Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Κλείνει η πώληση των Κρατικών Λαχείων

Κλείνει η πώληση των Κρατικών Λαχείων

από
Μόνο 2 λεπτά

Θέμα ημερών είναι, όπως όλα δείχνουν, να κλείσει η πολύμηνη εκκρεμότητα γύρω από την κατακύρωση του διαγωνισμού για την παραχώρηση της 12ετούς άδειας των Κρατικών Λαχείων στην κοινοπραξία ΟΠΑΠ – Intralot -Scientific Games.

Το πράσινο φως άναψε την Παρασκευή το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ελληνικά Λαχεία ΑΕ, της εταιρείας που συνέστησε η κοινοπραξία ΟΠΑΠ – Intralot – Scientific Games, η οποία είχε πλειοδοτήσει προ μηνών στον σχετικό διαγωνισμό καταβάλλοντας 190 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αύριο θα πέσουν οι τελικές υπογραφές με το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Το γεγονός αυτό αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο και για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της κοινοπραξίας Emma Delta για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ. Εξάλλου, την Παρασκευή το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη σύμβαση πώλησης του 33% των μετοχών της ΟΠΑΠ στην Emma Delta.

Η εκκρεμότητα με τα Λαχεία μαζί με αυτήν για τον τεχνολογικό πάροχο (που έχει διευθετηθεί) αποτελούσαν τους βασικούς λόγους για τους οποίους καθυστερεί επί μήνες η υπογραφή της συμφωνίας με το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του ΟΠΑΠ.

Εδώ και καιρό, ΟΠΑΠ, Intralot και Scientific Games διαπραγματεύονταν για θέματα που αφορούσαν τις μεταξύ τους συμβάσεις προμηθειών και υπηρεσιών και κυρίως για το ύψος τους.Οι τρεις πλευρές φαίνεται ότι βρήκαν τελικά τη χρυσή τομή και για τις έξι συμβάσεις που αφορούν τα Κρατικά Λαχεία.

Σήμερα, η Ελληνικά Λαχεία ΑΕ αναμένεται να προσκομίσει τα απαιτούμενα έγγραφα και παραστατικά στο ΤΑΙΠΕΔ και εκτιμάται ότι αύριο θα υπογραφεί η οριστική σύμβαση, που σημαίνει ότι το Δημόσιο θα εισπράξει επιτέλους τα 190 εκατ. ευρώ του τιμήματος. Το ΤΑΙΠΕΔ είχε ενημερώσει τα μέλη της κοινοπραξίας ότι αν ως τις 30 Ιουλίου δεν υπογράψουν τη σύμβαση παραχώρησης, θα ζητήσει κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής.

Διαβάστε το άρθρο “Κλείνει η πώληση των Κρατικών Λαχείων” στην πηγή ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ