Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Τρέχει μόνη της (;) για το on line στοίχημα

Τρέχει μόνη της (;) για το on line στοίχημα

από
Μόνο 3 λεπτά

Όλα….. δεξιά φαίνεται να της πηγαίνουν της διοίκησης της Intralot η οποία μέσα σε ένα μήνα έχει καταφέρει πολλαπλούς στόχους,

εξ ου και η άνοδος της μετοχής (έχει «γράψει» +50% από τις 30 Μαΐου).

Καταρχήν η εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη είναι “φαβορί” για τον μέγα-διαγωνισμό του τεχνολογικού πάροχου του ΟΠΑΠ και θέτει και σοβαρή υποψηφιότητα για την ανάληψη του on line στοιχήματος του ΟΠΑΠ, καθώς η μια από τις διεκδικήτριες, η ισραηλινή Playtech, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Συγκεκριμένα η διοίκηση της Playtech ελέγχεται για σοβαρές ποινικές καταδίκες, ενώ τα προβλήματα της ισραηλινής εταιρείας εκτείνονται –όπως θα δούμε παρακάτω– από την Ευρώπη (Δανία) και τις ΗΠΑ (Νεβάδα) και φθάνουν έως τη μακρινή Ασία.

Γιατί, όμως, μένει μόνη της στο on line στοίχημα η Intralot;

Διότι η ευελιξία του επιχειρηματία κ. Σωκράτη Κόκκαλη, αλλά και του μάνατζερ κ. Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, είναι ανεξάντλητη. Εκτός από την ισραηλινή Playtech, η άλλη εταιρεία που διεκδικεί το διαδικτυακό στοίχημα είναι η Gtech – Lottomatica. Και από ‘κεί που η Intralot βρισκόταν σε σύγκρουση με την Gtech (της ιταλικής LOTTOMATICA), σήμερα είναι εταίρος μαζί της για τη διεκδίκηση των κρατικών λαχείων, ενώ μοιάζει να την κερδίζει στον διαγωνισμό για τον τεχνολογικό πάροχο. Στην αγορά λέγεται ότι, υπάρχει ήδη συμφωνία με την Gtech –η οποία εκτείνεται και στο on line στοίχημα-, ώστε η Intralot να μείνει μόνη της.

Ποια είναι η Playtech

Η Playtech είναι γνωστή στη διεθνή αγορά του τζόγου για το λογισμικό που διαθέτει αναφορικά στο on line στοίχημα.
Στην Ελλάδα έγινε γνωστή όταν ο τέως υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος πραγματοποιούσε επίσημες επαφές στο Ισραήλ, προκειμένου η εταιρεία να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς του ΟΠΑΠ. Μάλιστα, οι συναντήσεις είχαν πολλαπλασιαστεί, σε σημείο που έκανε ορισμένους να προεξοφλούν την παρουσία της Playtech στην Ελλάδα.
Όπως είναι επίσης γνωστό, είχαν προηγηθεί συναντήσεις του πρώην Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ώστε να προωθηθεί η ισραηλινή εταιρεία στην Ελλάδα. Oι δραστηριότητες της Playtech –οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις βρίσκονται κυριολεκτικά εκτός νόμου– και γεννούν πολλαπλά ερωτηματικά για την «εύνοια» που είχε η εταιρεία ενόσω γίνονταν οι συζητήσεις μεταξύ των πολιτικών Ελλάδας-Ισραήλ.

Προβλήματα στη William Hill λόγω Sagi

Εμπλοκή παρουσιάστηκε στην William Ηill, στην αμερικανική πολιτεία της Νεβάδα, καθώς στην κοινή εταιρεία Online William Ηill–Playtech συμμετέχει ο Ισραηλινός κροίσος Teddy Sαgi, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση για χρηματιστηριακές απάτες και δωροδοκία.


Συγκεκριμένα, η συνεδρίαση του εποπτικού οργάνου στο Λας Βέγκας επικεντρώθηκε σε δύο βασικά ζητήματα: στην αποδοχή στοιχημάτων από την Αυστραλία, σε μια πράξη που καταφανώς παραβιάζει τον εθνικό νόμο της χώρας και στην ποινική καταδίκη του βασικού μετόχου της Playtech που αποτελεί και τον εταίρο της William Hill στην κοινή διαδικτυακή εταιρεία William Hill Online.

Η εταιρεία έχει ξεκινήσει να δέχεται στο διαδίκτυο στοιχήματα από το 1998. Η κοινή εταιρεία με την Playtech δημιουργήθηκε το 2008, καθώς η Playtech θεωρείται από τις ηγέτιδες στο χώρο του software για στοιχηματισμό. Η ρυθμιστική αρχή της Νεβάδα εξέφρασε ανησυχίες για τον Ισραηλινό βασικό μέτοχο της Playtech, Teddy Sagi (κάτοχο του 49%) ο οποίος έχει καταδικαστεί από τις χρηματιστηριακές αρχές για απάτη και δωροδοκία και έχει εκτίσει ποινή 18 μηνών.


Η Playtech έχει μειοψηφική συμμετοχή στη William Hill OnLine κατέχοντας το 29%, ωστόσο η βρετανική εταιρεία διατηρεί option εξαγοράς του ποσοστού μέχρι τον επόμενο Μάρτιο ή εναλλακτικά μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα το 2014. Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της William Hill διεξάγονται συζητήσεις για αυτό το σκοπό με τη διοίκηση της Playtech.

Σε «μαύρη» λίστα και στη Δανία

Η Αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή της Δανίας απαγόρευσε τη λειτουργία των sites της εταιρείας στη Δανία, βάζοντάς την σε blacklist. Συγκεκριμένα, σε 12 ιστοσελίδες της εταιρείας απαγορεύτηκε η λειτουργία εξαιτίας «παράνομων δραστηριοτήτων», όπως αναφέρεται σε απόφαση της δανέζικης Ρυθμιστικής Αρχής. Η συνεργασία με τον παράνομο τζόγο μοιάζει να είναι δεύτερη φύση για την εταιρεία, καθώς τα έσοδα σε Κίνα – Μαλαισία αναμένεται να μειωθούν εφόσον οι κινεζικές αρχές επέμβουν και σταματήσουν τις online δραστηριότητες της Playtech. Στην Κίνα και στην Μαλαισία, η αγορά των τυχερών παιχνιδιών είναι παράνομη εκτός από τις κρατικές λοταρίες και τα καζίνο.

Διαβάστε το άρθρο «Τρέχει μόνη της (;) για το on line στοίχημα» στην πηγή: ΑΠΟΨΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ