Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ «Κούρεμα» ετοιμάζουν NOVA και ΟΠΑΠ

«Κούρεμα» ετοιμάζουν NOVA και ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Ο διαφαινόμενος υποβιβασμός της ΑΕΚ θα μειώσει χα έσοδα των ομάδων της Super League από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, που έχει το κανάλι της Nova. Συγκεκριμένα, στο συμβόλαιο που έχει υπογραφεί ανάμεσα στις δύο πλευρές συμπεριλαμβάνεται όρος που προβλέπει μείωση των χρημάτων από τα τηλεοπτικά κατά 10%, σε περίπτωση που στο Πρωτάθλημα της νέας περιόδου δεν συμμετάσχουν για οποιονδήποτε λόγο οι ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός ή ΠΑΟΚ! Δεν αποκλείεται, πάντως, να υπάρξει πρόταση από το κανάλι για μεγαλύτερη μείωση του τηλεοπτικού συμβολαίου, καθώς η μη συμμετοχή της ΑΕΚ στο νέο Πρωτάθλημα ενδέχεται να φέρει απώλειες εσόδων ακόμα και κατά 20%.

Στελέχη της NOVA έχουν ξεκαθαρίσει ότι:

 «ο υποβιβασμός μιας λαοφιλούς ομάδας σημαίνει αυτόματα και σημαντική μείωση της αξίας του Πρωταθλήματος ως τηλεοπτικό προϊόν, καθώς στην περίπτωση αυτή το Πρωτάθλημα παύει να έχει ενδιαφέρον από μια μεγάλη μερίδα φιλάθλων, κάτι που θα έχει επιπτώσεις τόσο στις συνδρομές μας (με μείωση των ενδιαφερόμενων για συνδρομή, αλλά και με αποσυνδέσεις υπαρχόντων συνδρομητών) όσο και στη διαφημιστική μας δαπάνη, αφού οι διαφημιζόμενοι ενδιαφέρονται να προβάλλονται σε όσο το δυνατό περισσότερους φιλάθλους. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα μας αποτρέψει από το να επιδιώξουμε να αγοράσουμε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League και για του χρόνου, αλλά οπωσδήποτε θα είναι ένας παράγοντας που θα επηρεάσει προς τα κάτω την αποτίμηση της αξίας των δικαιωμάτων αυτών».

«Μείωση και από ΟΠΑΠ»

Η μείωση των εσόδων για τις ομάδες της Super League δεν αναμένεται να προέλθει μόνο από τη μείωση της αξίας των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αλλά και από τη διαφαινόμενη μείωση της σχετικής χορηγίας του ΟΠΑΠ, καθώς αυτό είχε εκφραστεί σε δηλώσεις στελεχών του κατά την τελευταία γενική συνέλευση της εταιρείας. Σημειώνεται ότι o ΟΠΑΠ έδωσε στις ομάδες της Super League συνολικά 8 εκατ. ευρώ ως χορηγία για το φετινό Πρωτάθλημα.

Διαβάστε το άρθρο: «Κούρεμα» ετοιμάζουν NOVA και ΟΠΑΠ, στην πηγή: ΠΡΑΣΙΝΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ