Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Απεσύρθη ο ΟΠΑΠ από τη διαιτησία για τα VLTs

Απεσύρθη ο ΟΠΑΠ από τη διαιτησία για τα VLTs

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Απεσύρθη σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΠΑΠ από τη διαιτησία εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου –διεκδικούσε 100 εκατ. ευρώ για την υπόθεση των VLTs – και πλέον δεν εκκρεμεί καμία αντιδικία μεταξύ του οργανισμού και του κράτους.
Η υπόθεση έχει ως εξής: Όταν επι προεδρίας του κ. Αντώνη Στεργιώτη στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) το 2015 άλλαξε ο κανονισμός για τα VLTs ο ΟΠΑΠ ανέστειλε τη συγκεκριμένη επένδυση και προσέφυγε στο διαιτητικό δικαστήριο του Λονδίνου (Νοέμβριος 2015) ζητώντας αποζημίωση 1,375 δις. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο, αφού όπως θεωρούσε επήλθε «ριζική μεταβολή των συνθηκών υλοποίησης του έργου».

Στη συνέχεια με την αποπομπή Βαρουφάκη απομακρύνθηκε και ο κ. Στεργιώτης από την ΕΕΕΠ, καθώς εκεί είχε διοριστεί από τον πρώην υπουργό οικονομικών. 

 

Η νέα διοίκηση της ΕΕΕΠ υπό τον κ. Βαγγέλη Καραγρηγορίου τον Νοέμβριο του 2016 επικαιροποίησε με ορισμένες παρεμβάσεις τον κανονισμό, ο ΟΠΑΠ εκτίμησε πως το project θα ήταν πλέον κερδοφόρο και απεσύρθη από τη διαιτησία για το ποσό των 1,275 δις. ευρώ. Ο οργανισμός αξίωνε να αποζημιωθεί μόνο για καθυστερήσεις στο έργο με το ποσό των 100 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες ο ΟΠΑΠ τις προηγούμενες ημέρες αποσύρθηκε και από αυτό το αίτημα, οπότε πλέον δεν υπάρχει αντιδικία με το δημόσιο.

Ο ΟΠΑΠ με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το 2017 ενημέρωσε πως μέχρι σήμερα λειτουργούν περίπου 11.100 VLTs σε gaming halls και πρακτορεία ΟΠΑΠ με στόχο να έχουν εγκατασταθεί τουλάχιστον 20.000 VLTs έως τα τέλη του 2018. Υπενθυμίζεται πως με νομοσχέδιο της κυβέρνησης ο ΟΠΑΠ θα αναπτύξει και θα εκμεταλλευτεί 25.000 VLTs για 18 χρόνια, ενώ η αρχική σύμβαση προέβλεπε την ανάπτυξη 35.000 VLTs (16.500 από τον ΟΠΑΠ και 18.500 από παραχωρησιούχους) για 10 χρόνια.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο :”Απεσύρθη ο ΟΠΑΠ από τη διαιτησία για τα VLTs” στην πηγή :http://www.tovima.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ