Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Το ιπποδρομιακό στοίχημα «προίκα» στον επενδυτή

Το ιπποδρομιακό στοίχημα «προίκα» στον επενδυτή

από
Μόνο 2 λεπτά

Οριστικά προς εκκαθάριση οδεύει ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ). Παράλληλα, στο πλαίσιο της συμφωνίας

της κυβέρνησης με την Κομισιόν για την ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων που έχει λάβει ο όμιλος ΟΣΕ μέχρι σήμερα, μεταφέρονται περιουσιακά στοιχεία του τελευταίου στο ελληνικό Δημόσιο. Τέλος, στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης των ΕΛΤΑ, μεταφέρεται στο ελληνικό Δημόσιο το Φιλοτελικό Μουσείο των ΕΛΤΑ, το οποίο θα παραμείνει ως αυτόνομος οργανισμός.

Τα παραπάνω προβλέπονται σε σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή και αφορά την κύρωση της νέας δανειακής σύμβασης με τους πιστωτές. Σε ό,τι αφορά τον ΟΔΙΕ, προβλέπεται η άρση του μη αποκλειστικού δικαιώματος διεξαγωγής ιπποδρομιών στη χώρα που διαθέτει ο οργανισμός, όπως επίσης και του αποκλειστικού δικαιώματος του στο ιπποδρομιακό στοίχημα. Και τα δύο προαναφερόμενα δικαιώματα, με την ψήφιση του νόμου, επιστρέφουν στο ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να εκχωρηθούν σε ενδιαφερόμενο επενδυτή.

Η νέα σύμβαση παραχώρησης που θα υπογραφεί μετά από διαγωνισμό θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) μέσα στο 2013. Μέχρι τότε και το ανώτερο μέχρι ένα έτος  μετά την υπογραφή τη νέας σύμβασης ο ΟΔΙΕ θα ασκεί μεταβατικά τα δικαιώματα που του έχουν εκχωρηθεί από το 1968. Ετσι, μετά από 44 χρόνια, άλλη μια κρατική επιχείρηση που στο παρελθόν έζησε μέρες δόξας οδηγείται σε εκκαθάριση.

Ο νέος παραχωρησιούχος στη διεξαγωγή των ιπποδρομιών, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, θα λάβει και «προίκα». Συγκεκριμένα θα του εκχωρηθεί το αποκλειστικό δικαίωμα διοργάνωσης ιπποδρομιακού στοιχήματος μέσω του Διαδικτύου, είτε για ιπποδρομίες που θα διεξάγει ο ίδιος είτε για ιπποδρομίες που διεξάγουν τρίτοι στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Το δικαίωμα αυτό ωστόσο, ανεξαρτήτως της διάρκειας της άδειάς του στην διεξαγωγή ιπποδρομιών, θα ανακληθεί τον Οκτώβριο του 2020, όπως ακριβώς προβλέπεται και για το διαδικτυακό στοίχημα του ΟΠΑΠ.

Διαβάστε το άρθρο: Το ιπποδρομιακό στοίχημα «προίκα» στον επενδυτή, στην πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ