Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ “Στην καρδιά του παράνομου στοιχήματος”

“Στην καρδιά του παράνομου στοιχήματος”

από
Μόνο 2 λεπτά

Στο δόκανο των αρχών έπεσαν τα περισσότερα από τα μέλη ενός από τα ισχυρότερα κυκλώματα παράνομου στοιχήματος που δρούσε σε όλη τη χώρα, με τζίρους τρελά ποσά! Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερες παρακολουθή­σεις, αστυνομικοί σε Αθήνα, Κορινθο και Αμαλιάδα συνέλαβαν έξι άτομα, τα οποία και οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης.Οι έξι συλληφθέντες καταδικάστηκαν με την κατηγορία της συμμετοχής, αλλά και της διεξαγωγής παράνομου στοιχή­ματος σε καφετέριες και Ιντερνετ καφέ των παραπάνω περιοχών.

 Ειδι­κότερα το δικαστήριο επέβαλε στους τέσσερις ποινή φυλάκισης οκιώ μηνών και χρηματικό πρόση­μο 3.000 ευρώ σιον καθένα και στους άλλους δύο ποινή φυλάκισης έξι μηνών. Ωστόσο, οι έρευνες που διεξάγονται σε όλη τη χώρα για την πάταξη του παράνομου στοιχήματος δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό και έτσι λίγες ώρες μετά την καταδίκη των έξι οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης προχώρησαν σε συλλήψεις, ύστερα από έφοδο που πραγματοποίησαν σε Ιντερνετ καφέ στον πα­ραλιακό δρόμο του Ηρακλείου Κρήτης. Οπως διαπιστώθηκε, ο ιδιοκτήτης του καφέ και τέσσερις παίκτες διενεργούσαν παράνομο στοίχημα. Ετσι, συνελήφθησαν, προσήχθησαν στον εισαγγελέα υπηρεσίας και με τη δικογρα­φία που σχηματιστηκε θα οδηγηθούν στο δικαστήριο. Κατά την  έφοδο των αστυνο­μικών στο παραπάνω καφέ κατασχέθηκε ένας ηλεκρονικός υπολογιστής και άλλα πειστήρια της παράνομης δραστηριότητας των συλ­ληφθέντων.

Επίσης, στα Τρίκαλα ύστερα από συντονι­σμένη αστυνομική επι­χείρηση έγινε έφοδο σε κατάστημα Ιντερνετ καφέ, όπου ο ιδιοκτήτης και ένας παί­κτης δραστηριοποι­ούνταν στο παράνο­μο στοίχημα. Και οι δύο βρέθηκαν με χειροπέδες και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο Τρικάλων.

Η αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος ξεκί­νησε από την Πελοπόννησο, πριν από λίγο καιρό ύστερα από αξιολόγηση πληροφοριών της επι­τροπής παράνομου στοιχήματος, οι διωκτικές αρχές κατάφεραν να μπούν οε ένα από τα «στρατηγεία» του κυκλώματος. Ανδρες της Ασφά­λειας που υποδύθηκαν τους παίκτες του στοιχήματος μπήκαν σε ένα λογιστικό  γραφείο, το οποίο είχε με­τατραπεί σε παράνομο πρακτορείο και κατέσχεσαν τέσσερις ηλεκτρονι­κούς υπολογιστές και 12.850 ευρώ, επιταγές συνολικού ύψους 38.000 ευρώ, καθώς και βιβλίο παικτών που μετείχαν από όλη την περιοχή ιης Πελοποννήσου. Στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του λογιστικού γραφείου, που όπως εκτιμάται ήταν από τους μεγαλύτερους μπούκερ στη χώρα, παρέστη και ο εισαγγελέας Ηλείας.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΟΠΑΠ ΑΕ, το συγκεκριμένο κύ­κλωμα που εξαρθρώθηχε από τις διωκτικές αρχές ήταν ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, ενώ τα κέρδη που αποκόμιζε ήταν υπέρογκα. Το παράνομο στοίχημα τον τελευ­ταίο περίπου χρόνο έχει λάβει ανε­ξέλεγκτες διασιάσεις και όπως ισχυρίζονιαι αι αστυνομικές αρχές βρίσκειαι σε τρομακτική έξαρση ιδιαίτερα σε περιοχές της Μακεδο­νίας. Για τον λόγο αυτό οι αστυνομικές αρχές και ο ΟΠΑΠ οδηγήθη­καν στην απόφαση να πραγμαιοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη σύσκεψη αρμόδιων φορέων, με την συμμέτοχή της Δι­εύθυνσης Παιγνίων και Λεσχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσα­λονίκης, τον εκπρόσωπο της ΟΠΑΠ ΑΕ και των πρακτόρων του νομού Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ :ESPRESSO

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ