Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Φρουτάκια και μονοπώλιο χωρίς πλαίσιο?

Φρουτάκια και μονοπώλιο χωρίς πλαίσιο?

από
Μόνο < 1 λεπτό

Ο ΟΠΑΠ πρόσφατα εξέφρασε την επιθυμία να δημιουργήσει 700 μίνι καζίνα σε όλη την Ελλάδα, χωρίς κανένας να γνωρίζει αν έχει πάρει το πράσινο φως από την κυβέρνηση. Εκείνο που προκαλεί

εντύπωση είναι ότι τα φρουτάκια θα ξεκινήσουν χωρίς πλαίσιο και εποπτική Αρχή, δηλαδή δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα οι κανόνες και οι ασφαλιστικές δικλίδες αλλά και η προστατευτικοί μηχανισμοί και θα έχουμε σκληρό τζόγο σε ανεξέλεγκτο καθεστώς.


Ερωτηματικό συνοδεύουν και το θέμα της επέκτασης του μονοπωλίου. Το κράτος φιλοδοξεί να εισπράξει άλλα 375 εκατ. ευρώ για δεκαετή επέκταση της μονοπωλιακής δραστηριότητας του ΟΠΑΠ, αφού δώσει την έγκριση το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Παράγοντες της αγοράς διατυπώνουν την άποψη ότι η έγκριση αυτή θα δοθεί, έστω και αν ο ΟΠΑΠ είναι μια εταιρεία που λειτουργεί με σκοπό το κέρδος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το επιχείρημα της έγκρισης θα έχει να κάνει με την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, έστω και αν αυτό το ρόλο τον έχει εταιρεία που λειτουργεί με σκοπό το κέρδος. Πάντως δεν αποκλείεται και εμπλοκή στην έγκριση ή να απαιτηθούν περισσότερες διευκρινίσεις από την Πολιτεία.

Διαβάστε το απόσπασμα του άρθρου «Bet times» στην πηγή: KINGBET

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ