Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Παράταση μίας εβδομάδας για τα σχήματα του ΟΠΑΠ

Παράταση μίας εβδομάδας για τα σχήματα του ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Σε εγρήγορση δείχνουν να βρίσκονται όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ. Η προθεσμία για την

υποβολή των προσφορών αναμένεται να παραμείνει η 5η Απριλίου, αλλά οι υπάρχουσες ενδείξεις είναι πως οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα έχουν μία επιπλέον εβδομάδα όσον αφορά στην οριστικοποίηση των σχημάτων που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Συγκεκριμένα, αντί για τις 11 Μαρτίου, η προθεσμία για τη δημιουργία των σχημάτων θα μεταφερθεί στις 18 Μαρτίου, δίνοντας έτσι επιπλέον περιθώριο προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και οι συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο.

Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων από τη διοίκηση του ΟΠΑΠ προς τα ενδιαφερόμενα σχήματα, το ενδιαφέρον την προηγούμενη εβδομάδα επικεντρώθηκε σε δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν σε δύο διαφορετικά νομοσχέδια και αφορούσαν τον Οργανισμό. Η μία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για την Κεφαλαιαγορά και επαναφέρει τελικά το αφορολόγητο των 100 ευρώ για τα κέρδη του ΟΠΑΠ, κίνηση η οποία εκτιμάται πως θα τονώσει τα έσοδα του Οργανισμού. Από εκεί και πέρα, για κέρδη μέχρι 500 ευρώ ο συντελεστής φορολογίας είναι στο 15%, ενώ για κέρδη από 501 ευρώ και άνω το ποσοστό ανεβαίνει στο 20%. Ημερομηνία εφαρμογής της νέας φορολογίας είναι η 18η Μαρτίου.

Η δεύτερη τροπολογία, η οποία εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, είναι εκείνη που προβλέπει τη δυνατότητα των συμμετεχόντων στη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ να έχουν πρόσβαση σε όλες τις συμβάσεις -συμπεριλαμβανομένων και αυτών που καλύπτονται με ρήτρα εμπιστευτικότητας- που έχει συνάψει ο Οργανισμός με προμηθευτές του. Η συγκεκριμένη τροπολογία είχε κατατεθεί και στο παρελθόν και είχε αποσυρθεί μετά την αντίδραση μερίδας βουλευτών, αλλά επανήλθε τελικώς.

Διαβάστε το άρθρο «Παράταση μίας εβδομάδας για τα σχήματα που διεκδικούν τον ΟΠΑΠ» στην πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ