Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ E-τζόγος: Χάνουν και ο ΟΠΑΠ και το δημόσιο

E-τζόγος: Χάνουν και ο ΟΠΑΠ και το δημόσιο

από
Μόνο 2 λεπτά

Όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει μία λαϊκή ρήση. Φαίνεται, όμως, οι Έλληνες κρατικοί αξιωματούχοι έχουν το

μυαλό τους πάνω από το κεφάλι. Διαφορετικά δεν μπορεί να δοθεί μία λογική εξήγηση στην πρεμούρα που τους έπιασε με την τακτοποίηση του διαδικτυακού στοιχήματος και την αδειοδότηση των εταιρειών που επί χρόνια λειτουργούσαν πειρατικά, κερδίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε βάρος του δημοσίου. Η προσπάθεια του κράτους να φορολογήσει τα τυχερά παιχνίδια απέτυχε παταγωδώς, καθώς καμία από τις μεγάλες και γνωστές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο δεν ζήτησε να νομιμοποιήσει τη λειτουργία της και να πληρώσει τους φόρους για το 2010 και το 2011.


Αντίθετα, σήμερα οι μόνες νόμιμες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο είναι ελάχιστες και μικρές που μπήκαν στην ελληνική αγορά σχετικά πρόσφατα και μάλιστα κάποιες από αυτές δήλωσαν έναρξη δραστηριότητας στα τέλη του 2011 και βέβαια δεν μπορούν να φορολογηθούν για τις χρήσεις 2010 και 2011, αφού δεν είχαν τότε δραστηριότητα. Όμως απέκτησαν ΑΦΜ και μαζί τη νομιμοποίηση να κάνουν παιχνίδι και ζημιά στον ΟΠΑΠ που χάνει πελάτες, χωρίς την ίδια ώρα να κερδίζει το κράτος από την άλλη πηγή, τον φόρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις εταιρείες που έλαβαν άδεια, τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου για το 2010 και το 2011 ανέρχονται στο… αστρονομικό ποσό των 12.000 ευρώ! Σύμφωνα με τον νόμο, η Επιτροπή Ελέγχου θα πρέπει τώρα να εμποδίσει την εκκαθάριση συναλλαγών και να διακόψει τη λειτουργία όλων των άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά και δεν ζήτησαν να νομιμοποιηθούν.


Όμως κι εδώ ελλοχεύει ο κίνδυνος ξαφνικά να εμφανιστούν θυγατρικές εταιρείες μεγάλων στοιχηματικών οργανισμών, οι οποίες δηλώνοντας έναρξη λειτουργίας να λάβουν ΑΦΜ και φυσικά άδεια. Αυτό σημαίνει, ότι οι «μεγάλοι «παίκτες» του χώρου θα συνεχίσουν να εισπράττουν τεράστια ποσά από την Ελλάδα, σε βάρος του δημοσίου και του ΟΠΑΠ, χωρίς να έχουν πληρώσει τίποτα για την παρελθούσα δραστηριότητά τους. Όπως γίνεται αντιληπτό, η ελληνική… εξυπνάδα έκανε (πάλι) το θαύμα της. Και το δημόσιο δεν εισέπραξε τίποτα και ο ΟΠΑΠ δέχθηκε ένα σοβαρό πλήγμα έκτων έσω…
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι… αρμόδιοι ετοιμάζονται και πάλι να αλλάξουν τον νόμο μήπως και καταφέρουν αυτό που μέχρι σήμερα δεν κατάφεραν.


 Διαβάστε το άρθρο “Χάνουν και ο ΟΠΑΠ και το δημόσιο” στην πηγή: ΑΠΟΨΗ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ