Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Επιστολή προς ΥΠΟΙΚ και Οικ.εισαγγελείς για τον ΟΠΑΠ

Επιστολή προς ΥΠΟΙΚ και Οικ.εισαγγελείς για τον ΟΠΑΠ

από
Μόνο 3 λεπτά

To praktores.com έλαβε και αναδημοσιεύει την επιστολή του βουλευτή Ν.Νικολόπουλου  προς το υπουργείο Οικονομικών και τους οικονομικούς εισαγγελείς αναφερόμενος στη διοίκηση του ΟΠΑΠ. 

“Σε μια περίοδο που οι πολίτες βάλλονται από οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων από μειώσεις εισοδημάτων και από πλήθος άλλων ανάλγητων φοροληστρικών μέτρων που έρχονται βροχηδόν ως απόρροια της «επαναδιαπραγματευτικής» πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά, συγκεκριμένες χαριστικές αποφάσεις του Προέδρου της ΟΠΑΠ ΑΕ υπέρ καλοβολεμένων υψηλόμισθων στελεχών, προκαλούν εύλογα την κοινή γνώμη.

Αποζημιώσεις μαμούθ σε ημετέρους, ειδικά μισθολόγια, προκλητικές πολιτικές προώθησης των στοιχημάτων, σε ημέτερα μνημονιακά ΜΜΕ.

Και όλα ταύτα ενώ ο Πρωθυπουργός και οι τρείς αρχηγοί αποφάσισαν να συνεχίσουν να δίνουν στον λαό και στην οικονομία το ίδιο «πικρό φάρμακο» που έγινε φαρμάκι θανατηφόρο.

Μέτρα που ανατροφοδοτούν την ύφεση και προκαλούν πόνο, αίμα και δάκρυα στους πολλούς.

Στην τρικομματική κυβερνητική κοινοπραξία, αυτά δεν έχουν σημασία αρκεί να συνεχίζουν να βολεύουν τα δικά τους παιδιά, έχοντας συμφωνήσει και στην ξετσίπωτη ηθική της δίκαιης μοιρασιάς 6-4-2…

Στη μαύρη περίοδο της οικονομικής ανέχειας, οι τελευταίες διορισμένες από τα Κυβερνητικά κόμματα διοικήσεις της ΟΠΑΠ ΑΕ, προσπαθούν να μοιράζουν τα λάφυρα στους νικητές για τη σκοπιμότητα και το χρόνο δίνοντας δωράκια στους ημέτερους, με περίεργες αποφάσεις που δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα πέρυσι «η Διοίκηση Ι. Σπανουδάκη» στην ΟΠΑΠ ΑΕ,  έδωσε μπόνους σε πέντε στελέχη, ύψους 450 χιλιάδων ευρώ και την επομένη ημέρα τους επαναπροσέλαβε με σύμβαση έργου και παχυλούς μισθούς.

Αυτό το πετυχημένο ίδιο κόλπο επανέλαβε πριν από λίγες ημέρες, ο  νέος επικεφαλής, ο εκλεκτός της τρικομματικής Κυβέρνησης κ. Κ. Λουρόπουλος.

Έδωσε πρώτα τα μπόνους ύψους από 250-430 χιλιάδες ευρώ σε 4 στελέχη της εταιρείας και τώρα, εισάγει προς ψήφιση στο ΔΣ την ανάθεση σύμβασης έργου σε όλους αυτούς και μάλιστα με παχυλούς μισθούς!!!

Ταυτόχρονα όμως η «Διοίκηση Λουρόπουλου» εμπαίζει τους πράκτορες της ΟΠΑΠ ΑΕ, για μία σειρά καυτών ζητημάτων που ενώ έχει δώσει, κατηγορηματικές υποσχέσεις και ρητές, έχει αναλάβει δεσμεύσεις  τώρα ανεξήγητα και προκλητικά δεν τις πραγματοποιεί.

Ας σημειωθεί ότι κατά γενική ομολογία οι βιοπαλεστές 550 πράκτορες της ΟΠΑΠ ΑΕ σε όλη την χώρα, είναι αυτοί που ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους, 16 ώρες το 24ωρο, συμβάλουν και συγκεντρώνουν τον πλούτο της ΟΠΑΠ ΑΕ, τον οποίο οι Διοικήσεις σπαταλούν.

Επειδή ο μέτοχος που επιβάλει τις διοικήσεις στην ΟΠΑΠ ΑΕ είναι το κράτος και η κυβέρνησή του.

Επειδή το μονοπώλιο, ως σημαντικό προνόμιο προίκα στην ΟΠΑΠ ΑΕ, η κυβέρνηση το έχει παραχωρήσει.

Επειδή οι προκλήσεις των μανδαρίνων σε καιρούς χαλεπούς, μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και απρόβλεπτες κοινωνικές αναταράξεις.

Επειδή το πάρτυ εις βάρος των κορόιδων πρέπει να σταματήσει.

Επειδή η Δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσει εάν από αμέλεια ή δόλο λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις όπως των δήθεν απολύσεων με bonus και εν συνεχεία των επαναπροσλήψεων τους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους καλείται ο κ. Πρωθυπουργός – που με πρότασή του διορίσθηκε ο κ. Λουρόπουλος – και οι αρμόδιοι Υπουργοί που με δική τους πρόταση τοποθέτησαν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. καθώς και ο αρμόδιος Υπουργός που εκπροσωπεί στη Γ.Σ. των μετόχων της ΟΠΑΠ ΑΕ τα συμφέροντα του Δημοσίου να απαντήσουν συγκεκριμένα τα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Με ποιο δικαίωμα οι διοικήσεις της ΟΠΑΠ την μια μέρα δίνουν μπόνους σε στελέχη για να αποχωρήσουν προς συνταξιοδότηση και από την επόμενη μέρα τους επαναπροσλαμβάνουν με συμβάσεις έργου; Να κατατεθούν όλα τα στοιχεία και οι συμβάσεις από τον Φεβρουάριο του 2012 μέχρι και σήμερα όλων των υπαλλήλων της ΟΠΑΠ ΑΕ που έλαβαν μπόνους για να συνταξιοδοτηθούν και που την επόμενη μέρα επαναπροσλαμβάνονταν με συμβάσεις έργου.
  2. Πότε λήγουν οι συμβάσεις τους και αν προτίθεται και πάλι η Διοίκηση η προκλητικά να τις ανανεώσει;
  3. Ποια η αναγκαιότητα της επαναπρόσληψης τους, την στιγμή που η χώρα υποφέρει από ανεργία και ενώ στην ΟΠΑΠ ΑΕ υπάρχουν στελέχη που μπορούν να καλύψουν αυτές τις ανάγκες αυτές τις κενές θέσεις;
  4. Γιατί δεν εφαρμόζεται στην ΟΠΑΠ ΑΕ το ενιαίο μισθολόγιο όπως στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ; Να κατατεθεί η μισθολογική κατάσταση, όλων των εργαζόμενων. 
  5. Με ποια κριτήρια «η Διοίκηση Λουρόπουλου» προσλαμβάνει το τελευταίο οκτάμηνο στρατιές συμβούλων, ποιες είναι οι αμοιβές αυτών; Να κατατεθεί ο κατάλογος όλων των συμβούλων καθώς και οι αποδοχές αυτών.
  6. Πόσοι και ποιοι δημοσιογράφοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με συμβάσεις έργου και ποιοι με σχέσεις εξαρτημένης σχέσης εργασίας;
  7. Γιατί δεν μειώνονται οι μισθοί του προέδρου – διευθύνοντα συμβούλου και των μελών των ΔΣ στις τέσσερις θυγατρικές εταιρείες; Να κατατεθούν τα σχετικά στοιχεία με τις πλήρεις αποδοχές όλων αυτών καθώς και όλες οι αμοιβές και τα συμπαρομαρτούντα (αυτοκίνητο, πιστωτικές κάρτες, έξοδα δημοσίων σχέσεων και ταξίδια).
  8. Γιατί δεν αξιοποιούνται στελέχη της ΟΠΑΠ Υπηρεσιών και αντ΄ αυτού επαναπροσλαμβάνονται παρανόμως συνταξιούχοι;
  9. Πόσοι συνταξιούχοι και ποιοι είναι αυτοί που εργάζονται και με τι αποδοχές; Να κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο”

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πηγή: www.praktores.com

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ