Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΟΠΑΠ: Στα «μέτρα του» τα online games

ΟΠΑΠ: Στα «μέτρα του» τα online games

από
Μόνο < 1 λεπτό

Η υπουργική απόφαση για την επιβολή υψηλού τέλους συμμετοχής του Δημοσίου στα κέρδη των υπαρχόντων διαδικτυακών εταιρειών προκειμένου να νομιμοποιηθούν,

αλλάζει τα δεδομένα του κλάδου, αφού εμμέσως «αναγκάζει» όλη την αγορά του Internet να λειτουργεί με αποδόσεις ανάλογες των επίγειων παιχνιδιών του ΟΠΑΠ (70% και όχι άνω του 90% όπως είναι μέχρι σήμερα διαμορφωμένες οι επιστροφές κερδών στο Internet).

Αυτό επιτυγχάνεται με το τέλος 30% στα μεικτά κέρδη και 10% στα κέρδη των παικτών, που σε συνδυασμό με το νόμιμο φόρο του νομικού προσώπου θέτει νέα δεδομένα για τη λειτουργία των διαδικτυακών εταιρειών στοιχημάτων. Σημειώνεται ότι ενώ αντίστοιχο τέλος προβλέπει ο νόμος να επιβαρύνει και τα VLTs, δεν επιβαρύνει, όμως, τα αριθμολαχεία του ΟΠΑΠ και το «Πάμε Στοίχημα».

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, πλέον διαμορφώνονται νέα δεδομένα στην αγορά τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο, καθώς το «παράνομο» στοίχημα, όπως εκτιμάται, δεν θα εκλείψει, αλλά θα αλλάξουν οι «παίκτες».

Εν τω μεταξύ, ο ΟΠΑΠ είναι στην τελική ευθεία για την επιλογή του συνεργάτη με τον οποίο θα μπει στη διαδικτυακή αγορά τυχερών παιχνιδιών. Η short list με τους υποψήφιους συνεργάτες στην οποία κατέληξαν οι επικεφαλής του ΟΠΑΠ είναι οι εταιρείες 888 Holdings, Playtech, I2 (θυγατρική της Intralot), G2 (θυγατρική της Lottomatica), Unibet (βασική συνεργάτης της Centric), Betsson και Centrebet.

Διαβάστε το άρθρο «ΟΠΑΠ: Στα «μέτρα του» τα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο» στην πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ της Μ. Πρωτονοταρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ