Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Απίθανος ο πακτωλός κερδών από τα τυχερά παιχνίδια στο Διαδίκτυο

Απίθανος ο πακτωλός κερδών από τα τυχερά παιχνίδια στο Διαδίκτυο

από
Μόνο 9 λεπτά

«..Είναι 5,5 δισεκατομμύρια ο τζίρος. Αν σκεφθούμε ότι είναι ισόποσος του ΟΠΑΠ ο τζίρος, ο ΟΠΑΠ πληρώνει φόρο 750 εκατομμυρίων, αν δεν κάνω λάθος, κύριε Υπουργέ, την ίδια ώρα που το 2012 και το 2013 οι εν λόγω εταιρείες δεν πλήρωσαν μία και το 2014, σύμφωνα με δήλωσή τους, πλήρωσαν κοντά στα 40 εκατομμύρια.

Είναι 750 εκατομμύρια από τη μια με 40 εκατομμύρια από την άλλη και ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν! για έσοδα του Κράτους ».Μια αποκαλυπτική συζήτηση στη Βουλή για τα μεγάλα φορολογικά έσοδα που χάνονται. Οι παραδοχές του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών κ Τρ. Αλεξιάδη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ (βουλευτής Θεσσαλονίκης, ΣΥΡΙΖΑ): Νομίζω ότι αυτή η ερώτηση ανταποκρίνεται στον χαρακτηρισμό της «επίκαιρης ερώτησης», με την έννοια ότι η Κυβέρνηση ελέγχεται και υπ’ αυτή την έννοια δημιουργικά πιέζεται προς την κατεύθυνση της αναζήτησης εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος, που αποτελεί και το θέμα των ημερών.

Μια απ’ αυτές τις πηγές είναι και ο παράνομος τζόγος. Επειδή βλέπω και τον κ. Σπίρτζη εδώ, θέλω να πω πως φαίνεται ότι αυτή η χώρα έχει κωδικοποιήσει μη τηλεοπτικές άδειες, μη διαδικτυακές περί τα ηλεκτρονικά παίγνια άδειες. Ήταν όλα στο «μη», ένα πράγμα ουσιαστικά ασύδοτο, άναρχο, ανεξέλεγκτο, αρρύθμιστο και όταν κάποια στιγμή σκεφτόμασταν ότι ήταν 5,5 δισεκατομμύρια ο τζίρος αυτού του παράνομου τζόγου και πρέπει να πάρουμε και από εκεί, φτιάχναμε και έναν νόμο το 2011, τον ν.4002, βάζαμε διαδικασίες παραπομπής στις καλένδες, γιατί δεν υπήρχε η πολιτική βούληση και εξ αυτού του λόγου το τριετές μεταβατικό στάδιο πέρασε ουσιαστικά άπραγο. Ήλθον, είδον και απήλθον!

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με ένα καθεστώς που δεν ελέγχεται από κανέναν, που κατά δήλωσή τους φορολογούνται οι συγκεκριμένες διαδικτυακές εταιρείες, που είναι είκοσι τέσσερις τον αριθμό. Αρκετές απ’ αυτές έχουν έδρα τους τη Μάλτα ή άλλες off shore εταιρείες. Είναι πραγματικά ένα Far West, «America Latina» ευρωπαϊκού τύπου αυτό που περιγράφουμε. Και τα λέω αυτά, επειδή έχω απέναντί μου τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, που μπορώ να τον κοιτώ στα μάτια, γιατί ξέρω ότι είναι αυτό που λέει ο λαός μας, δηλαδή «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» και έχει και τα guts και την πολιτική βούληση να βάλει χέρι και πόδι. Γιατί δεν μπορεί την ώρα που ο ελληνικός λαός αιμορραγεί, την ώρα που σκέφτεται ο μικροσυνταξιούχος αν του φτάνουν τα 650 ή τα 750 ευρώ για να βγάλει τον μήνα -αν τα έχει και αυτά, γιατί υπάρχουν και αυτοί που δεν συνταξιοδοτούνται- την ίδια ώρα το «πάρτι» των διαδικτυακών εταιρειών ηλεκτρονικού στοιχήματος να συνεχίζεται.

-Είναι 5,5 δισεκατομμύρια ο τζίρος. Αν σκεφθούμε ότι είναι ισόποσος του ΟΠΑΠ ο τζίρος, ο ΟΠΑΠ πληρώνει φόρο 750 εκατομμυρίων, αν δεν κάνω λάθος, κύριε Υπουργέ, την ίδια ώρα που το 2012 και το 2013 οι εν λόγω εταιρείες δεν πλήρωσαν μία και το 2014, σύμφωνα με δήλωσή τους, πλήρωσαν κοντά στα 40 εκατομμύρια. Είναι 750 εκατομμύρια από τη μια με 40 εκατομμύρια από την άλλη και ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν!

ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών):
Θέτετε, κύριε Βουλευτά, ένα πολύ σοβαρό θέμα με την ερώτησή σας. Διότι πραγματικά την ίδια στιγμή που είμαστε αναγκασμένοι -δεν είναι πολιτική μας επιλογή- να παίρνουμε δύσκολα φορολογικά μέτρα βλέπουμε να υπάρχουν μεγάλες πληγές στο φορολογικό σύστημα της χώρας που δεν μας επιτρέπουν να υλοποιήσουμε τη συνταγματική επιβολή για δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που θέτετε στην ερώτησή σας, όπως ξέρετε, από το 2011 θεσπίστηκε το πλαίσιο λειτουργίας των σχετικών διαδικασιών για τα τυχερά παίγνια στην Ελλάδα. Αυτός ο νόμος είχε θετικά στοιχεία, αλλά άφησε και πάρα πολλά «παραθυράκια», τα οποία εκμεταλλεύθηκαν όλοι αυτοί οι κύριοι -και θα σας πω πιο κάτω, διότι είναι πιο τραγικά τα στοιχεία από αυτά που είπατε, δυστυχώς- στο θέμα του φόρου εισοδήματος.

Από τις διατάξεις του 2011 προκύπτει ότι έχουμε τρεις φορείς που ελέγχουν τη διαδικασία των παιγνίων. Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων ελέγχει τα νόμιμα τυχερά παιγνίδια στην Ελλάδα. Η Ελληνική Αστυνομία ελέγχει τα παράνομα τυχερά παιγνίδια στην Ελλάδα και το Υπουργείο Οικονομικών μέσω των φορολογικών υπηρεσιών προσπαθεί να ελέγξει φυσικά τις νόμιμες εταιρείες, το αν πληρώνουν τους σχετικούς φόρους.

Εδώ έχουμε, λοιπόν, το ότι η Επιτροπή Παιγνίων διενεργεί ελέγχους, για να εντοπίσει σελίδες μέσα από τις οποίες παρέχονται παράνομα τυχερά παιγνίδια, έχουμε την Επιτροπή Παιγνίων να ελέγχει τη νόμιμη λειτουργία των εταιρειών παροχής τυχερών παιγνίων και να φτιάχνει τη λεγόμενη black list για όσες εταιρείες συλλαμβάνονται να έχουν παράνομα παιγνίδια.

Αντίστοιχα η ΕΛΑΣ, όπως είπα, κάνει μια πολύ σοβαρή δουλειά στον παράνομο τζόγο και σε σχέση με τον απολογισμό της, τα έτη 2014 και 2015, από τους ελέγχους της ΕΛΑΣ έχουμε οκτακόσιες εξήντα δύο παραβάσεις, δύο χιλιάδες οκτακόσιες ενενήντα επτά συλληφθέντα άτομα, έξι χιλιάδες εκατόν δεκατέσσερα κατασχεθέντα μηχανήματα και τριακόσιες δύο χιλιάδες κατασχεθέντα χρηματικά ποσά.
Βεβαίως, υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για καλύτερο συντονισμό της ΕΛΑΣ, των φορολογικών υπηρεσιών και της Επιτροπής Παιγνίων γι’ αυτά τα ζητήματα.

Σημαντικός παράγοντας σε αυτό που ρωτάτε στην ερώτησή σας και θέτετε είναι το να υπάρχει βεβαίως η ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών, για να αλλάξει όλη η διαδικασία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον διαδικτυακό τζόγο. Πρέπει να υπάρχουν νομοθετικές πρωτοβουλίες και να τακτοποιηθεί η αγορά του παράνομου τζόγου.

Είπατε πριν κάποια στοιχεία. Ξέρετε, έχουμε τρεις φορολογίες. Έχουμε το 10% που πληρώνουν οι παίκτες για τα κέρδη που έχουν. Έχουμε το 30% που πληρώνουν οι εταιρείες σε αυτό που τους απομένει από τη συμμετοχή των παικτών, εάν αφαιρέσουμε τα κέρδη των παικτών. Έχουμε όμως και τον φόρο εισοδήματος των εταιρειών διαδικτυακού τζόγου και εκεί είναι το μεγάλο σκάνδαλο. Την ίδια στιγμή που ο Έλληνας πολίτης και οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγκάζονται να πληρώνουν τεράστια ποσά φόρου εισοδήματος θα σας πω ότι το 2012 φόρο εισοδήματος από αυτές τις είκοσι τέσσερις εταιρείες εισπράξαμε 31.179 ευρώ, το 2013 εισπράξαμε 5.179 ευρώ και το 2014 εισπράξαμε 27.366 ευρώ.

Όλα αυτά, βεβαίως, είναι θέματα τα οποία είναι στον προγραμματισμό για να αλλάξουν άμεσα και εκεί βεβαίως πρέπει να πούμε ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τους ρυθμούς που προχωρούν αυτά τα ζητήματα. Πρέπει να τελειώσει αυτή η διαδικασία της μεταβατικής περιόδου και να πάμε σε διαγωνισμό ή σε νομοθετικές πρωτοβουλίες, για να έχουμε ένα οριστικό καθεστώς. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία με τη μεταβατική περίοδο όπου υπάρχουν είκοσι τέσσερις συνολικά εταιρείες παροχής διαδικτυακού τζόγου.
Τα προβλήματα που έχουμε εντοπίσει μέχρι στιγμής είναι ότι έχουμε διαδικτυακό τζόγο στην Ελλάδα που παρέχεται από εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε off shore δικαιοδοσίες, όπως η νήσος Μαν και οι Ολλανδικές Αντίλλες και υπάρχουν ευθύνες γι’ αυτούς που νομοθέτησαν αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα.

Έχουμε σύναψη συμφωνιών με άλλες εταιρείες στην Ελλάδα, προκειμένου να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μέσω των ιστοσελίδων τους. Έχουμε λήξη της ισχύος της νόμιμης άδειάς τους κατά τον χρόνο υπαγωγής τους στο μεταβατικό καθεστώς και γενικά χρησιμοποιούν άδειες που δεν έχουν εκδοθεί από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Τέλος, δεν κατέχουν άμεσα άδεια, αλλά χρησιμοποιούν άδεια που διαθέτει άλλη συνδεδεμένη εταιρεία.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι τα έσοδα από τη φορολογία εισοδήματος αυτών των εταιρειών -διότι έχουμε φορολογία εισοδήματος, έχουμε το 30%, έχουμε το 10% στα κέρδη των παικτών- είναι ασήμαντα και πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε εκείνες τις ενέργειες, ώστε να πληρώσουν κι αυτές οι εταιρείες αυτά που πληρώνουν όλες οι υπόλοιπες εταιρείες στην Ελλάδα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, σπεύστε. Σπεύστε, γιατί αυτό αποτελεί ανοιχτό διαρκές σκάνδαλο. Και όσο αυτό δεν αντιμετωπίζεται, όσο δεν βρίσκεις τα έσοδα από εκεί, όταν σκέφτεσαι πώς θα αποφύγεις το 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση, τόσο θα ψάχνεις και θα βάζεις 0,05 στη στήλη του ΟΠΑΠ, δηλαδή, θα φορολογείς ποιους; Τις τεσσεράμισι χιλιάδες οικογένειες των πρακτόρων του ΟΠΑΠ, που ούτως ή άλλως είναι ενταγμένοι στην κανονική διαδικασία, στην κανονικότητα, και όχι σε αυτό που ονόμασα Far West America Latina ευρωπαϊκού τύπου.

Και αυτό πρέπει να γίνει και για τον λόγο που είπαμε, για την αναζήτηση και τον εντοπισμό εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης. Είναι κοντά στα 700-800 εκατομμύρια που μπορεί να αντλήσει, αντί αυτών των αστείων ποσών των 20.000 και 30.000 που αναφέρατε, κύριε Υπουργέ.
Κάντε το! Δεν το είπα, δεν έχετε ανάγκη να επιδαψιλεύσω τιμάς. Είστε από τους Υπουργούς που δεν είναι πιασμένος από πουθενά. Και είναι αυτή η Κυβέρνηση που δεν είναι πιασμένη από πουθενά. Δεν εξυπηρετεί κανένα συμφέρον. Δεν εξυπηρετεί ούτε τη διαπλοκή ούτε τη διαφθορά. Και για αυτό είναι μοναδική η ευκαιρία για τον τόπο, για την πατρίδα, ώστε να δει αυτός ο οποίος ψάχνει αυτή τη στιγμή πώς θα επιβιώσει με τις συντάξεις των 500 και 600 ευρώ ότι υπάρχει κράτος δικαίου και ότι οι δυνατοί πληρώνουν και βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Δεν ξέρω πώς θα το κάνετε. Είναι δύσκολο, γιατί καταλαβαίνω από αυτά που βλέπω, ότι τους δόθηκε με τον ν. 4002 δυνατότητα να πληρώσουν φορολογικά τα δύο προηγούμενα χρόνια. Δεν το έπραξαν. Τους δόθηκε η δυνατότητα να μην μπουν στην black list στην τριετία. Δεν το έκαναν.

Και τώρα οδηγούμαστε σε μία κατάσταση όπου, σύμφωνα με ένα non paper της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, έχουμε να κάνουμε με ένα καθεστώς, που αρκεί μόνο να σας περιγράψω: μη κατοχή νόμιμης άδειας παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων μέσω του διαδικτύου, μη κατοχή νόμιμης άδειας κατά την ημερομηνία θέσης σε ισχύ της διάταξης της παραγράφου 12 του άρθρου 50 του ν.4002 και κτήση αυτής σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα.

Περιγράφει μία σειρά -μία προς μία- από παρανομίες που διαπράττουν οι εν λόγω εταιρείες. Όμως θα δείτε τώρα πόσα από τα μέσα ενημέρωσης θα παρουσιάσουν την εν λόγω συζήτησή μας, κύριε Υπουργέ. Γιατί, όταν σε κάποια sites αυτές οι εταιρείες «.gr» διαφημίζονται, είναι λογικό το site να μην θέλει να βγάλει τα ματάκια του με τα χεράκια του. Προφανώς, έτσι δεν είναι; Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο.

Εν προκειμένω, όμως, ο δικός μας πελάτης είναι ο πολίτης, ο Έλληνας πολίτης που διεκδικεί να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη και να πληρώσουν αυτοί που πρέπει να πληρώσουν. Πρέπει άμεσα να κινηθείτε σε αυτή την κατεύθυνση, όπως επίσης και σε μια άλλη κατεύθυνση, των τραπεζικών προμηθειών.

Και το λέω παρεμπιπτόντως, γιατί μιλάμε και για μια συνολική μάχη- εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής. Οι έμποροι, οι μικρομεσαίοι, οι βιοτέχνες, ο ζαχαροπλάστης, ο κρεοπώλης, ο μανάβης, κύριε Υπουργέ, ο οποίος δεν θέλει να φοροδιαφύγει και θέλει να βάλει το pos -το μηχανάκι- ώστε όλα να γίνονται μέσω πλαστικού χρήματος, λένε «όχι, βρε αδερφέ, να βάλω και την τράπεζα συνεταίρο στην επιχείρησή μου και να πληρώνω 3-4% νταβατζιλίκι στην τράπεζα», η οποία δεν κάνει τίποτα –τίποτα!- όταν βάζεις την καρτούλα σου την πιστωτική, τη χρεωστική για να πληρώσεις τα 50, τα 100, τα 200 ευρώ που αντιστοιχούν στο εμπόρευμα το οποίο αγοράζεις.

Δείτε το, κάντε κάτι. Δεν μπορούν να λειτουργούν ως ξεχωριστό πριγκιπάτο οι τράπεζες. Βάλτε χέρι στις τράπεζες. Είναι ασύγγνωστοι. Νομίζω ότι υπάρχει και κοινοτική οδηγία που καθορίζει ότι είναι μισό τοις εκατό επί της συγκεκριμένης συναλλαγής. Δεν μπορεί να είναι 3% και 4% -το αντιλαμβάνεστε- και αποτελεί αντικίνητρο στη δική σας δέσμευση, κύριε Υπουργέ, ότι μέσω του πλαστικού χρήματος θα αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή. Αυτό είναι αντικίνητρο. Δηλαδή, ουσιαστικά υπονομεύουν οι τράπεζες, διά της πρακτικής των πολλαπλών αυτών προμηθειών, αυτή τη διαδικασία καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών): Κύριε Βουλευτά, θέσατε σωστά τα ζητήματα και θέλω και εγώ να επιβεβαιώσω ότι στα ζητήματα φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου και διαφθοράς η Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν διότι, όπως είπα, έχουμε πλήρη επίγνωση τού τι φορολογικό καθεστώς είμαστε αναγκασμένοι να έχουμε και δεν θα αφήσουμε κανέναν είτε με νόμιμο είτε με παράνομο τρόπο να φοροδιαφεύγει ή να φοροαποφεύγει.

Όμως, σε ό,τι αφορά τα ζητήματα του παράνομου τζόγου, όπως είπατε, αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή -και δεν πρόλαβα να το πω στην πρωτολογία μου- είναι να ολοκληρώνουμε τις διαβουλεύσεις με τους φορείς της αγοράς για το θέμα αυτό και να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, να φέρουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη λήξη του μεταβατικού καθεστώτος και την ενεργοποίηση του κανονικού καθεστώτος με νέες άδειες, κάτι που αναμένεται να αποδώσει άμεσα έσοδα στο κράτος, να φέρουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες για θέσπιση σαφών και οριοθετημένων κανόνων λειτουργίας της αγοράς με σαφές ρυθμιστικό πλαίσιο, να δρομολογήσουμε φορολογικούς ελέγχους, που ήδη γίνονται στις εταιρείες του μεταβατικού καθεστώτος -εκτός από αυτούς που ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί και που ήδη διεξάγονται, δρομολογούμε και νέους ελέγχους- και τέλος να ενισχύσουμε τη συνεργασία μεταξύ των ελεγκτικών οργάνων του κράτους, με σκοπό την αποτελεσματικότερη πάταξη του παράνομου τζόγου.

Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω το πόσο μεγάλο ρόλο θα παίξει το νέο αναδιοργανωμένο ΣΔΟΕ, το οποίο θα έχει ειδικό τμήμα που θα ασχολείται με αυτό το θέμα του παράνομου τζόγου, σε συνεργασία βεβαίως με τα αντίστοιχα όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όμως, σε ό,τι αφορά το μεγάλο θέμα που θίξατε -και νομίζω ότι θέλει μία ειδική συζήτηση στη Βουλή κάποια στιγμή- δηλαδή το θέμα της επέκτασης των τραπεζικών συναλλαγών, θα ήθελα να πω το εξής: Δεν θέλουμε να επεκτείνουμε τις τραπεζικές συναλλαγές επειδή έχουμε κάποια φιλοσοφική θεώρηση ή κάποια ψυχασθένεια ή επειδή έχουμε κάποιον σκοτεινό ρόλο, όπως μας κατηγορούν ορισμένοι περίεργοι, να επιτελέσουμε. Θέλουμε να επεκτείνουμε τις τραπεζικές συναλλαγές διότι μέσω αυτής της διαδικασίας μπορούμε να δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στη φοροδιαφυγή και στο λαθρεμπόριο και γι’ αυτόν τον λόγο θέλουμε να τις επεκτείνουμε.

Για να επεκτείνουμε τις τραπεζικές συναλλαγές, οι οποίες θα ωφελήσουν το δημόσιο, αλλά θα ωφελήσουν πάρα πολύ και τις τράπεζες, πρέπει το δημόσιο και οι τράπεζες να αλλάξουν λειτουργία σε ό,τι αφορά και τα ζητήματα των κατασχέσεων σε επίπεδο λογαριασμών -και ήδη σε αυτό το σημείο υπάρχουν διεργασίες και θα έχουμε το επόμενο χρονικό διάστημα ανακοινώσεις- αλλά και σε ό,τι αφορά το μεγάλο ζήτημα που βάλατε, αυτό των τραπεζικών προμηθειών. Διότι, όταν πάω στον φούρνο της γειτονιάς μου να πάρω κουλούρι, μου λέει «όταν θα πληρώνεις με κάρτα το κουλούρι και το ψωμί 0,80 ευρώ και θα ζητούν πάνω σε αυτό ανά συναλλαγή μηδέν κόμμα τόσο ή προμήθεια, μάλλον εξαιρείς εμάς από αυτή τη διαδικασία». Αυτό, λοιπόν, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Με την ίδια αποφασιστικότητα που θα προχωρήσουμε στην επέκταση των τραπεζικών συναλλαγών στο θέμα της αγοράς, ακριβώς για να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που είπαμε, με την ίδια αποφασιστικότητα είμαστε σε διάλογο με τις τράπεζες για να υπάρξει μία λύση. Δεν μπορούμε να έχουμε προμήθειες της τάξης του 3% -υπάρχουν αυτή τη στιγμή τέτοιες προμήθειες σε κάρτες- δεν μπορούμε να έχουμε κόστος 280 και 300 ευρώ, για να βάλει κάποιος μηχάνημα. Πρέπει να τα δουν αλλιώς αυτά τα ζητήματα οι τράπεζες. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι για να πετύχουν οι τραπεζικές συναλλαγές, πρέπει να δώσουμε κίνητρα και να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε το άρθρο “Απίθανος ο πακτωλός κερδών από τα τυχερά παιχνίδια στο Διαδίκτυο” στην πηγή “www.nonpapernews.gr”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ