Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΟΠΑΠ – Δίκτυο και οι μεγάλες προκλήσεις

ΟΠΑΠ – Δίκτυο και οι μεγάλες προκλήσεις

από
Μόνο 2 λεπτά

Η πολυαναμενόμενη ιδιωτικοποίηση δεν έχει αποδώσει πλήρως τα αποτελέσματα που προσδοκούν οι δύο πλευρές -πράκτορες και εταιρεία-, όπως ελκυστικότερο κουπόνι, καλύτερες αποδόσεις και νέα παιχνίδια.

Η ΟΠΑΠ μπήκε επιθετικά και με λάθος τακτικές κινήσεις μια και αγνόησε ή παρέλειψε αρχικά να ρωτήσει και να συμβουλευτεί τους πωλητές της, τους πράκτορες δηλαδή, που έρχονται σε καθημερινή επαφή με «τα θέλω», τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών μας. Έτσι δημιουργήθηκαν τα γνωστά σε όλους προβλήματα, με το νέο κουπόνι που βιαστικά λανσαρίστηκε με πληθώρα πρωταθλημάτων, ανάκατους κωδικούς που δημιούργησαν σύγχυση και το έκαναν δυσανάγνωστο, τα ΟΠΑΠ – PLAY με τα VLTs εκτός πρακτορείων που δημιούργησαν ένα άκρως ανταγωνιστικό παράλληλο δίκτυο. Με την επέκταση στο διαδικτυακό στοίχημα που παρέκαμψε το φυσικό δίκτυο καταστημάτων και χωρίς καμία συμμετοχή μάλιστα αυτού στο νέο προϊόν, με τις απαιτήσεις για αλλαγή υπολογισμού της προμήθειας χωρίς μια συνολική αμοιβαία επωφελή πρόταση και με τα συνεχή τεχνικά προβλήματα στο live στοιχηματισμό κ.ά.

Η αντιπαράθεση αυτή έχει ξεπεραστεί και αντικατασταθεί από ένα κλίμα επικοινωνίας και συνεργασίας, καθώς έγινε αντιληπτή από τη διοίκηση της εταιρίας τόσο η δύναμη όσο και η δυναμική του δικτύου, με σημείο καμπής τις πρωτοφανείς κινητοποιήσεις των πρακτόρων για την αντικατάσταση του παράλογου και καταστροφικού τέλους των πέντε (5) λεπτών ανά στήλη, που επιχείρησε να εφαρμόσει η κυβέρνηση για όλα τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Έτσι, σήμερα βρισκόμαστε στο σημείο που τα προβλήματα γίνονται προκλήσεις και ευκαιρίες, ενώ καλούμαστε ως κλάδος να καταθέσουμε ένα ολοκληρωμένο πλάνο για το πώς θα πρέπει να είναι το δίκτυό μας στη νέα εποχή. Ένα σχέδιο που να περιλαμβάνει:

-Το στήσιμο και την εικόνα των καταστημάτων μας καθώς και τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους πελάτες με στόχο τη συνεχή βελτίωση της εμπειρίας, της ικανοποίησης και της διεύρυνσης της πελατειακής μας βάσης. Θετική συνεισφορά και βάση συζήτησης, η θέσπιση των ελάχιστων προδιαγραφών λειτουργίας από την εταιρεία.

-Τη βελτίωση και ανανέωση των υφιστάμενων παιχνιδιών, κυρίως δε του «Πάμε και Live Στοίχημα» που αποτελεί το κράχτη για τα καταστήματά μας.

-Τη συμμετοχή μας στον σχεδίασμά για την εισαγωγή οποιουδήποτε νέου παιχνιδιού, καθώς και για την υπό όρους ανάπτυξη των VLTs εντός των πρακτορείων.

-Τη συμμετοχή μας στην ολοένα και διευρυνόμενη διαδικτυακή αγορά και στο παραγόμενο προϊόν αυτής, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας και λαμβάνοντας προμήθεια ανάλογη της προσφερόμενης εργασίας μας.

Εν κατακλείδι, θα πρέπει να σταματήσουμε να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις. Θα πρέπει να είμαστε εμείς οι πράκτορες αυτοί που θα καταθέτουμε σοβαρές και ολοκληρωμένες προτάσεις προς συζήτηση στην εταιρεία, αντί να στυλώνουμε τα πόδια μας, παραμένοντας στάσιμοι και οχυρωμένοι πίσω από «κεκτημένα», αρνούμενοι και φοβούμενοι οποιαδήποτε αλλαγή.

Η ΟΠΑΠ χωρίς ΔΙΚΤΥΟ δεν μπορεί να υπάρξει, ισχύει όμως και το αντίστροφο. Επομένως η ανάπτυξη της εταιρείας περνά μέσα από το δίκτυό της, ένα όμως δίκτυο σοβαρό, συγκροτημένο και χωρίς στρεβλώσεις. Ήρθε λοιπόν η εποχή που εμείς οι Πράκτορες πρέπει να βγούμε μπροστά!

Διαβάστε το άρθρο “ΟΠΑΠ – Δίκτυο και οι μεγάλες προκλήσεις” του Γιώργου Μπουλασίκη Πράκτορα ΟΠΑΠ και μέλους ελεγκτικής επιτροπής της ΕΠΠΑΠ στην πηγή “1-2-Χ”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ