Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ ΟΠΑΠ. Ο σχεδιασμός της εταιρείας για προϊοντικές βελτιώσεις, όπως VLTs jackpots.

ΟΠΑΠ. Ο σχεδιασμός της εταιρείας για προϊοντικές βελτιώσεις, όπως VLTs jackpots.

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Σημαντικά περιθώρια ανόδου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ διαβλέπει η Euroxx, με καταλύτες την ανάπτυξη της νέας στοιχηματικής διαδικτυακής πλατφόρμας, την ωρίμανσης των VLTs και τις ωφέλειες από τη μετοχική συμμετοχή στη Stoiximan.gr.

Σε 12μηνη βάση η τιμή-στόχος για τον ΟΠΑΠ τοποθετείται στα 11,70 ευρώ (από 10,80 ευρώ προηγουμένως), με τιμή αναφοράς (κλείσιμο 20/3) στα 9 ευρώ. Πρόκειται για upside της τάξης του 30% που ανεβαίνει συνολικά στο 35,5% εάν συνυπολογιστεί και η απόδοση του υπολοιπόμενου μερίσματος που θα διανείμει η εταιρεία στους μετόχους της.

Στο report (VLTs & Online Offering to Drive Growth) που δημοσιοποιήθηκε χθες αναφέρεται πως η αυξανόμενη συνεισφορά των VLTs στο συνολικό GGR (το μεικτό κέρδος μετά την αφαίρεση των κερδών των παικτών και πριν το tax gaming) αναμένεται να αντισταθμίσει την πορεία του “Πάμε Στοίχημα” που δέχεται ανταγωνισμό από το διαδίκτυο αλλά και από νέα παιχνίδια, όπως τα virtual games.

Η κερδοφορία του ομίλου, σημειώνεται στο report, αναμένεται να επηρεαστεί θετικά από μια πιο συνετή διαχείριση κόστους, την ανανέωση του ΚΙΝΟ (σ.σ. έχουν ήδη διατεθεί νέα παιχνίδια για το ΚΙΝΟ, τα “Μονά-Ζυγά” και “Στήλες” ) και την ενδυνάμωση της παρουσίας του ΟΠΑΠ, μέσω της απόκτησης του 69% της Stoiximan.gr. (κάτι που εκτιμάται πως θα πραγματοποιήσει EBITDA άνω των 20 εκατ. ευρώ για το 2019) στη διαρκώς αναπτυσσόμενη διαδικτυακή αγορά τυχερών παιχνιδιών, σε συνδυασμό με την ανάπτυξης της νέας online πλατφόρμας.

Στο σκέλος των VLTs, η ανάπτυξη του δικτύου συνεχίζεται ακάθεκτη, αναφέρει η Euroxx, με τον ΟΠΑΠ να έχει δικαίωμα λειτουργίας επιπλέον 6.000 παιγνιομηχανημάτων μέχρι το τέλος του 2019. Σε πλήρη ανάπτυξη, το δίκτυο αναμένει να πραγματοποιεί GGR 438 εκατ. ευρώ το 2021, σύμφωνα με τους ισολογισμούς της χρηματιστηριακής και περίπου το 21% των ενοποιημένων εσόδων.

Σημειώνεται ότι στην τελευταία ενημέρωση των αναλυτών τον περασμένο Νοέμβριο, ο Ντ. Κόουπ είχε αναφέρει πως στόχος ήταν να έχουν εγκατασταθεί περίπου 19.000 VLTs έως το τέλος του 2018 σε αποκλειστικά καταστήματα και πρακτορεία ΟΠΑΠ, ενώ είχε γνωστοποιηθεί ο σχεδιασμός της εταιρείας για προϊοντικές βελτιώσεις, όπως VLTs jackpots κ.α.

Στα 11,70 ευρώ η τιμή-στόχος

Στα τρέχοντα επίπεδα, αναφέρει η Euroxx, η αποτίμηση του ΟΠΑΠ γίνεται πιο ελκυστική εάν συνυπολογιστεί το πλήρες δίκτυο των 25.000 VLTs με την εκτιμώμενη σχέση EV/EBITDA για το 2020 στο 7,1x να υπερτερεί της σύγκρισης με τον αντίστοιχο 10ετή μέσο όρο.

Η χρηματιστηριακή τονίζει πως συνεχίζει να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο επενδυτικό μοντέλο του ΟΠΑΠ. Ως πιθανούς παράγοντες ρίσκου αναφέρει την υψηλή εξάρτηση από το εσωτερικό μακροοικονομικό περιβάλλον και μια πιθανή επιδείνωσή οικονομικών συνθηκών και την πιθανότητα αλλαγών στη φορολόγηση. Στον αντίποδα, μια υψηλότερη του αναμενόμενου δαπάνη των παικτών στα VLTs, σε συνδυασμό με υψηλότερο μερίδιο αγοράς στο online μπορούν να αποτελέσουν θετικούς καταλύτες σε επίπεδο αποτίμησης και οικονομικών μεγεθών.

Εν όψει της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του ΟΠΑΠ, οι αναλυτές της Euroxx προβλέπουν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης για τα κέρδη ανά μετοχή της τάξης του 20% συνολικά για την περίοδο 2017-2020. Η εταιρεία ανακοινώνει στις 27 Μαρτίου τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2018.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Γιατί η Euroxx βλέπει περιθώριο ανόδου 30% για τη μετοχή του ΟΠΑΠ” : στην πηγή:https://www.capital.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ