Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Ελλάδα: Στη Δίωξη Ηλ. Εγκλήματος 482 sites online τυχερών παιχνιδιών

Ελλάδα: Στη Δίωξη Ηλ. Εγκλήματος 482 sites online τυχερών παιχνιδιών

από
Μόνο 2 λεπτά

Μπορεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να έχει «παγώσει» τη διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων στις εταιρείες που δεν έχουν νόμιμη άδεια παροχής online τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την Επιτροπή Εποπτείας & Ελέγχου των Παιγνίων (ΕΕΕΠ) να συγκεντρώσει στοιχεία για τις εταιρείες αυτές και να τα στείλει στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη.

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε σε άρθρο της “Καθημερινής” το κυνήγι των διαδικτυακών παρόχων που προσφέρουν τυχερά παίγνια στην Ελλάδα, χωρίς την κατάλληλη άδεια έχει ήδη ξεκινήσει.

Με έγγραφο που έστειλε η ΕΕΕΠ στον Μανώλη Σφακιανάκη κοινοποιεί 482 “παράνομους” ιστοτόπους τυχερών παιχνιδιών οι οποίοι βρέθηκαν έπειτα από έρευνα εξειδικευμένης εταιρείας την οποία παρήγγειλε η ΕΕΕΠ.

Η εταιρεία βρήκε συνολικά 502 ιστοτόπους που “μιλούν ελληνικά, πραγματοποιούν προωθητικές ενέργειες και κυρίως δέχονται πονταρίσματα από πολίτες εντός της ελληνικής επικρατείας”. Τα 14 από αυτά τα sites ανήκουν σε εταιρείες που έχουν λάβει προσωρινή άδεια από την ελληνική πολιτεία, ενώ άλλα έξι αφορούν νόμιμα επίγεια καζίνο, οπότε μένει να ελεγχθούν 482 ιστότοποι.

Τα στοιχεία της παραπάνω έρευνας διαβιβάστηκαν στις αστυνομικές και στις εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να προχωρήσουν σε ποινική αξιολόγησή τους.

Το σχετικό έγγραφο της ΕΕΕΠ που έχει ημερομηνία 22 Μαρτίου αναφέρει: «Πιθανολογείται βάσιμα ότι ένας μεγάλος αριθμός ιστότοπων (URL) μπορεί να λειτουργεί και πιθανώς να παρέχει υπηρεσίες στοιχημάτων και τυχερών παιγνίων μέσω του Διαδικτύου, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Aνεξάρτητα από το γεγονός ότι η Αρχή βρίσκεται σε περίοδο αναμονής της οδηγίας 98/34/ΕΚ, το παραπάνω υλικό πρέπει να τύχει αξιολόγησης από τα αρμόδια όργανα ως προς την πιθανότητα να έχουν διαπραχθεί ή/και να διαπράττονται τα αδικήματα του άρθρου 52 του ν. 4002/2011».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα της Καθημερινής: “Στην πράξη, αυτό που υποστηρίζει η ΕΕΕΠ και ο πρόεδρός της Ευγένιος Γιαννακόπουλος, που υπογράφει το σχετικό έγγραφο, ανεξαρτήτως αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει «παγώσει» τη διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, οι αρχές της χώρας είναι υποχρεωμένες να κινηθούν ποινικά κατά όσων παραβιάζουν την ελληνική νομοθεσία”.

Διαβάστε το άρθρο «Ελλάδα: Στη Δίωξη Ηλ. Εγκλήματος 482 sites online τυχερών παιχνιδιών» στην πηγή: POKERLOBBY

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ