Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ £1 δις επιπλέον έσοδα από το τζόγο στη Βρετανία

£1 δις επιπλέον έσοδα από το τζόγο στη Βρετανία

από
Μόνο < 1 λεπτό

Τη στιγμή που η Ελλάδα προωθεί το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ, χωρίς να βλέπει τα έσοδα που θα προκύψουν στα ταμεία της

σε μία ελεύθερη αγορά τυχερών παιχνιδιών, η Βρετανία αναμένεται να κερδίσει από τους φόρους στα αντίστοιχα παιχνίδια £1 δισεκατομμύριο.

Πιο συγκεκριμένα περιμένουν £400 εκατομμύρια αύξηση στα έσοδα για τα επόμενα δύο χρόνια ενώ το 2016/2017 τα £5,9 δισεκατομμύρια θα γίνουν £7,4. Ο νέος νόμος που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνει φορολογία 15% και οι αντιδράσεις μπορεί να είναι μεγάλες, ωστόσο τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν.

Το Τμήμα Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού, σχεδιαστής του νόμου, καθιστά υποχρεωτική για όλες τις εταιρείες που προσφέρουν online τυχερά παιχνίδια σε πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου να έχει άδεια από την Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών.

Η Μεγάλη Βρετανία έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια ένα νομοθετικό πλαίσιο για να δραστηριοποιούνται νόμιμα οι εταιρείες του online τζόγου.

Η Ελλάδα σήμερα κάνει τα πρώτα της βήματα και το μόνο σίγουρο είναι με την παρούσα κατάσταση, η οποία προάγει την αβεβαιότητα, αυτός που θα ζημιωθεί στο τέλος θα είναι το ίδιο το κράτος. Θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει ένα φορολογικό παράδεισο για αυτές τις εταιρείες όπως στην Μάλτα και τα έσοδα να ήταν τεράστια, ωστόσο τα συμφέροντα των λίγων πλήττουν τα συμφέροντα των πολλών.

Διαβάστε το άρθρο «£1 δις επιπλέον έσοδα από το τζόγο στη Βρετανία» στην πηγή: pokerlobby

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ