Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Μικτό κέρδος 40 € ανά Vlt, αντί για 60 € την ημέρα που είναι ο σχεδιασμός ? (33.4% πιο κάτω ?)

Μικτό κέρδος 40 € ανά Vlt, αντί για 60 € την ημέρα που είναι ο σχεδιασμός ? (33.4% πιο κάτω ?)

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

H εποχή των VLTs έχει έρθει και στη χώρα μας μέσω της ΟΠΑΠ Α.Ε.αλλά τα μηχανήματα που έχουν ήδη τοποθετηθεί στα καταστήματα της εταιρείας είναι λιγότερα σε σχέση με το στόχο που έχει θέσει ο οργανισμός.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το PLAYproject δεν προχωρά με την επιθυμητή ταχύτητα και ανταπόκριση από την πλευρά των καταστημάτων, κάτι που ενδεχομένως να αποθαρρύνει πιθανούς επενδυτές.

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει στη διάθεσή της16.500 VLTs.  Από αυτά, μόνο τα 2.700 έχουν δρομολογηθεί προς τοποθέτηση. Τα  1.800 εξ’ αυτών βρίσκεται στα 72 καταστήματα Play, ενώ τα  υπόλοιπα 900 σε πρακτορεία.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός (Ιουνίου) τα PlayOΠΑΠ καταστήματα θα έχουνε φτάσει τα 100, ενώ VLTs θα είναι διαθέσιμασε περισσότερα από 250 πρακτορεία.

Μεγάλη η πτώση και στα κέρδη

Κι εδώ τα αποτελέσματα είναι χαμηλότερα των προσδοκώμενων στόχων. Το project υπαγόρευε μικτό κέρδος 60 ευρώ ανά μηχάνημα και ημέρα, αλλά τελικά αυτό ανήλθε στα 40 ευρώ (33.4% πιο κάτω).

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. παράλληλα οργανώνει το διαγωνισμό για τους υπόπαραχωρησιούχους αν και αυτό το πλάνο της ενδέχεται να επηρεαστεί από την ανταπόκριση του αρμόδιου υπουργείου στο αίτημα της εταιρείας μέσω της Ε.Ε.Ε.Π.Κι αυτό διότι αφορά τη μείωση του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού από φρουτάκια ΟΠΑΠ και την ταυτόχρονη αύξηση αυτών ανά κατάστημα. Σε αυτό το σημείο η ανησυχία που έχει προκληθεί για μετατροπή των γειτονιών σε «τοπικά καζίνο» είναι περισσότερο από εμφανής.

Παρόλα αυτά ο CEO της εταιρείας, DamianCopeεξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα 16.500 VLTs θα έχουν τοποθετηθεί μέχρι το 2018. Δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ήδη έχει γίνει η εισαγωγή των Virtual παιχνιδιών σε όλο το δίκτυο των πρακτορείων μας με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά, η ανάπτυξη των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το πρόγραμμά για την αναβάθμιση του ρόλου της τεχνολογίας προχωράει με γοργούς ρυθμούς και η νέα δομή των προμηθειών των πρακτόρων είναι σε ισχύ από τον Απρίλιο».

Επίσης σε τηλεδιάσκεψη αναφέρθηκε στον απολογισμό του πρώτου τριμήνου, στην αναβάθμιση τεχνολογίας του οργανισμού και στην εισαγωγή των Vitrtual παιχνιδιών: «Παρά τις προκλήσεις στο εγχώριο οικονομικό περιβάλλον, ο ΟΠΑΠ κατά το πρώτο τρίμηνο σημείωσε ουσιαστική αύξηση των καθαρών εσόδων προ εισφορών (GGR). Σε αυτό συνέβαλαν ιδιαίτερα οι ισχυρές επιδόσεις των αριθμολαχείων και η συνεχής ανάπτυξη του Σκρατς. Ταυτόχρονα, η λειτουργική κερδοφορία μας ήταν οριακά υψηλότερη, παρά τα πρόσθετα κόστη που συνδέονται με την υλοποίηση των νέων μας έργων».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, τα VLTs σίγουραδεν έχουν την προσδοκώμενη, από τον οργανισμό ανταπόκριση, τόσο στους επαγγελματίες, όσο και στους παίκτες, ενώ ενδιαφέρον θα έχει να δούμε και την αντίδραση του κράτους, μέσω της Ε.Ε.Ε.Π. για τη λειτουργία και τις επιπτώσεις αυτής, στις τοπικές κοινωνίες.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : « Εκτός στόχων τα φρουτάκια του ΟΠΑΠ» στην πηγή : www.bookmakers.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ