Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Στιγμές στοιχηματισμού για τον ΟΠΑΠ

Στιγμές στοιχηματισμού για τον ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Δημοσιεύματα ανεβάζουν στο 1 εκατ ευρώ τα ποσά που τζιράρονται κάθε μέρα στα πρακτορείο του ΟΠΑΠ για τον ζωντανό στοιχηματισμό

(live betting) στους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Στον ΟΠΑΠ προσδοκούν ότι τα έσοδα από το Euro 2012 θα προσεγγίσουν τα 200 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι σε καθέναν από τους 31 αγώνες θα παίζονται 6 εκατομμύριο ευρώ. Η διαμόρφωση του pay out (ποσοστό επιστροφής κερδών σε νικητές) θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την κερδοφορία του ΟΠΑΠ από τη διοργάνωση.

Εκτιμάται ότι μέχρι και τους αγώνες που έγιναν το Σαββατοκύριακο η επιστροφή στους παίκτες ήταν χαμηλότερη σε σχέση με τις μεγάλες διοργανώσεις του παρελθόντος και κυμάνθηκε κοντά στο 70%.


Οι περισσότερες κόντρες έγιναν τελικά στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας, αφού πήραν την πρόκριση τα δύο αουτσάιντερ του ομίλου, η Εθνική μας και η Τσεχία, η πρωτιά της οποίας πλήρωσε πολλά λεφτά μετά το 1 -Λ της πρεμιέρας από τη Ρωσία. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τη Γερμανία που είναι το απόλυτο φαβορί σε τιμές υπερβολικά χαμηλές αποδόσεις μόλις στο 1.30 και στο 1.35. Μεγάλο φαβορί είναι και η Πορτογαλία στον άλλο προημιτελικό με την Τσεχία, με την παρέα του Κριστιάνο Ρονόλντο να ανοίγει στο 1.70 και στο 1.75. Εκτός από τη Ρωσία, μέχρι σήμερα αιφνιδίασε αρνητικά και η Ολλανδία που ξεκίνησε σαν τρίτο φαβορί και έφυγε οπό τη διοργάνωση χωρίς να πάρει ούτε ένα Βαθμό υστερώντας σε όλους τους τομείς.


Συνάντηση με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ είχαν ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Μπούρας και ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Κόμματος κ. Γιώργος Μουρούτης. Η συνάντηση έγινε παραμονές των εκλογών και όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τους πράκτορες και ιδιαίτερα το φορολογικά Αναλύθηκε η μεγάλη πρώτη του τζίρου των πρακτορείων, απόρροια της γενικότερης οικονομικής κρίσης, ενώ υπήρξε ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του παράνομου στοιχηματισμού και ιδιαίτερα την απώλεια εσόδων που έχει το Ελληνικό Δημόσιο από φορολογικά έσοδα. Παράλληλα, έγινε συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν και τους πράκτορες του Ιπποδρομιακού στοιχήματος και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα με επίκεντρο την απόσυρση θεσμικών επενδυτών από τη μετοχή του ΟΠΑΠ. Οι ερμηνείες που δίνονται είναι πολλές και όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι πρωτεύοντα ρόλο παίζει το ομιχλώδες τοπίο της ελληνικής οικονομίας.


Υπάρχουν όμως και δημοσιεύματα που επισημαίνουν ότι αυτό που μπορεί να εγγυηθεί τα κέρδη των ιδιωτών μετόχων είναι η κρατική συμμετοχή που προστατεύει το μονοπώλιο. Στην περίπτωση που πωληθεί το 29% στους ιδιώτες, τότε η εταιρεία θα χάσει το μονοπώλιο και πιθανολογείται ότι θα υστερεί έντονα σε μια ανταγωνιστική αγορά. Αρνητικό σενάριο πάντως αποτελεί και η πλήρη κρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, όμως αυτό δεν είναι πιθανό καθώς το ελληνικό δημόσιο δεν έχει τα περιθώρια να κάνει μια τέτοια κίνηση λόγω του χρέους, ακόμα και αν σε αυτή την εξέλιξη θα αποκτήσει ένα σημαντικό ετήσιο έσοδο ύψους ακόμα και άνω των 500 εκατ. ευρώ σε μακροχρόνια βάση.

Διαβάστε το άρθρο «Bet times» στην πηγή: KINGBET

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ