Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Το πρότζεκτ των VLTs του Αλέξανδρου Δούκα

Το πρότζεκτ των VLTs του Αλέξανδρου Δούκα

από
Μόνο < 1 λεπτό

Λόγω του σημαντικού κόστους επένδυσης, πιστεύεται ότι ο ΟΠΑΠ θα παραχωρήσει τις άδειες σε ιδιώτες, από τους οποίους θα ζητήσει

αρχικά ως προκαταβολή ένα κομμάτι του τιμήματος και για το υπόλοιπο θα παίρνει ποσοστό από τα κέρδη. Προ ημερών ο ΟΠΑΠ τοποθέτησε ως επικεφαλής του πρότζεκτ για τα VLTs τον Αλέξανδρο Δούκα, ο οποίος λίγο καιρό πριν είχε «ξηλωθεί» από τη θέση του γενικού διευθυντή που κατείχε στο καζίνο Λουτρακίου. Οι πληροφορίες λένε ότι το μεταγραφέν στέλεχος θα παίρνει όσα και οι άλλοι διευθυντές του ΟΠΑΠ, δηλαδή περίπου 13.000 ευρώ τον μήνα, μεικτά.


Εκτιμάται ότι σε πλήρη λειτουργία όλα τα «φρουτάκια» μπορεί να αφήνουν κέρδη στο «κουτί» περί το 1 δισ.ετησίως (μ’ έναν τζίρο 5 δισ. ευρώ).


Εξ αυτών τα 300 εκατ. ευρώ θα πηγαίνουν στα ταμεία του Δημοσίου ως φόροι, οι παίκτες θα παίζουν με ειδική κάρτα (μέχρι 500 ευρώ την ημέρα το όριο), ενώ μετά το νομοθετικό παράθυρο μάλλον θα καταργηθεί να υπάρχει το ΑΦΜ στην κάρτα παίκτη.


Πολλοί εκτιμούν ότι μεσούσης της κρίσης τα κέρδη από τα «φρουτάκια» θα είναι αισθητά μικρότερα, γεγονός που ενδέχεται να απομειώσει το ενδιαφέρον για τις άδειες, τουλάχιστον ως προς τα τιμήματα που θα δοθούν από τους δυνάμει διεκδικητές.


Σε ό,τι αφορά τον Ιππόδρομο, μια σειρά από αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις φαίνεται ότι πάνε πίσω την αποκρατικοποίηση. Άγνωστο μέχρι πότε.

Διαβάστε το άρθρο “Το πρότζεκτ των VLTs ” στην πηγή: ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ