Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Ένσταση στο διαγωνισμό για το Iddaa κατέθεσε η Intralot

Ένσταση στο διαγωνισμό για το Iddaa κατέθεσε η Intralot

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Επιστολή με την οποία ζητείται να επανεξεταστούν συγκεκριμένοι όροι της προσφοράς που κατέθεσε η κοινοπραξία Demiroren – Scientific Games, απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Inteltek (Turkcell-Intralot) στον τουρκικό οργανισμό SporToto που διενεργεί το διαγωνισμό για τη 10ετή παραχώρηση του δικαιώματος διαχείρισης του Iddaa, του παιχνιδιού αθλητικού στοιχήματος στην Τουρκία.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το Capital.gr., μετά το άνοιγμα των προσφορών για το επίγειο και online αθλητικό στοίχημα στην Τουρκία μειοδότης αναδείχθηκε η κοινοπραξία Sans Girisim (όπως ονομάζεται το joint venture των Demiroren Group–Scientific Games), με προσφορά προμήθειας 0,2% επί του τζίρου, έναντι 0,5% της Inteltek.

Το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό προμήθειας της τουρκοαμερικανικής κοινοπραξίας αποτέλεσε, ωστόσο, αντικείμενο προβληματισμού εξ αρχής, καθώς τέθηκε εν αμφιβόλω η ανάπτυξη του δικτύου του Iddaa σε 6.000 τερματικά, όπως προβλέπει ο διαγωνισμός, ενώ μένει να αποδειχθεί και εάν πληρούνται όλοι οι όροι του διαγωνισμού, μεταξύ των οποίων η προϋπόθεση συμμετοχής εταιρειών με κατ’ ελάχιστον 500 σημεία πώλησης στη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Inteltek απέστειλε επιστολή προς το SporToto επικαλούμενη έναν όρο του διαγωνισμού βάσει του οποίου η επιτροπή αξιολόγησης οφείλει σε περίπτωση μιας εξαιρετικά χαμηλής προσφοράς – όπως στην περίπτωση της Sans Girisim – να ζητήσει τεκμηρίωση επί της πρότασης. Πώς θα προκύψουν δηλαδή τα προβλεπόμενα έσοδα για το Δημόσιο από την ανάπτυξή του Iddaa, ο τζίρος του οποίου με βάση τους όρους του διαγωνισμού οφείλει να αυξηθεί κατά 30% ετησίως για τα 10 έτη της σύμβασης.

Η συγκεκριμένη ρήτρα για τον παραχωρησιούχο αφορά σε οργανική ανάπτυξη, ήτοι να ανέβει η αγορά του επίγειου και online αθλητικού στοιχήματος στην Τουρκία από τα 12,5 δισ. λίρες σήμερα, στα 17 δισ.λίρες (2,7 δισ. ευρώ) μέσα σε ένα χρόνο. Η Inteltek με δεδομένη τη χαμηλή προσφορά προμήθειας 0,2% που κατέθεσε η Sans Girisim και η οποία εκτιμάται πως δεν μπορεί να καλύψει τα κόστη του παιχνιδιού, ζήτησε να τεκμηριωθεί κατά πόσον το μοντέλο που έχει υιοθετήσει η τουρκοαμερικανική κοινοπραξία οδηγεί σε ανάπτυξη της αγοράς. Με βάση τους όρους του διαγωνισμού, δίδεται περιθώριο 5 ημερών για να εξεταστεί η ένταση.

Σε ότι αφορά το online κομμάτι της αγοράς του αθλητικού στοιχηματισμού στη Τουρκία, όπου η Intralot δραστηριοποιείται με τη Bilyoner, στελέχη του ομίλου αναφέρουν πως οι συνθήκες θα βελτιωθούν στην αγορά μετά τις βελτιώσεις (αύξηση του payout από το 50% στο 70%) που αποδέχθηκε η τουρκική κυβέρνηση. Όπως αναφέρουν, η Intralot αναμένει σημαντική συνεισφορά στο EBITDA από το Bilyoner, ενώ εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία για την τύχη της ένστασης που κατατέθηκε.

Υπενθυμίζεται πως στο σχήμα Sans Girisim, μετέχουν ο όμιλος Demiroren που παραδοσιακά διατηρεί στενές σχέσεις με τον Ταγίπ Ερντογάν και αποτελεί έναν πολυσχιδή όμιλο με δραστηριότητες σε ενέργεια, κατασκευές, τουρισμό και media. Το 2018 απέκτησε έναντι 916 εκατ. δολαρίων τις δραστηριότητες του ομίλου Doğan στα media, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι Hürriyet, Fanatik, Posta, το Kanal D και το CNN Türk. Αντίστοιχα, η Scientific Games αποτελεί έναν από τους μεγάλους παίκτες της αγοράς τυχερών παιχνιδιών διεθνώς, εισηγμένος στο Nasdaq, που προσφέρει υπηρεσίες και τεχνολογία για λοταρίες και εταιρείες του κλάδου.

Αντίστοιχα, η Inteltek (η Intralot ελέγχει το 45% και η Turkcell το 55%) την τελευταία 15ετία είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία και παροχή τεχνικής υποστήριξης για το Iddaa, έχοντας καταφέρει να πολλαπλασιάσει το μέγεθος το παιχνιδιού.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Ένσταση στο διαγωνισμό για το Iddaa κατέθεσε η Intralot ” : στην πηγή:http://www.capital.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ