Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Με ενισχυμένα έσοδα ο ΟΠΑΠ στο ά τρίμηνο

Με ενισχυμένα έσοδα ο ΟΠΑΠ στο ά τρίμηνο

από
Μόνο 2 λεπτά

Σταθερή στην υλοποίηση των στρατηγικών στόχων της, μεταξύ των οποίων η ανάπτυξη των VLT’s και των VirtualGames, παραμένει η διοίκηση του ΟΠΑΠ, όπως τόνισε στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του Οργανισμού το α’ τρίμηνο του 2017. Ειδικότερα, ο ΟΠΑΠ εμφάνισε καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) αυξημένα κατά 5,3%, στα 358,9 εκατ. ευρώ (α’ τρίμηνο 2016:340,7 εκατ. ευρώ), ενισχυμένα στο τρίμηνο παρά τις συνεχιζόμενες δυσμενείς τάσεις μακροοικονομικά.

Τόσο τα αριθμολαχεία όσο και το Σκρατς & Λαχεία κινήθηκαν υψηλότερα κατά 10,9% και 3,7% αντίστοιχα, ενώ ο αθλητικός στοιχηματισμός σημείωσε πτώση κατά 6,9% σε ετήσια βάση. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (ΕΒΓΓDA) διαμορφώθηκαν στα 78,5 εκατ. ευρώ και παρέμειναν οριακά χαμηλότερα έναντι των προσαρμοσμένων για την εισφορά 35% επί του GGR στα 78,8 εκατ. ευρώ, παρά την έκτακτη επιβάρυνση από τις απεργίες των πρακτόρων και τα πρόσθετα έξοδα για την ανάπτυξη και υλοποίηση των νέων έργων. Τα καθαρά κέρδη ήταν μειωμένα στα 39 εκατ. ευρώ (προσαρμοσμένα α’ τριμήνου 2016:42,8 εκατ. ευρώ) σημειώνοντας πτώση κατά 8,7%, η οποία αποδίδεται στα υψηλότερα χρηματοοικονομικά έξοδα και την αυξημένη ποσοστιαία φορολογική επιβάρυνση. Ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 82,6 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2017, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ, DamianCope, τόνισε πως «παρά τις προκλήσεις στο εγχώριο οικονομικό περιβάλλον, ο ΟΠΑΠ κατά το πρώτο τρίμηνο σημείωσε ουσιαστική αύξηση των καθαρών εσόδων προ εισφορών (GGR). Σε αυτό συνέβαλαν ιδιαίτερα οι ισχυρές επιδόσεις των αριθμολαχείων και η συνεχής ανάπτυξη του Σκρατς. Ταυτόχρονα, η λειτουργική κερδοφορία μας ήταν οριακά υψηλότερη, παρά τα πρόσθετα κόστη που συνδέονται με την υλοποίηση νέων έργων. Σε λειτουργικό επίπεδο, προχωράμε ολοταχώς με την υλοποίηση των στρατηγικών προτεραιοτήτων μας.

Ήδη έχει γίνει η εισαγωγή των virtual παιχνιδιών σε όλο το δίκτυο των πρακτορείων μας, με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά, η ανάπτυξη των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το πρόγραμμα για την αναβάθμιση του ρόλου της τεχνολογίας προχωράει με γοργούς ρυθμούς και η νέα δομή των προμηθειών των πρακτόρων είναι σε ισχύ από τον Απρίλιο. Για το υπόλοιπο του 2017 θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε και να χτίζουμε σε όσα έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι προχωρά με συνέπεια ο σχεδιασμός μας για την υλοποίηση του οράματος 2020»

Να σημειωθεί ότι ο ΟΠΑΠ, έπειτα από έγκριση της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης, αποφάσισε τη διανομή μικτού μερίσματος ύψους 0,72 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2016, εξαιρουμένου του 0,12 ευρώ ανά μετοχή που είχε ήδη διανεμηθεί ως προμέρισμα τον Οκτώβριο του 2016. Το υπόλοιπο του μερίσματος 0,60 ευρώ ανά μετοχή καταβλήθηκε την Τρίτη 9 Μαΐου 2017. Ο ΟΠΑΠ υπέγραψε επίσης συμφωνία εξαγοράς ποσοστού 38,19% της Neurosoft Α.Ε. έναντι συνολικού τιμήματος 34,2 εκατ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η συνολική συμμετοχή του ΟΠΑΠ στη Neurosoft θα ανέρχεται σε 67,72%, συμπεριλαμβανομένου του υφιστάμενου ποσοστού συμμετοχής ύψους 29,53%, μέσω θυγατρικών εταιρειών. Η Neurosoft παρέχει ήδη στον ΟΠΑΠ υπηρεσίες που υποστηρίζουν ευθέως την υλοποίηση της τεχνολογικής αναβάθμισης του Οργανισμού.

Διαβάστε το άρθρο “Με ενισχυμένα έσοδα ο ΟΠΑΠ στο ά τρίμηνο” της Λέττας Καλαμαρά στην πηγή “ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ