Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Συνωστισμός «μνηστήρων» για το μέλλον του ΟΠΑΠ

Συνωστισμός «μνηστήρων» για το μέλλον του ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Σήμερα «κληρώνει» για τον ΟΠΑΠ, καθώς οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για την αγορά του 34% των μετοχών του Οργανισμού

καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο ΤΑ1ΠΕΔ και όπως όλα δείχνουν ο αριθμός των υποψήφιων σχημάτων θα είναι αρκετά μεγάλος, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον του διαγωνισμού, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη χρονιά.


Όπως αναφέρουν αναλυτές της αγοράς, παρά την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει τελικά τη φορολογία 10% από το πρώτο κιόλας ευρώ στα κέρδη των παικτών -γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τα έσοδα του Οργανισμού-, σήμερα εκτιμάται ότι θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους αρκετά σχήματα. Σύμφωνα με ης ίδιες πηγές, ωστόσο, τα επενδυτικά ταμεία θα πρωταγωνιστήσουν στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού.


Η αδυναμία των εγχώριων τραπεζών να παρέχουν χρηματοδοτήσεις προς ης επιχειρήσεις, αλλά και η απροθυμία των μεγάλων διεθνών τραπεζών να στηρίξουν τέτοιου είδους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες μέσα στο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί, οδηγεί στην εκτίμηση πως οι τελικοί διεκδικητές για τον ΟΠΑΠ θα είναι κάποιες εγχώριες ή και διεθνείς επιχειρήσεις, που θα συνεργαστούν στενά με επενδυτικά ταμεία.


Διαδίκτυο

Τη διακοπή παροχής τυχερών παιχνιδιών μέσω του Διαδικτύου ζητεί με σχετική ανακοίνωση της από τους μη αδειοδοτημένους παρόχους η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΠΠ).


Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, η παροχή υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών χωρίς την προβλεπόμενη άδεια διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και οι χρηματικές ποινές κυμαίνονται από 200.000 έως 500.000 ευρώ.


Η Επιτροπή αναφέρει ότι, με βάση σχετική απόφαση της, η προθεσμία για τη διακοπή λήγει στις 5 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε το άρθρο: Συνωστισμός «μνηστήρων» για τον ΟΠΑΠ, στην πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Της Μελίνας Καλαμπόκα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ