Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Ψηφίζεται αύριο το νομοσχέδιο για τα «φρουτάκια»

Ψηφίζεται αύριο το νομοσχέδιο για τα «φρουτάκια»

από
Μόνο 2 λεπτά

Ο κύβος ερίφθη. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε νέα τροπή στο θέμα του ΟΠΑΠ και όπως ουσιαστικά ανακοινώθηκε, περνάει νομοσχέδιο που ουσιαστικά ενισχύει ακόμη περισσότερο τον ΟΠΑΠ, ώστε «να δούμε

ποια θα είναι η καλύτερη αξιοποίησή του» όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί αύριο και ουσιαστικά έχει να κάνει με τα περιβόητα «φρουτάκια» που γίνονται πλέον νόμιμα και θα δίδονται βάσει συγκεκριμένης άδειας που θα ισχύει για 10 χρόνια.

Η άδεια για τα VLTs («φρουτάκια») δεν μπορεί να διασπαστεί σε δύο, διότι αυτό θα έθετε σε αμφιβολίες το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ. Το οποίο, αντιθέτως, επεκτείνεται, με επέκταση της σύμβασης αποκλειστικότητας, έναντι σημαντικού τιμήματος υπέρ του Δημοσίου.

Ο ΟΠΑΠ θα αναλάβει την ευθύνη και για τα 35.000 μηχανήματα. Τα 16.500 μέσω των δικών του πρακτορείων, αφού και τα 50 του ΟΔΙΕ θα γίνουν και πρακτορεία ΟΠΑΠ. Σε κάθε πρακτορείο θα μπουν το πολύ μέχρι τρία μηχανήματα.


Τα υπόλοιπα 18.500 μηχανήματα, θα δημοπρατηθούν από τον ΟΠΑΠ, «με διαφανείς και ανταγωνιστικούς όρους» όπως τονίστηκε, υπό τον έλεγχο πάντα του Δημοσίου και της Βουλής και θα δοθούν σε 4-10 ενδιαφερόμενους.

Πολύ σημαντικό όμως είναι το κομμάτι που έχει να κάνει και με το «Στοίχημα». Για το Διαδικτυακό Στοίχημα, ο ισχυρισμός του ΟΠΑΠ ότι έχει αποκλειστικότητα και επ’ αυτού, επισημάνθηκε από αρκετούς «ειδικούς» ότι δεν ισχύει. Αν θέλει ο ΟΠΑΠ, θα διεκδικήσει όπως και όλοι οι άλλοι μία από τις άδειες, όπως μπορεί να διεκδικήσει και άδεια κρατικών λαχείων αν θέλει.

Τέλος, τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα και οι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και υπηρεσιών Διαδικτύου δεν θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες υποστηρικτικές μη νόμιμων δραστηριοτήτων ιντερνετικού στοιχήματος. Συνεπώς, το τοπίο ετοιμάζεται για τις άδειες διαδικτυακού τζόγου. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με όσα τονίζονται από εταιρίες που βρίσκονται στο διαδίκτυο και ειδικεύονται σε θέματα στοιχημάτος, το εν λόγω νομοσχέδιο ενισχύει ουσιαστικά ακόμη περισσότερο το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ, παρότι υπάρχει όπως υποστηρίζουν, σωρεία αποφάσεων του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί του αντιθέτου.

Διαβάστε το άρθρο με τίτλο «Ψηφίζεται αύριο το νομοσχέδιο για τα «φρουτάκια» στην πηγή: METROSPORT

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ