Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Σοβαρές διαφορές παρατηρούνται στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ

Σοβαρές διαφορές παρατηρούνται στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Ομαδική δουλειά ζήτησε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε., σε συνάντηση του με πράκτορες της

Θεσσαλονίκης και ευρύτερα από την περιοχή της Μακεδονίας.

Από την πλευρά των πρακτόρων, κατά τη συζήτηση που έγινε, τέθηκαν πολλά από τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, με κύριο αίτημα την επιτάχυνση στην υλοποίηση όσων ήδη έχουν συμφωνηθεί μεταξύ εταιρείας και Ομοσπονδίας, ο κ. Λουρόπουλος παρακάλεσε να αλλάξει ο τρόπος επικοινωνίας και λειτουργίας σχετικά με την θέση και επίλυση τέτοιων προβλημάτων, θέτοντας επίσης μια προϋπόθεση:

«Να είμαστε όλοι μαζί».

Πρόθεση του, όπως είπε, είναι να υπάρξει σε κάθε περίπτωση ομαδική δουλεία, ως η μόνη μεθοδολογία που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. «Αν δεν παίξουμε ως ομάδα δεν θα κερδίσουμε» είπε χαρακτηριστικά, κάτι με το οποίο συμφώνησαν όλοι οι παριστάμενοι πράκτορες.


Σοβαρές διαφορές τζίρων παρατηρούνται στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ ανάμεσα στα δύο πρώτα σε εισπράξεις παιχνίδια και συγκεκριμένα το ΚΙΝΟ και το Πάμε Στοίχημα, αλλά και σε ορισμένα από τα υπόλοιπα παιχνίδια.


Οι διαφορές αυτές προκύπτουν ανάλογα με το πελατολόγιο του κάθε πρακτορείου αλλά και από άλλους παράγοντες, όπως και στο κατά πόσο ελκυστικές είναι οι αποδόσεις στα κουπόνια του Πάμε Στοίχημα. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα πρακτορεία που έχουν επαγγελματίες παίκτες κάνουν πενταπλάσιους  και δεκαπλάσιους τζίρους στο Πάμε Στοίχημα από αυτούς του ΚΙΝΟ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, πρακτορεία που έχουν ασήμαντους τζίρους στα στοιχήματα, έχουν πελάτες που παίζουν λεφτά στο ΚΙΝΟ πραγματοποιώντας μέχρι και δεκαπλάσιους τζίρους.


Ακόμα μεγαλύτερες διαφορές παρατηρούνται στις τζίρους του ΠΡΟ-ΠΟ, όχι τόσο ανάμεσα στα υπόλοιπα παιχνίδια όσο μεταξύ των πρακτορείων που οι ανισότητες είναι πολύ μεγάλες. Αυτό οφείλεται κυρίως σε ορισμένους παίκτες που παίζουν υψηλά ποσό στο παιχνίδι, ειδικά όταν ο κουμπαράς είναι αυξημένος και στην ισχυρή παράδοση που έχουν ορισμένοι πράκτορες με το συγκεκριμένο παιχνίδι μέσω της ανάπτυξης ομαδικών δελτίων, όμως μεγάλο ρόλο παίζει εδώ και η εμπορικότητα του κάθε πρακτορείου.


Μεγάλες διαφορές μεταξύ των πρακτορείων καταγράφονταν και στο παρελθόν που υπήρχε μόνο το ΠΡΟ-ΠΟ και συγκεκριμένα τη δεκαετία του 1980.

Μεταξύ πρακτορείων που απείχαν μεταξύ τους 100 ή 200 μέτρα υπήρχε 20πλόσια και 30πλάσια διαφορά στους τζίρους λόγω πελατολογίου, ανάπτυξης ομαδικών ικανοτήτων των πρακτόρων, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιζαν και οι επιτυχίες των πελατών.


Σε συνεδρίαση της επιτροπής Νομικών, ο πρόεδρος της, Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ιωνάς Νικολάου, άνοιξε το σκονισμένο συρτάρι στο οποίο φυλάγεται η περιβόητη διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου σε σχέση με την ΟΠΑΠ.

Όπως αναφέρεται, συμφωνίες, έσοδα, έξοδα, κατάλογος χορηγιών, φορολογικές δηλώσεις και κυρίως η λίστα των μετόχων είναι μεταξύ των εγγράφων που ζήτησε η Βουλή να κατατεθούν.

Δεδομένου ότι πλέον ο ΟΠΑΠ ανήκει κατά πλειοψηφία σε ιδιώτες, ίσως δημιουργούνται νομικά ερωτήματα για την ισχύ της διακρατικής συμφωνίας. Σε δημοσίευμα του «euro2day» επισημαίνεται πως το υπουργείο Οικονομικών που υπέγραψε τη διακρατική το 2003 δεν την κατήγγειλε το 2007, παρότι βάσει του άρθρου 9 «μετά την παρέλευση τεσσάρων ετών από την έναρξη της ισχύος της συμφωνίας είναι δυνατή η καταγγελία της από οιοδήποτε από τα συμβαλλόμενα μέρη με την επίδοση προς το άλλο συμβαλλόμενο μέρος έγγραφης καταγγελίας, η ισχύς της οποίας θα άρχεται μετά από ένα έτος από τη λήψη της».

Διαβάστε το άρθρο «Bet times» στην πηγή: KINGBET

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ