Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ ΟΠΑΠ: Η θετική εκκίνηση του 2019 και οι καταλύτες ανάπτυξης

ΟΠΑΠ: Η θετική εκκίνηση του 2019 και οι καταλύτες ανάπτυξης

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά
Τα… “φρούτα” των σημαντικών επενδύσεων που υλοποίησε τα προηγούμενα χρόνια ξεκινά να δρέπει ο ΟΠΑΠ. Οι επιδόσεις του πρώτου τριμήνου της χρονιάς (το GGR του πρώτου τριμήνου του 2019 κατέγραψε υψηλά ετών, αποτελώντας την ισχυρότερη επίδοση πρώτου τριμήνου από το 2010, τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 28% και τα καθαρά κέρδη τριμήνου κατά 43,5%) διαμορφώνουν θετικό momentum με αιχμή την αυξανόμενη συνεισφορά των VLTs, τις βελτιωμένες επιδόσεις στον αθλητικό στοιχηματισμό και τις online δραστηριότητες, αλλά και την αναβάθμιση των καταστημάτων ΟΠΑΠ.  
Η διοίκηση μιλώντας χθες στους αναλυτές αναφέρθηκε εκτενώς στη δραστηριότητα των VLTs, μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως για ένα ακόμη τρίμηνο αυξήθηκε η βάση των εγγραφών (κάρτα παίκτη) αλλά και οι ενεργοί πελάτες. Με βάση την παρουσίαση, το ημερήσιο GGR ανά VLT ανήλθε στα 41 ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2019. Στο ίδιο διάστημα, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) από τη δραστηριότητα των παιγνιομηχανημάτων ανήλθαν σε 68,9 εκατ. ευρώ, έναντι 43,4 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2018.
Στα τέλη του περασμένου Απριλίου ξεκίνησε και η διάθεση Jackpot στο δίκτυο των VLTs. Πρόκειται για το μεγαλύτερο διασυνδεδεμένο τζακ ποτ για VLTs στην Ευρώπη, με υψηλή συχνότητα διανομής κερδών. Μέχρι τις αρχές Ιουνίου έγιναν περί τα 5.800 τζάκποτ, “κάτι που διαφοροποιεί αισθητά τον ΟΠΑΠ από οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα”, όπως ανάφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ, Ντάμιαν Κόουπ.
Σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη των παιγνιομηχανημάτων, έως σήμερα 20.091 VLTs έχουν εγκατασταθεί και βρίσκονται σε λειτουργία συνολικά. Η διοίκηση αναφερόμενη στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με τα VLTs σχολίασε πως η λειτουργία του δικτύου VLTs συνεχίζεται κανονικά και μόνο η εγκατάσταση επιπλέον παιγνιομηχανημάτων τύπου VLTs είναι στην παρούσα φάση σε αναμονή.
Ο κ. Κόουπ τόνισε πως η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει το νομοθετικό πλαίσιο και τη Σύμβαση Παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος εγκατάστασης και λειτουργίας των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLTs., σύμφωνα με την οποία ο ΟΠΑΠ λειτουργεί τα VLTs  “Μέχρι σήμερα, το υφιστάμενο δίκτυο PLAY έχει δημιουργήσει περισσότερες από 3.000 νέες θέσεις εργασίας, έχει προσελκύσει επενδύσεις άνω των 60 εκατ. ευρώ από επιχειρηματίες και επενδυτές και δημιουργεί φορολογικά έσοδα άνω των 100 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Είναι προς το συμφέρον όλων να ξεκαθαρίσει το τοπίο”, σημείωσε.
“Γύρισε” ο αθλητικός στοιχηματισμός  
Το πρώτο τρίμηνο συνοδεύτηκε επίσης από το θετικό “γύρισμα” του Πάμε Στοίχημα (+1,9% GGR έναντι του πρώτου τριμήνου 2018). Ο CEO του ΟΠΑΠ απέδωσε το αποτέλεσμα αυτό σε ένα συνδυασμό παραγόντων: τις πρωτοβουλίες της εταιρείας για την αναβάθμιση του αθλητικού στοιχηματισμού στο επίγειο δίκτυο, την επένδυση της εταιρείας στις συσκευές αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs), οι οποίες προσφέρουν εξατομικευμένη παικτική εμπειρία, που είναι ελκυστική για τους πελάτες κατά τη διάρκεια αθλητικών γεγονότων (live) και στην αναβάθμιση των πρακτορείων. Σε ό,τι αφορά στις συσκευές SSBT, πλέον το 15% του τζίρου από το Πάμε και το 28% του ζωντανού στοιχηματισμού πραγματοποιείται μέσω αυτών.
Αναφορικά με τις διαδικτυακές δραστηριότητες του ΟΠΑΠ, η διοίκηση ανέφερε πως και άλλα παιχνίδια, πλην του Τζόκερ από τον περασμένο Μάρτιο, θα προσφέρονται διαδικτυακά, το 2019 και 2020. Ήδη πάνω από 75 χιλιάδες έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα του ΟΠΑΠ και ο αριθμός αυξάνεται. Για την online πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού (Pamestoixima.gr) αναφέρθηκε πως σημειώνει σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ αναφορά υπήρξε και για τη Stoiximan και στην έγκριση που αναμένεται από τις αρμόδιες αρχές ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιγνίων και ανταγωνισμού, έπειτα από τις οποίες ο ΟΠΑΠ θα αποκτήσει τον από κοινού έλεγχο των δραστηριοτήτων του Ομίλου Stoiximan στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Του Νίκου Χρυσικόπουλου   ΠΗΓΗ: Capital.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “ΟΠΑΠ: Η θετική εκκίνηση του 2019 και οι καταλύτες ανάπτυξης ” : στην πηγή:http://www.philenews.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ