Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Ιπποδρομίες: «Σαν Έλληνες προς Έλληνες»

Ιπποδρομίες: «Σαν Έλληνες προς Έλληνες»

από
Μόνο 2 λεπτά

Πλησιάζουν οι ημέρες που θα αναρτηθεί από την κυβέρνηση η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ιδιωτικοποίηση του ΟΔΙΕ. Για την επόμενη ημέρα όλοι τρέφουν κάποιες ελπίδες

πως ο νέος επενδυτής θα μπορέσει να ανατρέψει τη φθίνουσα πορεία των ιπποδρομιών στη χώρα μας.
Όμως, όλοι καταλαβαίνουν πως ο κίνδυνος να χωριστεί ο ΟΔΙΕ σε δύο κομμάτια είναι υπαρκτός.

Η νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την προικοδότηση του οργανισμού των ιπποδρομιών με άδεια για διεξαγωγή τεχνικών και ηλεκτρονικών παιγνίων, δημιουργεί εύλογες ανησυχίες, στους επαγγελματικά με τις ιπποδρομίες εμπλεκόμενους, ως προς τις προθέσεις των ενδιαφερομένων για την εξαγορά του ΟΔΙΕ.

Το γεγονός πως οι ιπποδρομίες για να ανακάμψουν χρειάζονται μια απλόχερη επένδυση, είναι σε αντίθεση με το γεγονός, πως τα «φρουτάκια» θα είναι μια οικονομικότερη και ασφαλέστερη αυτήν την περίοδο τοποθέτηση χρημάτων από το νέο αφεντικό του ΟΔΙΕ. Δεν κινδυνολογούμε και δεν παριστάνουμε τις «Κασσάνδρες». Όμως, αν στην υπό σύνταξη πρόσκληση ενδιαφέροντος δεν υπάρξουν οι ασφαλιστικές δικλείδες που να υποχρεώνουν τον νέο επενδυτή σε συγκεκριμένες και πλούσιες επενδύσεις στον χώρο των ιπποδρομιών με την παράλληλη και αδιάκοπη συνέχιση της διεξαγωγής των ιπποδρομιών, τότε ο φόβος για την εφαρμογή της ψυχρής λογικής του άμεσου κέρδους από τον επιχειρηματία, μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη, για τους επαγγελματικά εμπλεκόμενους με τα άλογα και γενικότερα το αγωνιστικό τμήμα των ελληνικών ιπποδρομιών.

Πολύ μεγάλη είναι η απορία μας για το ποιος είναι ο λόγος, που η πολιτεία ή ακόμη και ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος για την αποκρατικοποίηση του ΟΔΙΕ δεν ζήτησε καν την άποψη, των ανθρώπων που έχουν επενδύσει τα όνειρα και τους στόχους μιας ολόκληρης ζωής επάνω στις ιπποδρομίες.

Υπάρχει βέβαια καιρός αυτό να γίνει και σίγουρα εκτός από δίκαιο θα είναι και απόλυτα ηθικό εκ μέρους της κυβέρνησης. Έχει την ευκαιρία και την υποχρέωση η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τη διαιώνιση των ελληνικών ιπποδρομιών με οποιοδήποτε ιδιοκτησιακό καθεστώς ακολουθήσει τον ΟΔΙΕ. Θα πρέπει να σκεφτούν στην κυβέρνηση σαν ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτικοί που νοιάζονται για τους ΕΛΛΗΝΕΣ εργαζόμενους.

Διαβάστε το άρθρο «Σαν Έλληνες προς Έλληνες» στην πηγή: 1-2-Χ ΜΠΟΥΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ