Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Όλοι οι πράκτορες ενωμένοι και συσπειρωμένοι

Όλοι οι πράκτορες ενωμένοι και συσπειρωμένοι

από
Μόνο 4 λεπτά

ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. / ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Συνάδελφοι, Όπως ήδη

έχετε διαπιστώσει από την Πρωτοχρονιά ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου της φορολόγησης των κερδών των παικτών μας από το πρώτο ευρώ, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις που είχε η ΠΟΕΠΠΠ από τους αρμοδίους φορείς για προσωρινό “πάγωμα” του μέτρου έως την οριστική του κατάργηση.

Είναι γνωστές οι καταστροφικές συνέπειες αυτού του μέτρου στη δουλειά μας, η οποία βασίζεται κατά κύριο λόγο στην ανακύκλωση των μικρών κερδών. Το ήδη απαξιωμένο ΣΤΟΙΧΗΜΑ εξαιτίας του παράνομου ανταγωνισμού δέχεται τη χαριστική βολή, λόγω της εκτίναξης της γκανιότας σε δυσθεώρητα ύψη σε σχέση με τον ανταγωνισμό, με συνέπεια το παικτικό κοινό από τις πρώτες μέρες της εφαρμογής του εν λόγω μέτρου να δυσανασχετεί και να καταφεύγει ήδη στους “παράνομους”, γυρνώντας την πλάτη στα πρακτορεία μας. Το ΚΙΝΟ δέχτηκε καίριο πλήγμα στην ανακύκλωση των μικροκερδών και η μείωση του τζίρου φάνηκε από την πρώτη κιόλας μέρα. Επιπροσθέτως η καθυστέρηση στις ώρες αιχμής της εργασίας μας, λόγω της επιστροφής των μικροκερμάτων στους πελάτες, σε συνδυασμό με τη σωρεία λογισμικών δυσκολιών όπως πχ η μη δυνατότητα επιλογής μελλοντικών κληρώσεων και η μη δυνατότητα πληρωμής ενός κέρδους αν εκκρεμούν άλλες κληρώσεις, καθιστούν την εργασία μας εξαιρετικά αντιπαραγωγική.

Ας μη γελιόμαστε συνάδελφοι, Και αυτό το μέτρο είναι ενταγμένο στα πλαίσια της προσπάθειας απαξίωσης του ΟΠΑΠ και των παιχνιδιών του, με αποκλειστικό σκοπό να οδηγήσουν το παικτικό κοινό στις εταιρίες που εκπροσωπούνται στη χώρα μας από συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία χωρίς να έχουν πληρώσει ποτέ τίποτα στο ελληνικό δημόσιο, επιβουλεύονται ένα μεγάλο κομμάτι της “πίτας” των τυχερών παιγνιδιών, που μέχρι σήμερα ανήκει μονοπωλιακά στον ΟΠΑΠ.

Με λίγα λογία επιβουλεύονται το ΨΩΜΙ ΜΑΣ.

Επειδή το μέτρο αυτό ισοδυναμεί με ΛΟΥΚΕΤΟ για τα μαγαζιά μας και ΑΦΑΝΙΣΜΟ του κλάδου μας, το δ.σ της ΠΟΕΠΠΠ στο από 30.12.12 έκτακτο συμβούλιο του ομόφωνα αποφάσισε να προχωρήσει ο κλάδος μας σε ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ από τη ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 έως ότου το Υπουργείο Οικονομικών πάρει πίσω το άδικο αυτό μέτρο.

Το δ.σ. του Σωματείου μας συντασσόμενο με την απόφαση αυτή της Ομοσπονδίας μας καλεί ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ σε ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ για να απαντήσουμε μια και καλή σε όλους εκείνους που μας θέλουν διασπασμένους και αδύναμους για να μας εκμεταλλεύονται όποτε και όπως επιθυμούν.

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7.1.13 ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΟΥ.

ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ.

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ.

Για να ακουστεί η φωνή μας όσο πιο δυνατά γίνεται το Σωματείο μας αποφάσισε να ναυλώσει λεωφορεία για όσους από τους συναδέλφους επιθυμούν να κατέβουν στην Αθήνα τη Δευτέρα 7.1.13 για να ενωθούμε με τους συναδέλφους από τα σωματεία της υπόλοιπης Ελλάδας που θα βρίσκονται εκεί και να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί ότι ο ευτελισμός του επαγγέλματος μας και ο αφανισμός του κλάδου μας δεν θα περάσει.

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να απευθύνεστε στα παρακάτω τηλέφωνα έως το Σάββατο 5.1.13 : Γραφεία ‘Έ.Π.Ο.Θ.Χ.” 2310 547 148 Και Κοτάνης Ευστράτιος: 6942 977115, 2310 943370, Τζαμπαζλή Αναστασία: 6932 563094, 2310 605147 Φαργκάνης Νίκος: 6944916900, 2310 933579 Κυριακίδου Κωνσταντίνο: 6936911151, 2310 915028 Αθανασιάδης Θεόδωρος: 2310 433897 Την Τρίτη 8.1.2013 και έξω από τα πρακτορεία των “κεντρικών” πρακτόρων μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις και την πορεία των κινητοποιήσεών μας.

Για την Ένωση

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Αναστασία Τζαμπαζλή και  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Κωνσταντίνα Κυριακίδου

 

Ε.Π.Π.Α.Π. / ΠΡΟΣ : Τους πράκτορες του ν. Αττικής

Συνάδελφοι, Το επάγγελμα μας δέχεται επίθεση από συμφέροντα που εδώ και καιρό οργανώνουν σχέδιο εξαφάνισης των πρακτορείων μας.
Ξεκίνησαν με την απαξίωση των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ Α.Ε. , συνέχισαν με την φορολόγηση των πρακτορείων με βιβλία εσόδων εξόδων και τώρα δεχόμαστε το τελειωτικό χτύπημα που δεν είναι άλλο από τη φορολόγηση με 10% στα κέρδη των παικτών από το πρώτο ευρώ.

Από τις πρώτες κιόλας ώρες εφαρμογής του ξεδιάντροπου και ληστρικού αυτού μέτρου έγινε ορατό και στον πιο καλοπροαίρετο ότι θα διώξει και τους τελευταίους εναπομείναντες πελάτες από τα μαγαζιά μας.

Συνάδελφοι, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να απαλλάξουμε τον κλάδο από την απειλή της υπάρξεως του. Αυτό τον αγώνα θα τον δώσουμε όλοι μαζί και θα τον κερδίσουμε με κάθε κόστος. Εξαντλήσαμε όλα τα διαπραγματευτικά μας περιθώρια και τώρα ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε το δίκιο μας με πράξεις.

Καλείστε όλα τα μέλη της ΕΠΠΑΠ να συμμετέχετε μαζικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις που ξεκινάνε την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013 και θα τελειώσουν μόνο όταν έχουμε δικαιωθεί.

Για το Δ.Σ. της Ε.Π.Π.Α.Π.

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π ΟΥΛΗ ΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΜΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Αθήνα 2 Ιανουαρίου 2013 ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 716 -Δ /12

ΠΡΟΣ : ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

Συνάδελφε, κεντρικέ πράκτορα, Την Δευτέρα 7/1/2013 ξεκινούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα πράξεις στο ακέραιο το καθήκον σου να ενημερώσεις σωστά και έγκυρα τους συναδέλφους της περιοχής σου.

Ο κεντρικός πράκτορας είναι η σημαία της ΕΠΠΑΠ σε κάθε γειτονιά της Αττικής . Είναι εξαιρετικά σημαντικό το έργο που επιφορτίζεσαι για μια ακόμα φορά. Η αμέριστη συμπαράσταση που επέδειξες όλα αυτά τα χρόνια είναι η καλύτερη απόδειξη ότι το ίδιο θα πράξεις και τώρα στην πιο κρίσιμη και αποφασιστική μάχη που έχουμε μπροστά μας. Μια μάχη που δεν θα σταθούμε απλώς να τη δώσουμε αλλά θα την κερδίσουμε.

Για το Δ.Σ. της Ε.Π.Π.Α.Π.

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΟΥΛΗΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  και  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΑΜΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε τα άρθρα στην πηγή: ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ