ΟΔΙΕ» στην πηγή: Euro2day

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ