Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Επιστολή στην «Α» για τα τυχερά παιχνίδια της TV

Επιστολή στην «Α» για τα τυχερά παιχνίδια της TV

από
Μόνο 2 λεπτά

Από τον εταιρεία Topaggi και τον διευθύνοντα σύμβουλο Παναγιώτη Σπυρίδη λάβαμε επιστολή σχετική με δημοσιεύματα μας που αφορούν τηλεοπτικά παιχνίδια τζόγου, τα οποία, ενώ επιτρέπονται μόνο υπό όρους, η κυβέρνηση δίνει το «πράσινο φως» για την προβολή τους από την τηλεόραση, με «προσωρινή» ρύθμιση, μέσω της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών.

 Πρόκειται για τα δημοσιεύματα με τίτλους: «Μια απέραντη ρουλέτα η Ελλάδα», «Γερμανική πατέντα ο τηλεοπτικός τζόγος»,«’Success story’ και στον τηλεοπτικό τζόγο», «Όρια στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τζόγου προτείνει το ΕΣΡ». Μεταξύ των εταιρειών που αναλαμβάνουν την οργάνωση τέτοιων παιχνιδιών αναφέραμε και την Topaggi.

0 κ. Σπυρίδης στην επιστολή του αναφέρει ότι με τα δημοσιεύματα επιχειρούμε «συκοφάντηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας» της Topaggi. Επίσης, ότι είναι ανακριβή και προσβλητικά για την εταιρεία. Σημειώνει ότι δεν πρόκειται για «τζόγο», αλλά για «παιχνίδια γνώσεων και παρατηρητικότητας, με ελάχιστο οικονομικό κόστος εκείνων που συμμετέχουν σε αυτά, όπου ένα στοιχείο τύχης παρεισάγεται μόνο σχετικά με το ποιος από εκείνους που επιχειρούν να μετάσχουν σε αυτά θα κληθεί να σχηματίσει τηναναγραμματισμένη λέξη από το λεξικό του Μπαμπινιώτη που προβάλλεται».

Όπως σημειώνει, «η συμμετοχή στα παιχνίδια μας εξαρτάται αποκλειστικά από ηλεκτρονική γεννήτρια τυχαίων αριθμών, όπως άλλωστε αναφέρει και ο δημοσιευμένος κανονισμός τους».

Σχετικά με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από το ΕΣΡ στους τηλεοπτικούς σταθμούς που προβάλλουν αυτού του είδους τα παιχνίδια ο διευθύνων σύμβουλος της Topaggi σημειώνει ότι «το σύνολο όσων από αυτά έφθασαν στα δικαστήρια ακυρώθηκαν ή έχουν ανασταλεί».

 Και συμπληρώνει ότι «ήδη εκκρεμούν εναντίον των μελών του ΕΣΡ δικαστικές ενέργειες δικές μας, όπως εκκρεμούν και δικαστικές μας ενέργειες για αστική ευθύνη του Δημοσίου για την ηθική και υλική ζημία που υφιστάμεθα».

Απάντηση συντάκτη

* Αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι να συκοφαντήσουμε κανέναν. Είναι να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας σχετικά με τα παιχνίδια αυτά, τα οποία, παρ’ ότι έχουν χαρακτηριστεί ως «τυχερά παιχνίδια», τελούν σε αναστολή απαγόρευσης προβολής τους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών. Παράλληλα, το Δημόσιο αποσύρεται από το δικαίωμα εσόδου ύψους 30%, με αποτέλεσμα να μη διασφαλίζονται τα συμφέροντα του.
* Τα τυχερά παιχνίδια είναι δραστηριότητα που ασκείται με όρους και όρια, σε ειδικούς χώρους, με ειδικές ρυθμίσεις. Η τηλεόραση δεν είναι τέτοιος χώρος.
* Τα πρόστιμά σας που έχουν ακυρωθεί από τα δικαστήρια είναι παλαιότερα.

Πρόσφατα πρόστιμα, με διαφορετική νομική θεμελίωση από το ΕΣΡ δεν ακυρώνονται για ουσιαστικό λόγο, αλλά για τυπικό, όπως π.χ. μη νόμιμη σύνθεση του ΕΣΡ.

Διαβάστε το άρθρο “Επιστολή στην «Α» για τα τυχερά παιχνίδια της TV” στην πηγή ΑΥΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ