Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Αποσύρθηκε η διάταξη για την αύξηση του φόρου στον ΟΠΑΠ

Αποσύρθηκε η διάταξη για την αύξηση του φόρου στον ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Στην απόσυρση της διάταξης του νομοσχεδίου που προβλέπει την αύξηση του φόρου επί των ακαθαρίστων εσόδων των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών από το 30% στο 35% προχώρησε η κυβέρνηση προκειμένου, όπως υποστηρίζουν αρμόδιοι παράγοντες του οικονομικού επιτελείου,  να την καταθέσει εκ νέου σε βελτιωμένη μορφή.

Να σημειωθεί ότι η αύξηση του φόρου επί των ακαθαρίστων εσόδων στις εταιρείες τυχερών παιχνιδιών ήταν ένα από τα μέτρα κάλυψης του δημοσιονομικού κόστους για την ακύρωση της διάταξης η οποία προέβλεπε επιβολή τέλους 0,05 ευρώ ανά στήλη τυχερού παιχνιδιού της ΟΠΑΠ.

Η διάταξη η οποία αποσύρθηκε προέβλεπε ( παράγραφος 2 του άρθρου 113 ) ότι :

“2. Τα δύο πρώτα εδάφια της παρ. 5 του άρθρου 50 του ν. 4002/2011 αντικαθίστανται ως εξής: “5. Για όλα τα τυχερά παίγνια η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στα έσοδα καθορίζεται σε τριάντα πέντε τοις εκατό (35%) επί του μικτού κέρδους που αφορά τα ποσά τα οποία προέρχονται από την εκμετάλλευση της δραστηριότητας του κατόχου της άδειας. Τα έσοδα αυτά αποδίδονται στο Δημόσιο εντός δεκαέξι (16) ημερών από το τέλος του ημερολογιακού μήνα που αφορούν”. Η ισχύς της παραγράφου 2 αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2016″.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν, η αναμορφωμένη διάταξη θα έλθει προς ψήφιση ενταγμένη σε νέο νομοσχέδιο, χωρίς να διευκρινίζεται πότε θα γίνει αυτό.

Από τις ίδιες πηγές αναφέρεται πως η αύξηση του φόρου επί των ακαθαρίστων εσόδων των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών από το 30% στο 35% προβλέπεται πως θα γίνεται κλιμακωτά, το πιθανότερο βάσει τζίρου.

Για το θέμα αναμένεται πως θα υπάρξει πληρέστερη ενημέρωση από το ΥΠΟΙΚ, το πιθανότερο εντός της Δευτέρας.

Διαβάστε το άρθρο “Αποσύρθηκε η διάταξη για την αύξηση του φόρου στον ΟΠΑΠ” στην πηγή “www.capital.gr”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ