Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

από
Μόνο 3 λεπτά

Από τον υπεύθυνο Τύπου και δημοσίων σχέσεων της ΠΟΕΠΠΠ, κ. Μανώλη Περάκη, πήραμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ατόμου, και κατ’ επέκταση κάθε πράκτορα ΟΠΑΠ, η ελεύθερη έκφραση απόψεων και φυσικά η διατύπωση κριτικής προς τα εκλεγμένα συνδικαλιστικά του όργανα και ειδικότερα προς την εκάστοτε ηγεσία της ΠΟΕΠΠΠ. Η «καλοπροαίρετη κριτική» είναι μια πολυφορεμένη φράση, που όμως πρέπει να υφίσταται -η καλή προαίρεση- για να έχει νόημα και θετικό αποτέλεσμα ως κριτική.

Με αφορμή το τελευταίο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο «Πάμε Στοίχημα» την Πέμπτη 18 Αυγούστου, με την αλλαγή ειδικών κωδικών -χωρίς ενημέρωση πρακτόρων και παικτών- και τα σχόλια που γράφτηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θεματικά site, για δήθεν απουσία της Ομοσπονδίας από το πρόβλημα ή έλλειψη παρέμβασης, καλό είναι να ενημερωθούν όλοι οι πράκτορες για το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά και για παρόμοια περιστατικά ή προβλήματα -μικρά ή μεγάλα- που ανακύπτουν κατά χρονικά διαστήματα με τον ΟΠΑΠ ή με Υπουργεία και φορείς.

Για το συγκεκριμένο γεγονός…

Από το μεσημέρι της Πέμπτης που διαπιστώθηκε το πρόβλημα από τους πράκτορες -τα μέλη του Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ είναι κι αυτοί πράκτορες ως γνωστόν υπήρξαν αμέσως τηλεφωνικές επαφές με στελέχη της ΟΠΑΠ Α.Ε για να διαπιστωθεί το είδος και το μέγεθος του προβλήματος, με την παράκληση να υπάρξει, άμεσα, αποστολή μηνύματος στα τερματικά. Το μήνυμα βέβαια καθυστέρησε αρκετές ώρες να έρθει, ενώ ήταν και λάθος, αλλά αυτό δεν είναι ευθύνη μας. Παράλληλα ετοιμάστηκε επιστολή και στάλθηκε στην ΟΠΑΠ Α.Ε, που το περιεχόμενό της αναφερόταν στο συγκεκριμένο πρόβλημα , αλλά και στη γενικότερη λειτουργία του «Πάμε Στοίχημα» τον τελευταίο χρόνο, με περιεχόμενο και ύφος που κατά τη γνώμη μας ήταν αυτό που έπρεπε. Βέβαια έχουν σταλεί κατά καιρούς πολλές επιστολές για προβλήματα που ανακύπτουν (η προηγούμενη 22-6-16 πάλι για το στοίχημα) που όμως για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να δοθούν στην δημοσιότητα, όπως έγινε και για την τελευταία.

Συμπερασματικά λοιπόν δεν υπήρξε καμιά αδιαφορία ή ολιγωρία της ΠΟΕΠΠΠ για το σοβαρό ομολογουμένως πρόβλημα της Πέμπτης 18/8/2016, όπως και για άλλα προβλήματα που απασχόλησαν στο παρελθόν τους πράκτορες. Απλά, για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά, δεν μπορούμε να δημοσιοποιούμε τις κινήσεις και τις επαφές μας, ειδικά με δημόσιους φορείς, αν αυτό θεωρεί η ΠΟΕΠΠΠ ότι εξυπηρετεί τον κλάδο.

Τώρα όσον άφορα την καλόπιστη ή μη κριτική, δεν μπορούμε να μη μνημονεύσουμε, με την ευκαιρία, την πάγια τακτική κάποιων συναδέλφων που μόνο καλόπιστη δεν είναι η κριτική τους προς την ΠΟΕΠΠΠ. Συχνά-πυκνά υπάρχουν απόψεις, που μηδενίζουν κάθε προσπάθειά της, αποσιωπούν κάθε θετικό αποτέλεσμα, γράφουν -στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- για αδράνεια, ενώ άλλοι παραπονούνται για έλλειψη ενημέρωσης την ίδια στιγμή που αγνοούν ανακοινώσεις ή δελτία Τύπου. Θα ήταν ανόητο να ισχυριστεί κάποιος ότι όλα γίνονται τέλεια ή ότι δεν υπάρχουν και λάθη. Αυτά πρέπει να επισημαίνονται και να λέγονται, γιατί αυτό βοηθά στην σωστή διαχείρισή τους. Και φυσικά καλό είναι να υπάρχουν και προτάσεις σαν επόμενο στάδιο της κριτικής. Η ΠΟΕΠΠΠ διαβεβαιώνει τους πράκτορες, ότι για κάθε πρόβλημα ή για κάθε εξέλιξη οποιουδήποτε θέματος θα υπάρχει -όπως γίνεται μέχρι τώρα- ενημέρωση μέσω σωματείων, στο site της Ομοσπονδία καθώς και από την σελίδα στο F.B. της ΠΟΕΠΠΠ και φυσικά στα έντυπα του χώρου. Ενημέρωση για οτιδήποτε αφορά τον κλάδο και πρέπει να δημοσιοποιηθεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Σε κάθε περίπτωση, να είναι σίγουροι οι συνάδελφοι πράκτορες ότι η ΠΟΕΠΠΠ ασχολείται με οτιδήποτε αφορά τον κλάδο, σε καθημερινή βάση, και αγωνίζεται για τις λύσεις των θεμάτων που μας αφορούν.

Διαβάστε το άρθρο “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ” στην πηγή “1-2-Χ ΜΠΟΥΚ”

                                                        

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ