Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Σπανουδάκης : Κομμένα τα λεφτά από τον ΟΠΑΠ

Σπανουδάκης : Κομμένα τα λεφτά από τον ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Σε ισχύ παραμένει η απόφαση της κυβέρνησης για την αναστολή της χρηματοδότησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την ΟΠΑΠ ΑΕ, όπως τόνισε και ο πρόεδρος – διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Σπανουδάκης

στο περιθώριο της παρουσίασης της χορηγίας προς την ΕΟΕΣυγκεκριμένα σε ερώτηση που του έγινε για την χρηματοδότηση του ΟΠΑΠ στο ποδόσφαιρο ανέφερε πως οι συμβάσεις με τις δύο επαγγελματικές λίγκες έληξαν φέτος και ότι δεν πρόκειται να ανανεωθούν μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση των φερόμενων ως στημένων αγώνων.

Ο Σπανουδάκης επίσης υποστήριξε ότι ακόμα και στις συμβάσεις με τις ομάδες που βρίσκονται σε ισχύ έχουν ενεργοποιηθεί ρήτρες διαφάνειας. Η απάντηση του Σπανουδάκη ήταν η εξής: «Έχουμε αναστείλει κάθε χρηματοδότηση ομάδων, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση που είχε βγάλει ο ΟΠΑΠ προ ημερών, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με τους στημένους αγώνες τόσο αθλητικά, όσο και αστικά. Οι συμβάσεις που είχαμε υπογράψει με την Super League και τη Football League ήταν τριετής και έχουν λήξει και δεν πρόκειται να ανανεωθούν μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Όσον αφορά τις συμβάσεις με κάθε σύλλογο ξεχωριστά, όπως υπάρχουν ρήτρες βίας, έτσι υπάρχουν και ρήτρες διαφάνειας. Αυτές πλέον έχουν τεθεί σε ισχύ και η ενεργοποίηση αφορά τις ομάδες που έχουν παραπεμφθεί ή, θα παραπεμφθούν στη συνέχεια για την υπόθεση των στημένων αγώνων».


Χρυσός χορηγός της ολυμπιακής ομάδας ο ΟΠΑΠ

Η ΟΠΑΠ ΑΕ και η ΕΟΕ ανακοίνωσαν χθες και επίσημα τη συμφωνία τους για τη στήριξη της ολυμπιακής ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας το 2012 στους ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. Ο οργανισμός μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση στήριξης του κλασικού μαραθωνίου της Αθήνας, ανέλαβε και μέγας χορηγός της ολυμπιακής ομάδας, δίνοντας βαθιές οικονομικές ανάσες στην ΕΟΕ και στις ομοσπονδίες, για να βοηθήσουν τους αθλητές στην προετοιμασία τους.

Τη συμφωνία υπέγραψαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε χθες στα γραφεία της ΕΟΕ, ο πρόεδρος της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Γιάννης Σπανουδάκης. Τα χρήματα που θα δώσει ο οργανισμός φτάνουν συνολικά τα 5 εκατομμύρια ευρώ (2,5 εκ. για το 2011 και άλλα 2,5 εκ. για το 2012) και θα δοθούν αποκλειστικά στους αθλητές και τις αθλήτριες που υπάγονται στην προολυμπιακή ομάδα, βάσει των νέων κριτηρίων που έχει θεσπίσει η ΕΟΕ.

Στα γραφεία της ΕΟΕ, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, ο οποίος ανακοίνωσε ότι και η πολιτεία θα βοηθήσει οικονομικά στην προετοιμασία των αθλητών, δίνοντας ένα εκατομμύριο ευρώ μέχρι το 2012, ο πρόεδρος της ΔΟΑ, Ισίδωρος Κούβελος, ο πρόεδρος της επιτροπής ολυμπιακής προετοιμασίας της ΕΟΕ, Ιωάννης Βασιλειάδης, μέλη της ολομέλειας της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής, ο χρυσός ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής, Δημοσθένης Ταμπάκος, και πολλά μέλη της αθλητικής οικογένειας.


Πηγή: ΦΙΛΑΘΛΟΣ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ