Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Στοπ από την Κομισιόν για το ιντερνετικό στοίχημα

Στοπ από την Κομισιόν για το ιντερνετικό στοίχημα

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Έδεσε τα χέρια της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων η Κομισιόν και η Ανεξάρτητη Αρχή για τα τυχερά παίγνια

δεν μπορεί να εφαρμόσει την απόφαση που η ίδια εξέδωσε στις 5 Νοεμβρίου και αφορούσε στην εκδίωξη όλων των εταιριών που δραστηριοποιούνται στο διαδικτυακό στοίχημα και δεν είχαν υπαχθεί στο μεταβατικό καθεστώς.

Εν μέσω διαδικασιών που εξελίσσονται σε πολλά διαφορετικά μέτωπα για το μονοπώλιο, την πώληση του ΟΠΑΠ, την αδειοδότηση της αγοράς, την λειτουργία ή όχι των 24 εταιριών που μπήκαν στο μεταβατικό καθεστώς, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος, μιλώντας σε συνέδριο για τα τυχερά παιχνίδια σε κεντρικό ξενοδοχείο, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την επιστολή που απέστειλε την περασμένη εβδομάδα η Κομισιόν και για την οποία είχε γράψει πρώτο το Sentragoal πριν από ένα μήνα και μιλούσε για παράβαση της κοινοτικής οδηγίας για μη κοινοποίηση της απόφασης της ΕΕΕΠ, ήταν απόλυτα σαφής.

«Θα σεβαστούμε την ευρωπαϊκή νομοθεσία», ήταν τα λόγια του κ. Γιαννακόπουλου και μπορεί να παρερμηνεύτηκε αρχικά η απάντησή του, καθώς αρκετοί κατάλαβαν ότι θα δοθεί παράταση 10 εβδομάδων για δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις εταιρίες να υπαχθούν σε μεταβατικό καθεστώς, αλλά αυτό πολύ απλά δεν μπορεί να το κάνει ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής. Είναι θέμα του Υπουργείου Οικονομικών και οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι αυτό θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες.

Αυτό όμως που είπε ουσιαστικά ο κ. Γιαννακόπουλος και είναι πολύ σημαντικό, είναι ότι η ΕΕΕΠ δεν πρόκειται να ζητήσει να ασκηθούν διώξεις εναντίον όσων εταιριών δεν έχουν υπαχθεί στο μεταβατικό καθεστώς. Ούτε φυσικά σε ΜΜΕ, ούτε σε παίκτες που ποντάρουν σε εταιρίες οι οποίες είναι αδειοδοτημένες στην Ευρωπαϊκή Ενωση και όχι στα νησιά Κουρασάο για παράδειγμα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η ΕΕΕΠ θα ακολουθήσει διαδικασία διαλόγου με την Κομισιόν και δεν θα προβεί σε «τσαμπουκάδες» γνωρίζοντας τι επιπτώσεις μπορεί να έχει μία τέτοια συμπεριφορά. «Δεν θα γίνουν τα λάθη του παρελθόντος, όπως με τα τεχνικά παίγνια και τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που πλήρωνε πρόστιμο κάθε μέρα το ελληνικό κράτος», τόνισε χαρακτηριστικά στο Sentragoal στέλεχος της επιτροπής παιγνίων.

Διαβάστε το άρθρο «Στοπ από την Κομισιόν για το ιντερνετικό στοίχημα» Του Γιώργου Αγγέλου, στην πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ