Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Το δίκαιο αίτημα των πρακτόρων για το ωράριο του ΚΙΝΟ

Το δίκαιο αίτημα των πρακτόρων για το ωράριο του ΚΙΝΟ

από
Μόνο 2 λεπτά

Παίρνει διαστάσεις το θέμα με τη δόση που καλούνται να πληρώσουν οι πράκτορες για το εφάπαξ.Σύμφωνα με χθεσινή

επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης (ΠΟΕΠΠΠ) τις τελευταίες ημέρες αρκετοί πράκτορες υπογράφουν δήλωση – παραίτηση από το εφάπαξ.

 

Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ Κυριάκος Τοπτσίδης και ο γενικός γραμματέας Ηρακλής  Λάππας. Μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για «συντονισμένη και ελεγχόμενη κίνηση» που υπονομεύει κάθε προσπάθεια του κλάδου «αδιαφορώντας πλήρως για τους εκατοντάδες συναδέλφους που θα χάσουν ακόμα και τις καταβληθείσες εισφορές τους».
Το πυρά στρέφονται ουσιαστικά προς τους πράκτορες της Αττικής.
Με κυριότερο επιχείρημα ότι η πλειοψηφία όσων παραιτούνται από το εφάπαξ είναι μέλη της ΕΠΠΑΠ.
Το δεύτερο μείζων ζήτημα που καίει τους πράκτορες αφορά στην απόφαση για επέκταση του ωραρίου στο ΚΙΝΟ. Αναφέρθηκα και χθες στο θέμα και θέλω να προσθέσω κάποιες .λεπτομέρειες.
Διότι η επιτροπή που έστειλε η ΠΟΕΠΠΠ στην ΟΠΑΠ Α.Ε. κάνει λόγο και για τακτική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».
Η επέκταση του ωραρίου στο ΚΙΝΟ επεκτείνεται και μετά από τη λήξη του Euro, έως τα τέλη Αυγούστου. Για το συγκεκριμένο διάστημα προβλέπεται μία αποζημίωση στους πράκτορες, αλλά στην ενημέρωση από την εταιρία το ποσό εξαλείφεται από τον Σεπτέμβριο παρά την επέκταση του ωραρίου κατά μία ώρα το πρωί και δυο το μεσημέρι.
Μεταξύ άλλων οι πράκτορες αναφέρονται στα έξτρα κέρδη των μετόχων από τη διεύρυνση ωραρίου στο ΚΙΝΟ και ζητούν το δικό τους μερίδιο, καθώς εκτός των όπλων θα αυξηθούν και τα έξοδά τους.

Το θέμα προκαλεί ένταση στις σχέσεις των δύο πλευρών αν και οι πράκτορες δείχνουν και τη θέληση και θέτουν τους εαυτούς τους στη διάθεση της εταιρίας για τον συνολικό σχεδιασμό του νέου ωραρίου και της αλλαγής στην οικονομική σχέση των δύο συνεργατών.
«Πέρα οπό το οικονομικό τίθεται και θέμα αντοχών», μας είπαν πράκτορες με τους οποίους συζητήσαμε την επέκταση του ωραρίου έως το τέλος Αυγούστου. Το θίξαμε και χθες, καθώς από τις 9 το πρωί έως τις 11 το βράδυ συμπληρώνονται 14 ώρες στο πόδι.
«Τα μάτια μας βλέπουν μετά αριθμούς και θέλουμε τουλάχιστον δύο ώρες για να Το δίκαιο αίτημα των πρακτόρων για το ωράριο του ΚΙΝΟ καθαρίσει το μυαλό μας», είναι το Βασικό επιχείρημα όσων διαφωνούν με τη νυχτερινή διεύρυνση.
Η διεξαγωγή του Euro και το live betting, πάντως, μπορεί να φέρει τις δύο πλευρές πιο κοντά.

Αν και στην ΟΠΑΠ Α.Ε. δεν δείχνουν διάθεση να αλλάξουν θεαματικά τη στάση τους απέναντι στους πράκτορες παρά το δίκαιο αίτημά τους για αναδρομική αύξηση των εσόδων τους για το επιπλέον τρίωρο που αφιερώνουν στο ΚΙΝΟ και, μάλιστα, σε ώρες με περιορισμένη κίνηση για το υπόλοιπα παιχνίδια.

Διαβάστε το άρθρο « Το δίκαιο αίτημα των πρακτόρων για το ωράριο του ΚΙΝΟ» στην πηγή: ΓΑΤΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ