Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ Σημαντική μείωση ποινής για τις κλοπές στα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Σημαντική μείωση ποινής για τις κλοπές στα πρακτορεία ΟΠΑΠ

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο < 1 λεπτό

Σε φυλάκιση 10 μηνών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ, καταδικάσθηκε χθες σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας χρόνιος τοξικομανής, ο οποίος την άνοιξη του 2017 μαζί με άλλον είχαν αποπειραθεί να κλέψουν μηχανάκια, ενώ είχαν διαρρήξει δύο πρακτορεία ΟΠΑΠ.
Πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 6 ετών χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, διότι δεν είχε παρουσιασθεί στο δικαστήριο. Χθες, μιας και είναι κρατούμενος, βρέθηκε στη δίκη και έδωσε εξηγήσεις.

Πρακτορεία
Το Μάρτιο του 2017 οι δυο τους έσπασαν τζαμαρία πρακτορείου στη διασταύρωση Μαιζώνος και Βασ. Αμαλίας και αφαίρεσαν 400 ευρώ και στιγμιαία κρατικά λαχεία αξίας 1.000 ευρώ. Το προηγούμενο βράδυ, όμως, είχαν επιχειρήσει να αφαιρέσουν από την οδό Ακρίτα δύο μοτοποδήλατα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, γιατί έγιναν αντιληπτοί. Επίσης, το βράδυ 8 προς 9 Μαρτίου ο ένας διέρρηξε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην οδό Ακρίτα και αφαίρεσε 50 ευρώ.
Ο ιδιοκτήτης ενός από τα μοτοποδήλατα κατέθεσε χθες ότι βρήκε στη μηχανή να έχουν τραβηχτεί κάποια καλώδια, χωρίς όμως οι δράστες να έχουν καταφέρει να την κλέψουν. Το ίδιο είχε γίνει και στο μηχανάκι της κόρης του.

Μεταμέλεια
Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου από το οποίο αφαιρέθηκαν τα 50 ευρώ κατέθεσε ότι ήξερε αρκετά χρόνια τον έναν δράστη. Μάλιστα, ανέφερε ότι μετά το περιστατικό του επέστρεψε τα χρήματα που είχε πάρει.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος δήλωσε μετανιωμένος, λέγοντας πως είναι 20 χρόνια τοξικομανής.
Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από διακεκριμένη σε απλή κλοπή και μείωσε την ποινή του.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Σημαντική μείωση ποινής για τις κλοπές στα πρακτορεία ΟΠΑΠ “ : στην πηγή:https://www.tharrosnews.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ