Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Υποχωρεί το Χρηματιστήριο, σημαντικές απώλειες ΟΠΑΠ

Υποχωρεί το Χρηματιστήριο, σημαντικές απώλειες ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Σε αρνητικό έδαφος κινείτο το Χρηματιστήριο Αθηνών την Δευτέρα, με τον ΟΠΑΠ να καταγράφει σημαντικές απώλειες εν μέσω

ανησυχιών για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.

Ο γενικός δείκτης υποχωρούσε 0,87% στις 1.035,72 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 24,88 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΠΑΠ έχανε 2,86% στα 7,47 ευρώ. H ειδησεογραφική ιστοσελίδα tovima.gr ανέφερε την Δευτέρα, χωρίς να επικαλείται συγκεκριμένες πηγές, ότι τρία έως τέσσερα θα είναι τα σχήματα που θα διεκδικήσουν το 33% του οργανισμού, υποβάλλοντας δεσμευτικές οικονομικές προσφορές στις 5 Απριλίου.

Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού είχαν περάσει επτά κοινοπραξίες.

«Η αγορά κινείται υποτονικά με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στον ΟΠΑΠ και στο πώς, αλλά και πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, δημιουργώντας ανησυχίες για πιθανή καθυστέρηση στην ιδιωτικοποίηση του ομίλου», σχολίασε ο Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή.

Απώλειες κατέγραφε και ο τραπεζικός δείκτης, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην ολοκλήρωση της εξάγορας της Eurobank από την Εθνική.

Η πλειοψηφία των μετόχων της Eurobank αποδέχτηκε την Παρασκευή τη δημόσια πρόταση της Εθνικής, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Εθνικής. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ποσοστό αποδοχής ανήλθε στο 84% με 85%.

Την ίδια ώρα, αναμένονται στο επόμενο διάστημα συζητήσεις μεταξύ τραπεζιτών και τρόικας για πιθανή παράταση του χρονοδιαγράμματος και επανεξέταση των όρων της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Οι τραπεζίτες ζητούν χρονική παράταση κατά 1-2 μήνες για την ολοκλήρωση των αυξήσεων κεφαλαίου, καθώς και αλλαγές σε κάποιους από τους όρους των αυξήσεων κεφαλαίου.

Διαβάστε το άρθρο «Υποχωρεί το Χρηματιστήριο, σημαντικές απώλειες ΟΠΑΠ» στην πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ