Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Αίτημα δικαστικής συνδρομής σε 7 χώρες

Αίτημα δικαστικής συνδρομής σε 7 χώρες

από
Μόνο 2 λεπτά

Απαντήσεις από επτά χώρες αναμένουν οι εισαγγελείς για τα στημένα παιχνίδια. Αίτημα δικαστικής συνδρομής σε 7 χώρες, προκειμένου να βοηθήσουν τις ελληνικές εισαγγελικές αρχές να εντοπίσουν εκείνους που στοιχημάτισαν  μέσω ξένων πρακτορείων σε στημένους αγώνες στη χώρα μας, αναζητεί το τμήμα οικονομικού εγκλήματος.

Προ ημερών, οι εισαγγελείς έστειλαν κλήσεις σε τουλάχιστον 10 άτομα, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου, για το αδίκημα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που φαίνεται ότι πόνταραν και κέρδισαν από 10 έως 70.000 ευρώ σε στημένα παιχνίδια μέσω του ΟΠΑΠ.

Το κύριο μέλημα ωστόσο παραμένει ο εντοπισμός εκείνων που έπαιξαν και κέρδισαν εκατομμύρια ποντάροντας σε εταιρείες στοιχηματισμού του εξωτερικού, και συγκεκριμένα εκείνους που στοιχημάτιζαν σε εταιρείες του εξωτερικού μέσω internet με τεράστιες αποδόσεις.

Μετά το πρώτο αίτημα δικαστικής συνδρομής στη Μ. Βρετανία προκειμένου να μας χορηγήσουν στοιχεία από την εταιρία BETFAIR, το αίτημα επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες από εταιρείες των οποίων πιστεύεται ότι παίχτηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα το αίτημα δικαστικής συνδρομής έφυγε για την Αυστραλία, τη Ρωσία, τη Μάλτα, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ολλανδία.

Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι αυτά της δωροδοκίας, δωροληψίας, αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνα, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και εγκληματικής οργάνωσης.

Στη Βουλή

Παράλληλα τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Γ. Παπακωνσταντίνου και Π. Γερουλάνο. Συγκεκριμένα, οι υπουργοί Πολιτισμού και Οικονομικών ερωτώνται για την πορεία τις προκαταρκτικής εξέτασης, για την τύχη του σχετικού νομοσχεδίου που βρίσκεται υπό διαβούλευση εδώ και 15 μήνες(!) και για το πόθεν έσχες των παραγόντων.

Οι Η. Θεοδωρίδης, Η. Καρανίκας, Χ. Μαγκούφης και Π. Στασινός αναφέρουν στην ερώτηση τους Ποια τύχη είχε το σχέδιο νόμου, που εμπεριείχε την προσθήκη, το οποίο μπήκε σε διαβούλευση στη 01//2/2010 και καλύπτει την αντιμετώπιση του νομικού κενού του οικονομικού-στοιχηματικού κινήτρου στησίματος των αγώνων;
Τι προτίθεται να κάνει επί του θέματος της υποβολής πόθεν έσχες, ειδικά τώρα που ερευνώνται από το ΣΔΟΕ λογαριασμοί αθλητικών παραγόντων.
Ταυτόχρονα ζητούν να ενημερωθούν για την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας.

 Πηγή: ΑΠΟΨΗ- Μιχάλης Κουτσάκος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ