Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Τα routers «φρενάρουν» την επέκταση δικτύου του ΟΔΙΕ

Τα routers «φρενάρουν» την επέκταση δικτύου του ΟΔΙΕ

από
Μόνο 2 λεπτά

Στους αργούς ρυθμούς εγκατάστασης των routers από τον ΟΤΈ σκοντάφτει το χρονοδιάγραμμα της τοποθέτησης των νέων

τερματικών μηχανών Coronis στα πρακτορεία του ΟΔΙΕ και ως εκ τούτου και ο αρχικός στόχος της διοίκησης του Οργανισμού για διπλασιασμό των σημείων πώλησης στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Καθώς όμως η αύξηση του δικτύου της εταιρείας στα 700 πρακτορεία έναντι 350 που βρίσκονταν σε λειτουργία πέρυσι περνά μέσα από την αναβάθμιση του υπάρχοντος δικτύου, ο στόχος αυτός μεταφέρεται χρονικά, υποχρεώνοντας τον ΟΔΙΕ να αναδιπλωθεί αναλόγως και στον έτερο στόχο του, όσον αφορά στην εισαγωγή νέων και ιδιαίτερα ελκυστικών στην απόδοση τους μορφών στοιχηματισμού.

Προς το παρόν, ο αριθμός των πρακτορείων που έχουν δεχθεί τις νέες τερματικές μηχανές από την Ιντραλότ ανέρχεται περίπου στα 100 και με βάση τους τωρινούς ρυθμούς εγκατάστασης των routers (σσ: τρία ημερησίως), η αναβάθμιση του υπάρχοντος δικτύου θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2013.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Από κα και πέρα ο ΟΔΙΕ να καλείται να τρέξει με γοργότερους ρυθμούς την τοποθέτηση των νέων τερματικών μηχανών – παρόμοιων με εκείνων του ΟΠΑΠ και απολύτως συμβατών με το δίκτυο – στα νέα σημεία πώλησης που θα έχει επιλέξει, προχωρώντας και στην εισαγωγή νέων στοιχημάτων στις αλλοδαπές ιπποδρομίες.

Πρώτο στη λίστα των νέων μορφών στοιχηματισμού θα είναι το περίφημο «πενταπλό», από τα πιο δύσκολα παγκοσμίως και με ημερήσια τζακ – ποτ της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ. Η ένταξη του «πενταπλού» στα στοιχήματα του ΟΔΙΕ αναμένεται να ξεκινήσει από πρακτορεία της Περιφέρειας, με τη διοίκηση του Οργανισμού να προκρίνει την πιλοτική έναρξη του σε πόλεις με μικρό αριθμό πρακτορείων, όπως είναι η Θεσσαλονίκη (σσ: 6-7 πρακτορεία) και η Καλαμάτα.

Παράλληλα η εταιρεία θα επιχειρήσει να αναβιώσει το λαχείο Sweepstake, η διάθεση του οποίου θα γίνεται σε περισσότερα από 13 χιλιάδες σημεία πώλησης, εντείνοντας και εν όψει της επικείμενης αποκρατικοποίησης, τις ενέργειες περικοπής του λειτουργικού κόστους και εξεύρεσης δυνατότητας για εμπορική αξιοποίηση των διαθέσιμων χώρων και υποδομών του ΟΔΙΕ.

Το 2012 οι πωλήσεις του ΟΔΙΕ κινήθηκαν περαιτέρω πτωτικά, ανερχόμενες σύμφωνα με πληροφορίες στα 85εκατ. ευρώ, έναντι 124,11 εκατ. ευρώ το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο, ενώ οι καθαρές ζημιές κρατήθηκαν στα επίπεδα των αντίστοιχων του 2011 (σσ: 21,90 εκατ. ευρώ).

Διαβάστε το άρθρο: Τα routers «φρενάρουν» την επέκταση δικτύου του ΟΔΙΕ, στην πηγή: ΚΕΡΔΟΣ του Γ. Ανδριωτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ