Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ 15.000 φρουτάκια σε ΟΠΑΠ και 1500 σε ΟΔΙΕ

15.000 φρουτάκια σε ΟΠΑΠ και 1500 σε ΟΔΙΕ

από
Μόνο < 1 λεπτό

Περί αναγκαιότητας ρύθμισης της αγοράς παιγνίων στην Ελλάδα γίνεται λόγος στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες βράδυ στη Βουλή. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο γεγονός ότι η χώρα μας έχει ήδη καταδικαστεί

από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απαγόρευση των πάσης φύσεως παιγνίων, ότι καταβάλλει υπέρογκο πρόστιμο που ανέρχεται σε 31.536 ευρώ ημερησίως, αλλά και ότι εξακολουθούν να λειτουργούν παράνομα πολλά παίγνια και ιστοσελίδες στοιχηματισμού με αποτέλεσμα να χάνει το ελληνικό Δημόσιο σημαντικά έσοδα.


Οι άδειες για videoloterries («φρουτάκια») θα ισχύουν για 10 έτη από τη χορήγησή τους και με προϋπόθεση ότι τα μηχανήματα θα πρέπει να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν οε διάστημα ενός έτους.

Η ΟΠΑΠ ΑΕ, σύμφωνα με τη ρύθμιση, θα πάρει μία άδεια για 15.000 «φρουτάκια», κάτι που αντιστοιχεί σε τρία μηχανήματα περίπου για κάθε πρακτορείο και η ΟΔΙΕ ΑΕ θα πάρει επίσης μία άδεια για 1.500 «φρουτάκια».


Η συμμετοχή στα videoloterries («φρουτάκια») θα κυμαίνεται από 0,10 έως 2 ευρώ και θα πραγματοποιείται με κάρτα. Επίσης το πολυνομοσχέδιο και σε ό,τι αφορά τον διαδικτυακό στοιχηματισμό προβλέπει την προκήρυξη έπειτα από διεθνή διαγωνισμό 15 έως 50 αδειών με φόρο για την καθεμία 30% επί των μικτών κερδών.


Διαβάστε την πηγή του άρθρου: GOAL

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ