Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Συναγερμός στο «Πάμε Στοίχημα» της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Συναγερμός στο «Πάμε Στοίχημα» της ΟΠΑΠ Α.Ε.

από
Μόνο 3 λεπτά

Για να είμαστε ακριβείς στην περιγραφή του… μοντέλου ρύθμισης της Ελληνικής Αγοράς Τυχερών Παιγνίων, ο 4002/2011

δεν είναι «άρμα», αλλά, κάρο και μάλιστα υπέρβαρα φορτωμένο με κάθε λογής πατάτες! Όσοι παρακολουθείτε την τρέχουσα ειδησεογραφία με τις τροπολογίες επί τροπολογιών και αποφάσεων που συζητούν, διαρρέουν, παρουσιάζουν τα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) για τις αλλαγές που θα γίνουν στον 4002/2011 μέσα από το φορολογικό, ίσως βρείτε επιεικές το παράδειγμα του… κάρου με πατάτες.
Ίχνη από σοβαρότητα και αλήθεια είναι προφανές ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στον δρόμο που σχεδίασε το ελληνικό κράτος να βαδίσει. Κατ’ ευφημισμόν χρησιμοποιείται και η λέξη «σχεδιασμός» για την εξελικτική πορεία της ελληνικής αγοράς τον τελευταίο χρόνο με τους κυβερνόντες και αποφασίζοντες να δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν στην κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Εφόσον, με τη συναίνεση των τριών κομμάτων, οδηγήθηκαν στον ντορβά του χασάπη τα εργασιακά δικαιώματα, τα… δικαιώματα του πολίτη – καταναλωτή στα τυχερά παιχνίδια δεν θα μπορούσαν να γλυτώσουν.

Αδιαφορούν για την αρνητική διαφορά των τζίρων που θα παρουσιάσει και η ίδια η ΟΠΑΠ Α.Ε., δεν υπολογίζουν το πλήγμα στα ΜΜΕ που χάνουν διαφημιστικά έσοδα, ούτε τους ενοχλεί ότι θα ερημώσει ένα σημαντικό κομμάτι του διαδικτύου που ασχολείται με τον αθλητισμό και τα τυχερά παιχνίδια.

Αυτόν τον δρόμο έχει επιλέξει να ακολουθήσει η τρικομματική υποεπιτροπή που παίζει το ρόλο της Κυβέρνησης στη χώρα! Ανάμεσα στις δύο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις δημοσιεύσαμε ένα ερωτηματολόγιο που απευθύναμε στα κόμματα γύρω από την πώληση της ΟΠΑΠ Α.Ε. Τα δύο τέως μεγάλα κόμματα προσυπέγραφαν την πώληση στα Μνημόνια 1 και 2, ενώ και η ΔΗ Μ. ΑΡ. δήλωνε θετική.

Η στήλη δεν θα είχε καμία αντίρρηση να πουληθεί η ΟΠΑΠ Α.Ε. από τη στιγμή που θα έπαιζε σε ένα ρυθμισμένο, δίκαιο και ανταγωνιστικό περιβάλλον. Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον η εταιρεία – κολοσσός θα μπορούσε να μπει δυναμικά σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη.

Τα πρακτορεία της ΟΠΑΠ Α.Ε. που ανήκουν σε ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι δουλεύουν από 77 έως 91 ώρες την εβδομάδα θα μπορούσαν να έχουν μέγιστο αριθμό (έως 6.000 μαζί με τα «φρουτομάγαζα», με αναλογιστική κατανομή) στην επικράτεια και εντός αυτών θα μπορούσε να λειτουργεί μια ανταγωνιστική αγορά, πάντα κάτω από την επιχειρηματική ομπρέλα της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Αυτό θα ήταν ένα ιδεατό μοντέλο που θα εξασφάλιζε, υπεραξία στην ΟΠΑΠ Α.Ε., ενίσχυση του προϊόντος και του τζίρου των πρακτορείων, υψηλά φορολογικά έσοδα για το κράτος, αλλά και δίκαιο περιβάλλον για τον παίκτη – καταναλωτή.

Ένα απαγορευτικό μοντέλο όπως αυτό που έχει εκπονηθεί από τους Κυβερνώντες θα μπορούσε να είναι αποδεκτό μόνο αν η ΟΠΑΠ Α.Ε. ήταν απόλυτα κρατική και με τα κέρδη της ενίσχυσε παιδεία, υγεία ή και σίτιση του πληθυσμού.

Ακούω… βερεσέ τις κοινοτικές ενστάσεις, όσο κι αν αυτοαναιρούνται οι εκτιμήσεις μου για τη διαφαινόμενη ρύθμιση της αγοράς πέρσι τέτοιον καιρό. Η κοινότητα, μετά τη διαβούλευση του καλοκαιριού έχει δώσει δύο χρόνια περιθώριο στα κράτη μέλη. Στο διάστημα αυτό «συμβουλεύονται» να εναρμονιστούν σε ένα κοινό νομικό δρόμο γύρω από το διαδικτυακό παιχνίδι, όταν κι εφόσον αυτός συσταθεί! Ακόμα και να κριθούν παραβατικές οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, το πολύ πολύ να μας επιβληθεί ακόμα ένα πρόστιμο. Εκατομμύρια δεν έχουμε πληρώσει τόσα χρόνια για τα «ηλεκτρονικά παιχνίδια» και για τις χωματερές; Από τη μία πλευρά η κοινότητα ίσως να μας επιβάλει πρόστιμο, αλλά από την άλλη πλευρά να μας χτυπά φιλικά στην πλάτη επειδή πειθαρχήσαμε στα υποσχόμενα και υπογεγραμμένα με την τρόικα και σφάξαμε την κότα με τα χρυσά αβγά για να κάνουμε μία κατσαρόλα σούπα.

Το μόνο ορατό μελλοντικό επίτευγμα της πορείας που έχει χαράξει η Ελληνική Κυβέρνηση είναι η… καταστολή του «Πάμε Στοίχημα». Σ αυτό, ενδεχομένως να συμφωνούν και κάποιοι συνασπισμοί εταιριών από τους επτά που θα προχωράνε στη διαδικασία για την εξαγορά του 33% της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Ο «σκληρός» τζόγος των «παιχνιδομηχανών με οθόνη» που παρουσιάζονται στα Κοινοτικά Οργανα ως «επέκταση του παιχνιδιού ΚΙΝΟ» είναι μία πολύ αποτελεσματική μηχανή του κιμά για να αλέσει τους τζογαδόρους.

Δυστυχώς, μετά το ΠΡΟΠΟ, κινδυνεύει να οδηγηθεί στη συρρίκνωση και στον αναπόφευκτο μαρασμό και το δημοφιλέστατο «Πάμε Στοίχημα»… Όσο υπάρχει ακόμα το αγαπημένο μας παιχνιδάκι μπορούμε να ασχοληθούμε με την τρέχουσα αγωνιστική σε Γερμανία και Γαλλία.

Διαβάστε το άρθρο: Συναγερμός στο «Πάμε Στοίχημα», στην πηγή: 1-2-Χ ΜΠΟΥΚ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΙΖΕΑΚΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ