Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Φορολογικό με άδειες για το online

Φορολογικό με άδειες για το online

από
Μόνο < 1 λεπτό

Φορολογικό νομοσχέδιο – σκούπα φέρνει τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή η κυβέρνηση (ίσως και εντός της εβδομάδας), προκειμένου να υλοποιήσει όσα έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους στον τομέα της πάταξης της φοροδιαφυγής και την αύξησης της εισπραξιμότητας των φόρων. Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναμένεται να συμπεριληφθεί και η διάταξη για την απελευθέρωση ουσιαστικά του online στοιχηματισμού στην Ελλάδα, με την παραχώρηση αδειών, πενταετούς διάρκειας, σε όσες εταιρείες ενδιαφερθούν.

Η κυβέρνηση έχει ως στόχο την είσπραξη 125 – 175 εκατ. ευρώ από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, καθώς πέρα από τα αρχικά έσοδα για την παραχώρηση αδειών (2-3 εκατομμύρια ευρώ), θα υπάρξουν σημαντικά έσοδα από τη φορολογία, η οποία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με αυτήν της ΟΠΑΠ Α.Ε. (30%).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, υπάρχει ενδιαφέρον για τις νέες, πενταετούς διάρκειας, άδειες κυρίως από μεγάλες ξένες εταιρείες που είχαν και στο παρελθόν δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα και γνωρίζουν από «πρώτο χέρι» τη δυναμική της αγοράς. Λέγεται πως εταιρείες όπως η BWIN ή η William Hill θα είναι ανάμεσα σε εκείνες που θα σπεύσουν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, μάλιστα, ενδιαφέρον συμμετοχής ενδέχεται να υπάρξει και από κοινοπραξίες επίγειων καζίνων, που ενδιαφέρονται να επεκταθούν στο online παιχνίδι.

Διαβάστε το άρθρο “Φορολογικό με άδειες για το online” στην πηγή “1-2-Χ”

{loadposition news_leading_banner}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ