Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Eurobank Equities: Buy για τον ΟΠΑΠ – Πως βλέπει την τροπολογία για τα VTLs

Eurobank Equities: Buy για τον ΟΠΑΠ – Πως βλέπει την τροπολογία για τα VTLs

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

 

Τη σύσταση Buy και την τιμή στόχο στα 10,70 ευρώ διατηρεί για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, η Eurobank Equities.

Η χρηματιστηριακή  εκτιμά πως η καθαρή επίπτωση σε όρους αποτίμησης από την τροπολογία για τα VTLs θα είναι γενικά ουδέτερη, ενώ σε υψηλότερα επίπεδα ημερήσιων εσόδων (GGR) από παιχνίδια, η επίπτωση θα είναι θετική.

Η αύξηση του μέγιστου αριθμού των μηχανών ανά venue μπορεί μελλοντικά να βελτιώσει τα οικονομικά των VLTs, όμως ο ΟΠΑΠ αντιμετωπίζει τώρα μια πιο μακρά περίοδο αποπληρωμής για την επένδυσή του, τονίζει η χρηματιστηριακή.

http://www.bankwars.gr/

 

«Μικτή» χαρακτηρίζει η Eurobank Equities την εικόνα που δίνουν οι τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, που εισάγει αλλαγές στα VLTs σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει το κοινό και να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των ρυθμιστικών ελέγχων.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, οι τροποποιήσεις δίνουν μικτή εικόνα,καθώς μειώνουν τον αριθμό των VLTs που θα χορηγηθούν στον ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ +0,10%, σε μια προσπάθεια να αντισταθμιστεί αυτό με την χρονική επέκταση των παραχωρήσεων VLTs και την εξάλειψη της υποχρέωσης του ΟΠAΠ να παραχωρεί μηχανήματα σε τρίτους.

Η δυσμενής επίπτωση από τον αριθμό των μηχανών θα αντισταθμιστεί από τομείγμα των VLT. Δεδομένης της ανώτερης κερδοφορίας ανά μονάδα για τα VLTs που λειτουργεί ο ίδιος ο ΟΠAΠ έναντι αυτών που παραχωρεί σε τρίτους (7-8 χιλιάδες ευρώ ανά μηχάνημα έναντι 4-5 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα), η Eurobank Equities αναμένει τα EBITDA από τις 25 χιλιάδες VLTs που διαχειρίζεται ο ίδιος ο ΟΠAΠ να είναι όμοιο με το EBITDA από το σύνολο των VLTs με το σημερινό καθεστώς.

Η αύξηση του μέγιστου αριθμού των μηχανών ανά venue μπορεί μελλοντικά να βελτιώσει τα οικονομικά των VLTs, όμως ο ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ +0,10% αντιμετωπίζει τώρα μια πιο μακρά περίοδο αποπληρωμής για την επένδυσή του, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή.

Συγκεκριμένα, η επέκταση της περιόδου παραχώρησης κατά 8 χρόνια θα δώσει τη δυνατότητα στον ΟΠAΠ να έχει ροές εσόδων από τα VLTs πέραν της αρχικής περιόδου των 10 ετών. Ωστόσο, αυτή η θετική επίπτωση αντισταθμίζεται από τηναπουσία μιας προκαταβολής που θα λαμβάνονταν από τους υπεκμισθωτές το 2018-2019 υπό το προηγούμενο καθεστώς. Η καθαρή επίπτωση σε όρους παρούσας αξίας θα καθοριστεί από τις επιδόσεις των VLTs μετά το 2027, κάτι για το οποίο υπάρχει μεγάλος βαθμός αβεβαιότητας.

Υποθέτοντας πως τα ημερήσια έσοδα (GGR) από παιχνίδια ανά μηχανή δεν θα υπερβούν τα 50 ευρώ κατά την 8ετή περίοδο της παράτασης, η Eurobank Equities εκτιμά πως η καθαρή επίπτωση σε όρους αποτίμησης θα είναι γενικά ουδέτερη, ενώ σε υψηλότερα επίπεδα ημερήσιων εσόδων (GGR) από παιχνίδια, η επίπτωση θα είναι θετική.

Η Eurobank Equities δίνει στον ΟΠAΠ τιμή-στόχο 10,70 ευρώ ανά μετοχή με σύσταση “buy”.

 http://www.euro2day.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ